Corona en de gevolgen voor het subsidielandschap

De gevolgen van het coronavirus COVID-19 op een rij 

Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het coronavirus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties.

Maatregelen om economische schade tegemoet te komen

Om tegemoet te komen in de economische schade ten gevolge van deze maatregelen, hebben de EU en ook de Nederlandse regering aangekondigd enorme budgetten beschikbaar te stellen. Deze budgetten vertalen zich onder meer in nieuwe of aangepaste financieringsprogramma’s en subsidieregelingen.

Wij houden het laatste subsidienieuws in de gaten

Vindsubsidies houdt alle nieuws rond het coronavirus COVID-19 en de gevolgen voor het subsidielandschap in de gaten. Zo lees je op deze speciale pagina welke subsidies inmiddels zijn opengesteld en zijn aangekondigd om financiële schade te compenseren. Ook ander nieuws rond aanpassingen in bestaande subsidieprogramma’s en de gevolgen voor de uitvoering van internationale subsidieprojecten kun je op deze plek vinden.

Vragen over de gevolgen?

Voor vragen over deze regelingen of ander nieuws, kun je vanzelfsprekend bij ons terecht. Een speciaal team dat al het nieuws over corona en subsidies volgt, zit voor je klaar.

Bekijk de regelingen per categorie:

De gevolgen van het coronavirus voor jouw bedrijf in beeld?

Daar kunnen wij je verder bij helpen. Vul onderstaand formulier in en je wordt direct verder geholpen door één van onze medewerkers.


Europees nieuws (19)

Eureka Programma COVID 19 Call (1)

Eureka-programma opent tweede internationale COVID-19-call

Vanuit het Eureka-programma is een tweede internationale COVID-19-call gelanceerd.

Lees verder
Opnieuw Horizon 2020 Oproep Voor Onderzoek Naar Het Coronavirus

Opnieuw Horizon 2020-oproep voor onderzoek naar het coronavirus

Vanuit Horizon 2020 (HORIZON), het Europese kaderprogramma voor onderzoeks- en innovatieactiviteiten, is een nieuwe oproep geopend voor onderzoek naar het coronavirus.

Lees verder
Laatste Wifi4eu Oproep Gaat Op 3 Juni Open Voor Aanvragen

Laatste WiFi4EU-oproep gaat op 3 juni open voor aanvragen

De vierde én laatste oproep voor WiFi4EU wordt van 3 juni (13.00 uur) tot en met 4 juni 2020 (17.00 uur) opengesteld voor het indienen van aanvragen.

Lees verder
Twaalfde Oproep Programma Interreg Noordzeeregio Opnieuw Uitgesteld

Twaalfde oproep programma Interreg Noordzeeregio opnieuw uitgesteld

De eventuele twaalfde oproep van het programma Interreg VB Noordzeeregio 2014-2020 (INTERVBNOO) wordt opnieuw uitgesteld. Dit als gevolg van de coronacrisis, zo meldt het monitoringscomité van het programma.

Lees verder
CEF Oproep Voor Projecten In De Telecommunicatiesector Verlengd

CEF-oproep voor projecten in de telecommunicatiesector verlengd

Vanwege de coronacrisis krijgen aanvragers langer de tijd voor het indienen van projecten voor de Connecting Europe Facility (CEF) telecommunicatie-oproep met identificatiecode CEF-TC-2020-1.

Lees verder
Ook Eureka Programma Opent Speciale Oproep Voor Coronaprojecten

Ook Eureka-programma opent speciale oproep voor coronaprojecten

Ook vanuit het Eureka-programma wordt ingespeeld op de coronacrisis, met behulp van de nieuwe call 'Solutions for COVID-19 Echo Period – Life without a vaccine'.

Lees verder
Interreg Vlaanderen Nederland Opent Zesde Oproep Voor Projecten

Interreg Vlaanderen-Nederland opent zesde oproep voor projecten

Het programma Interreg VA Vlaanderen-Nederland (INTERVAVNL) heeft de zesde oproep voor aanmeldingen voor grensoverschrijdende projecten gelanceerd.

Lees verder
LIFE Oproep 2020 Open, Ruim € 400 Miljoen Te Verdelen

LIFE-oproep 2020 open, ruim € 400 miljoen te verdelen

De Europese Commissie heeft een nieuwe jaarlijkse oproep geopend voor het Communautair programma voor het milieu en klimaatactie voor de periode 2014-2020 (LIFE). Aan de oproep is een budget van ruim € 400 miljoen verbonden.

Lees verder
Interreg Nederland Duitsland Alle Projecten Zes Maanden Verlengd

Interreg Nederland-Duitsland: alle projecten zes maanden verlengd

Het Comité van Toezicht van het programma Interreg VA Nederland-Duitsland (INTERVANLD) heeft besloten dat alle projecten, waarvan de looptijd volgens de actuele beschikking eindigt tussen 30 maart en 31 december 2020, automatisch met zes maanden worden verlengd.

Lees verder
Subsidieronde Active & Assisted Living Programme Drie Maanden Langer Open

Subsidieronde Active & Assisted Living Programme drie maanden langer open

De subsidieronde 2020 van het Active & Assisted Living Programme (AAL 2) is als gevolg van de coronacrisis verlengd tot en met 24 augustus 2020 (in plaats van 22 mei 2020).

Lees verder
Europe Union

Extra budget voor Horizon 2020, onder meer voor onderzoek naar coronavirus

De Europese Commissie heeft een herziene versie aangenomen van het Horizon 2020-werkprogramma voor 2020. Met het herziene werkprogramma komt er extra budget beschikbaar voor diverse Horizon 2020-prioriteiten alsmede voor onderzoek naar het coronavirus.

Lees verder
Leeg Kantoor

EU staat vanwege coronacrisis tot € 800.000 steun aan bedrijven toe

EU-lidstaten mogen bedrijven in nood door de coronacrisis tot € 800.000 aan directe subsidies of belastingvoordelen toekennen zonder dat de Europese Commissie dit als staatssteun beschouwt. De tijdelijke versoepeling van de EU-regels geldt tot eind december 2020, zo heeft de Europese Commissie besloten.

Lees verder
Europe Horizon 2020

Horizon 2020 calls verlengd vanwege uitbraak coronavirus

 

De Europese Commissie heeft vanwege de uitbraak van het coronavirus bijna alle Horizon 2020 calls met deadlines tussen nu en 15 april 2020 verlengd.

Lees verder
Sluitingsdata Erasmus Aanvragen

Sluitingsdata Erasmus+-aanvragen aangepast vanwege coronavirus

De Europese Commissie heeft als gevolg van de uitbraak van het coronavirus diverse deadlines voor het aanvragen van Erasmus+-subsidie aangepast.

Lees verder
Brussel

Brussel versoepelt EU-staatssteunregels in verband met coronavirus

EU-lidstaten mogen tijdelijk directe subsidies of belastingvoordelen tot € 500.000 aan bedrijven toekennen als steun in verband met het coronavirus. 

Lees verder
Geld Voor Getroffen Bedrijven Infrastructuur

EIB: € 40 miljard voor door corona getroffen bedrijven

De Europese Investeringsbank (EIB) gaat snel € 40 miljard vrijmaken om de coronacrisis het hoofd te bieden. Het geld moet beschikbaar komen voor bedrijven die getroffen worden door de maatregelen die vanwege het coronavirus overal in Europa worden genomen.

Lees verder
Wifi4eu

WiFi4EU-oproep uitgesteld in verband met coronavirus

De vierde én laatste oproep voor WiFi4EU wordt voorlopig uitgesteld in verband met de coronaproblematiek. De oproep zou volgens de oorspronkelijke planning van 17 maart tot en met 18 maart 2020 worden opengesteld voor het indienen van aanvragen. 

Lees verder
Eu Beslissing Corona

EU zet fonds van € 25 miljard op voor economische gevolgen coronavirus

De Europese Unie (EU) gaat een investeringsfonds van € 25 miljard opzetten om economische problemen als gevolg van het coronavirus te bestrijden.Het geld moet worden gebruikt om de gezondheidszorg, kleine bedrijven en de arbeidsmarkt te ondersteunen.

Lees verder
Colors Colours Health Medicine 143654

Extra oproep Innovative Medicines Initiative vanwege coronavirus

Er is een nieuwe oproep gepubliceerd voor het Innovative Medicines Initiative, ook wel IMI 2 (zie ETPJTI). Het gaat om de eenentwintigste call binnen IMI 2.

Lees verder

 

Nationaal nieuws (145)

Veel Animo En Aanstaande Uitbreiding TVL Regeling

Veel animo en aanstaande uitbreiding TVL-regeling

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft sinds de opening van de Regeling subsidie financiering vaste lasten mkb COVID-19 (TVL) op 30 juni 2020 al ruim 21.800 aanvragen ontvangen. Hiervan zijn er inmiddels al ruim 16.800 aanvragen (€ 220 miljoen) toegekend.

Lees verder
Oriënteren Op De Arbeidsmarkt

Nieuwe subsidieregeling helpt mensen zich te (her)oriënteren op de arbeidsmarkt

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft de Tijdelijke subsidieregeling NL leert door met inzet van ontwikkeladvies (NLDOA) gepubliceerd.

Lees verder
Intermediairs Mogen Binnenkort Mogelijk Toch TVL Aanvragen Indienen%0A

Intermediairs mogen binnenkort mogelijk toch TVL-aanvragen indienen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) onderzoekt of intermediairs via ketenmachtiging toch aanvragen kunnen indienen voor de Regeling subsidie financiering vaste lasten mkb COVID-19 (TVL).

Lees verder
Zonmw Oproep Doelmatigheidsonderzoek COVID 19 Patiënten

ZonMw-oproep DoelmatigheidsOnderzoek: paramedische herstelzorg bij COVID-19 patiënten

ZonMw heeft een nieuwe oproep gepubliceerd binnen het programma DoelmatigheidsOnderzoek.

Lees verder
Tegemoetkomingsregeling Flexwerkers

Tegemoetkomingsregeling voor flexwerkers twee weken langer open

De openstelling van de Tijdelijke overbruggingsregeling voor flexibele arbeidskrachten (TOFA) wordt verlengd tot en met 26 juli 2020.

Lees meer
Coronaschade Amateursportclubs Te Compenseren

€ 19,5 miljoen om coronaschade amateursportclubs te compenseren

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de Beleidsregel tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19 (TAC) gepubliceerd.

Lees meer
77 Miljoen Extra Voor Structurele Inzet Van Digitale Zorg Thuis

SET COVID-19 2.0: € 77 miljoen extra voor structurele inzet van digitale zorg thuis

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maakt € 77 miljoen extra vrij voor ondersteuning en zorg op afstand via digitale toepassingen.

Lees meer
Nieuwe Voorwaarden COL

Nieuwe voorwaarden COL 2.0 bekend

De voorwaarden voor de Corona-OverbruggingsLening (COL) zijn aangepast. Doel van de wijzigingen is om met het beschikbare budget zoveel mogelijk ondernemers te kunnen helpen.

Lees meer
PPS Toeslag Voor Experimentele Ontwikkeling

In bepaalde gevallen meer PPS-toeslag voor experimentele ontwikkeling

De PPS-toeslag onderzoek en innovatie (PPSTOESLAG) is gewijzigd om binnen de PPS-programmatoeslag in bepaalde gevallen het maximale steunpercentage voor experimentele ontwikkeling te kunnen verhogen van 25% naar 35%.

Lees verder
Ondersteuning Kleinere Musea

Mondriaan Fonds publiceert ook regeling ter ondersteuning kleinere musea

Het Mondriaan Fonds (MONDRIAAN) heeft de Compensatieregeling Coronacrisis Musea 40.000-100.000 (CCM40-100) gepubliceerd. 

Lees verder
Deadline Regeling Tijdelijk Stopzetten Van Visserijactiviteiten Bepaald

Deadline regeling Tijdelijk stopzetten van visserijactiviteiten bepaald

Er is een wijziging van de regeling Tijdelijk stopzetten van visserijactiviteiten als gevolg van COVID-19 (COVIDVIS) gepubliceerd.

Lees verder
Nieuwe TVL Regeling Voor Vaste Lasten

Nieuwe TVL-regeling voor vaste lasten door coronacrisis getroffen mkb

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de Regeling subsidie financiering vaste lasten mkb COVID-19 (TVL) gepubliceerd.

Lees verder
Zelfstandig Ondernemers Binnen TOZO

Maand extra ondersteuning voor zelfstandig ondernemers binnen TOZO

Er is een wijziging van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO) gepubliceerd.

Lees verder
SIDN Fonds Verlengt Call 'Internet Tegen Corona'

SIDN fonds verlengt call 'Internet tegen corona'

SIDN fonds (SIDN), dat tot doel heeft bij te dragen aan een sterk internet voor iedereen, heeft de openstelling van de call 'Internet tegen corona' verlengd tot en met 31 juli 2020 (in plaats van 30 juni 2020).

Lees verder
Kickstartvouchers Mkb'ers

Alle details bekend van Kickstartvouchers voor mkb'ers geraakt door de coronacrisis

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de regeling Vouchers internationaal ondernemen (VIO) aangepast in verband met de introductie van de nieuwe Kickstartvouchers.

Lees verder
Aanvullende Ondersteuning Podia In Problemen

€ 29 miljoen aanvullende ondersteuning voor podia in problemen door COVID-19-maatregelen

Het Fonds Podiumkunsten heeft de nieuwe Regeling van het Fonds Podiumkunsten voor podia voor aanvullende ondersteuning in verband met gederfde inkomsten als gevolg van COVID-19-maatregelen (COVIDNFPK3)gepubliceerd.

Lees verder
NOW 2 Gepubliceerd Vanaf 6 Juli Open

NOW-2 gepubliceerd: vanaf 6 juli open 

De Tweede tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-2) is gepubliceerd. 

Lees verder
Tweede NOW Regeling Aan De Tweede Kamer Aangeboden

Tweede NOW-regeling aan de Tweede Kamer aangeboden

Minister Koolmees (SZW) heeft de Tweede tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-2) aan de Tweede Kamer aangeboden.

Lees verder
Ondersteuning Nederlandse Culturele Infrastructuur

Drie nieuwe regeling ter ondersteuning Nederlandse culturele infrastructuur

Drie Rijkscultuurfondsen hebben elk een eigen regeling gepubliceerd gericht op het in stand houden van vitale onderdelen in de Nederlandse culturele infrastructuur die als gevolg van de uitbraak van COVID-19 en de maatregelen ter bestrijding ervan worden geconfronteerd met inkomstenderving.

Lees verder
TOGS Regeling Weer Aangepast

TOGS-regeling weer op enkele punten aangepast

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) gewijzigd in verband met enkele rechtzettingen voor wat betreft sectoren die niet volledig gedekt bleken door de al in de beleidsregel opgenomen SBI-codes.

Lees verder
OCW Subsidieregelingen Uitbraak COVID 19

OCW past dertien subsidieregelingen aan in verband met uitbraak COVID-19

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft de Verzamelregeling subsidies OCW COVID-19 gepubliceerd

Lees verder
Mondriaan Fonds Publiceert Compensatieregeling Coronacrisis

Mondriaan Fonds publiceert Compensatieregeling Coronacrisis Presentatie-instellingen

Het Mondriaan Fonds heeft de Compensatieregeling Coronacrisis Presentatie-instellingen (CCMPI) gepubliceerd.

Lees verder
MKB Kickstartvouchers Coronacrisis

Nieuwe Kickstartvouchers voor mkb'ers geraakt door de coronacrisis

Mkb-bedrijven waarvan de internationale activiteiten geraakt zijn door de coronacrisis, kunnen met een externe adviseur gesubsidieerd op zoek gaan naar oplossingen. Vanaf 26 juni kunnen mkb'ers hiervoor de nieuwe Kickstartvoucher aanvragen.

Lees verder
Versnellingsprogramma Informatie Uitwisseling Patiënt En Professional Babyconnect

Twee extra aanvraagmomenten Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional Babyconnect

Er is een wijziging van de Beleidsregel subsidiëring Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional Babyconnect (IUPP-BC) gepubliceerd.

Lees verder
Nieuwe Regeling Musea

Nieuwe regeling om musea met meer dan 100.000 bezoekers te helpen overleven

Het Mondriaan Fonds heeft de Compensatieregeling Coronacrisis Musea meer dan 100.000 bezoekers (CCM) gepubliceerd. 

Lees verder
Sociale Advocatuur Coronacrisis

Ook sociale advocatuur krijgt ondersteuning naar aanleiding van corona-crisis

De Tegemoetkomingsregeling gesubsidieerde toevoegingenpraktijk van advocaten, mediators en bijzondere curatoren COVID-19-crisis (AMCCOVID) is gepubliceerd.

Lees verder
SVDJ Nieuwe Aanvraagronde Steunfonds

SVDJ opent 22 juni nieuwe aanvraagronde voor tijdelijk steunfonds

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SVDJ) opent van 22 juni tot en met 5 juli 2020 een nieuwe aanvraagronde van het Tijdelijk steunfonds lokale informatievoorziening (TSLI).

Lees verder
Ondernemers Geholpen TOGS Regeling

Al zo'n 200.000 ondernemers geholpen vanuit de TOGS-regeling

Vanaf 27 maart 2020 kunnen ondernemers die directe schade ondervinden van de diverse kabinetsmaatregelen om het COVID-19 virus in te dammen, aanspraak maken op de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS).

Lees verder
EZK Nieuwe Verlengde Openstellingen

EZK: enkele nieuwe en verlengde openstellingen

Er zijn enkele nieuwe openstellingen gepubliceerd voor regelingen die vallen onder de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies (KEZS). Daarnaast zijn twee openstellingen verlengd én is de looptijd van de Groeifaciliteit aangepast.

Lees verder
Coronasteun Buitenlandse Rekeningen Contant Opgenomen Vergokt

'Coronasteun naar buitenlandse rekeningen, contant opgenomen of vergokt'

Bij de overheid zijn de afgelopen twee maanden meer dan tweehonderd meldingen binnengekomen over mogelijke fraude met coronasteun. 

Lees verder
Meeste NOW Geld Naar Kleine Tot Middelgrote Bedrijven

Meeste NOW-geld naar kleine tot middelgrote bedrijven

De eerste aanvraagperiode van de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) eindigde op 6 juni 2020.

Lees verder
Overbruggingsregeling Voor Door Coronacrisis Getroffen Flexwerkers

Overbruggingsregeling voor door coronacrisis getroffen flexwerkers

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft de Tijdelijke overbruggingsregeling voor flexibele arbeidskrachten (TOFA) gepubliceerd.

Lees verder
Ondersteuning Culturele En Creatieve Sector

OCW publiceert regeling voor ondersteuning culturele en creatieve sector

De Regeling aanvullende ondersteuning culturele en creatieve sector COVID-19 (AOCCS) is gepubliceerd. 

Lees verder
Fraude Met NOW Regeling

21 keer fraude met NOW-regeling gemeld, mogelijk slechts topje van de ijsberg

De eerste ronde van coronasteunmaatregelen voor het bedrijfsleven zit er inmiddels op, maar accountants maken zich volgens NOS Nieuws nog steeds zorgen over mogelijk misbruik van de betreffende regelingen.

Lees verder
Oproep RAAK Impuls

Regioorgaan SIA publiceert oproep RAAK-Impuls

Het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA (Regieorgaan SIA) heeft de oproep in het kader van RAAK-Impuls gepubliceerd.  

Lees verder
Heropening Regeling Balkonscènes Fonds Podiumkunsten

Tijdelijke heropening van regeling Balkonscènes Fonds Podiumkunsten

Het aanvraagloket voor de Tijdelijke regeling van het Fonds Podiumkunsten voor live-uitvoeringen tijdens de Covid-19 crisis (Balkonscènes) (COVIDNFPK) wordt tijdelijk heropend.

Lees verder
Tegemoetkomingsregelingr Land En Tuinbouw

Tegemoetkomingsregeling voor land- en tuinbouwondernemers langer open

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meldt dat er twee weken langer aanvragen kunnen worden ingediend in het kader van de Regeling tegemoetkoming voor land- en tuinbouwondernemers COVID-19.

Lees verder
Verruiming Regeling Seed Capital Technostarters

Verruiming regeling Seed capital technostarters in verband met coronacrisis

De regeling Seed capital technostarters (SCT) is aangepast. Het betreft een beperkt aantal tijdelijke inhoudelijke wijzigingen die gelet op de uitbraak van COVID-19 worden doorgevoerd.

Lees verder
Letterenfonds Ter Ondersteuning

Letterenfonds: twee regelingen ter ondersteuning  sector tijdens de corona-crisis

Het Nederlands Letterenfonds (NLLETTER) heeft twee nieuwe regelingen gepubliceerd die de sector moeten ondersteunen tijdens de corona-crisis.

Lees verder
SBIR Innovatiecompetities Corona Crisi

EZK op zoek naar SBIR-innovatiecompetities Corona-crisis en topsectoren​

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) roept partijen op voorstellen in te dienen voor innovatiecompetities in het kader van het Small Business Innovation Research Programma (SBIR).  

Lees verder
SIA Publiceert Oproep Impuls 2020

SIA publiceert oproep  Impuls 2020

Het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA (Regieorgaan SIA) heeft de oproep in het kader van Impuls 2020 gepubliceerd. Het doel van dit al eerder aangekondigde programma is het behoud en de versterking van de infrastructuur van het praktijkgericht onderzoek van hogescholen omdat deze onder druk staat door de COVID-19 crisis.

Lees verder
Subsidieregeling Doorstroomprogramma's Po Vo

Subsidieregeling doorstroomprogramma's po-vo langer open

Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) meldt dat de Subsidieregeling doorstroomprogramma's po-vo voor gelijke kansen (DSPOVO) is aangepast vanwege de coronacrisis.

Lees verder
Verlenging Tozo Met Strengere Voorwaarden

Verlenging Tozo met strengere voorwaarden

Er is een wijziging van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO) gepubliceerd. Met deze al aangekondigde​ wijziging wordt de periode verlengd waarover bijstand op grond van de regeling kan worden aangevraagd en verleend.

Lees verder
Garantie Klein Krediet Corona Gepubliceerd

Garantie Klein Krediet Corona gepubliceerd

Doel van deze al eerder aangekondigde regeling is om op een verantwoorde wijze een zo breed mogelijke groep mkb-ondernemingen tegen relatief gunstige voorwaarden in hun financieringsbehoefte tot € 50.000 te voorzien. 

Lees verder
Voorschot Mbo Praktijkleerplaatsen

Subsidie praktijkleren: voorschot mbo-praktijkleerplaatsen en afwijkende berekeningswijze door coronacrisis

Er is een wijziging van de Subsidieregeling praktijkleren (PRAKTIJKLEREN) gepubliceerd. Door deze al eerder aangekondigde wijziging is het nu mogelijk om in 2020 een voorschot aan te vragen voor praktijkleerplaatsen in het mbo.

Lees verder
€ 24 Miljoen Steun Voor Lokale Media

Nog eens € 24 miljoen steun voor lokale media in moeilijkheden

Het kabinet schiet opnieuw lokale media te hulp die door de coronacrisis in moeilijkheden zijn geraakt. Om hen te ondersteunen, wordt nog eens € 24 miljoen uitgetrokken.

Lees verder
COVID 19 Programma Van Zonmw En NWO

Erg veel belangstelling voor COVID-19 Programma van ZonMw en NWO

ZonMw meldt dat de belangstelling voor de subsidieoproepen binnen het COVID-19 Programma erg groot is.

Lees verder
Compromis Over Ontslagboete

Compromis over ontslagboete, steun voor vaste lasten omhoog naar € 50.000

Het kabinet lijkt zich te hebben verzekerd van brede steun voor het tweede miljardenpakket aan coronahulp voor bedrijven.

Lees verder
Ondersteuningspakket Culturele En Creatieve Sector

Ondersteuningspakket voor culturele en creatieve sector uitgewerkt

Het kabinet stelde onlangs € 300 miljoen extra beschikbaar voor de culturele sector. Met deze steun moeten culturele instellingen die van vitaal belang zijn voor de sector door de financieel zware eerste maanden van de coronacrisis heen worden geholpen.

Lees verder
Aanpassingen BMKB

Forse verhoging budget en enkele aanpassingen BMKB

De regeling Borgstelling mkb-kredieten (BMKB) is aangepast. Ook is het plafond voor 2020 fors verhoogd naar € 1,35 miljard voor banken en kredietinstellingen in de zin van de Wet financiële markten BES (was € 640 miljoen) en € 150 miljoen voor aangewezen kredietverstrekkers (was € 25 miljoen).

Lees verder
Coronasubsidie Voor Vaste Lasten

Coronasubsidie voor vaste lasten drukt loonsteun voor mkb

Mkb-ondernemingen die vanwege de coronacrisis naast loonsteun ook een tegemoetkoming krijgen in hun vaste lasten, moeten die laatste subsidie als omzet tellen. Dat pakt echter nadelig uit voor de hoogte van de loonsteun uit de NOW-regeling, die is afgestemd op de mate van omzetverlies.

Lees verder
€ 235 Miljoen Subsidie Voor Inhaal En Ondersteuningsprogramma’S Onderwijs%0A

€ 235 miljoen subsidie voor inhaal- en ondersteuningsprogramma’s onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft de Subsidieregeling inhaal- en ondersteuningsprogramma’s onderwijs 2020-2021 (SIOO) bekendgemaakt.

Lees verder
€ 13 Miljard Voor Verlengd En Uitgebreid Noodpakket Banen En Economie

€ 13 miljard voor verlengd en uitgebreid noodpakket banen en economie

Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus. Het eerste noodpakket banen en economie loopt door en het kabinet neemt nieuwe uitzonderlijke maatregelen.

Lees verder
Regeling Voor Podiumkunstenaars Tijdens Covid 19 Crisis Al Na Één Dag Dicht

Regeling voor podiumkunstenaars tijdens Covid-19 crisis al na één dag dicht

Op 18 mei, de eerste dag van de openstelling van de Tijdelijke regeling van het Fonds Podiumkunsten voor live-uitvoeringen tijdens de Covid-19 crisis (Balkonscènes) (COVIDNFPK), heeft het Fonds Podiumkunsten al meer dan 200 aanvragen ontvangen.

Lees verder
SIA Komt Met Nieuwe Ondersteuning Hogescholen In Verband Met Coronacrisis

SIA komt met nieuwe ondersteuning hogescholen in verband met coronacrisis

Het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA (Regieorgaan SIA) heeft een aantal nieuwe maatregelen in verband met de coronacrisis aangekondigd. Aanleiding voor het nemen van de maatregelen is dat, als gevolg van de coronacrisis, het onderzoek bij hogescholen onder druk staat.

Lees verder
Meer Steun Voor Vaste Lasten Bedrijven In Tweede Steunpakket Coronacrisis

Meer steun voor vaste lasten bedrijven in tweede steunpakket coronacrisis

Bedrijven die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis krijgen binnenkort meer steun voor het betalen van hun vaste lasten, zoals de huur.

Lees verder
Nu Ook Leningen Voor Grensondernemers In De Problemen Door Corona

Nu ook leningen voor grensondernemers in de problemen door corona

Ondernemers die over de grens wonen (in de EU, EER of Zwitserland), in Nederland hun bedrijf hebben én financieel in de problemen komen door de coronacrisis, kunnen nu ook aanspraak maken op een lening voor bedrijfskapitaal.

Lees verder
Fonds Podiumkunsten Komt Met Subsidie Voor Uitvoeringen Tijdens Covid 19 Crisis

Fonds Podiumkunsten komt met subsidie voor uitvoeringen tijdens Covid-19 crisis

Het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+ (NFPK) heeft de Tijdelijke regeling van het Fonds Podiumkunsten voor live-uitvoeringen tijdens de Covid-19 crisis (Balkonscènes) (COVIDNFPK) gepubliceerd. Doel van deze nieuwe regeling is het ondersteunen van podiumkunstenaars om hen in staat te stellen initiatieven te ontwikkelen die passen bij de beperkingen als gevolg van de Covid-19 crisis. Er is een budget van € 500.000 beschikbaar.

Lees verder
Partnertoets Binnenkort Verplicht Bij Nieuwe Coronasteun Voor Zzp'ers%0A

Partnertoets binnenkort verplicht bij nieuwe coronasteun voor zzp'ers

Zzp'ers die kunnen terugvallen op het inkomen van hun partner kunnen vanaf volgende maand geen coronasteun meer aanvragen op basis van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO).

Lees verder
Toevoeging Nevencodes Aan TOGS Regeling Nu Ook Officieel Gepubliceerd%0A

Toevoeging nevencodes aan TOGS-regeling nu ook officieel gepubliceerd

De Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) is officieel gewijzigd, opdat ondernemers nu ook met hun nevenactiviteit in aanmerking kunnen komen voor een tegemoetkoming.

Lees verder
Al Ongeveer € 630 Miljoen Corona Overbruggingskrediet Aangevraagd%0A

Al ongeveer € 630 miljoen corona-overbruggingskrediet aangevraagd

Sinds de openstelling van de Corona-OverbruggingsLening (COL) en het Tijdelijk Overbruggingskrediet Programma innovatieve Start- en Scale-ups (TOPSS) hebben al bijna 1300 startups, scale-ups en innovatieve mkb'ers een aanvraag ingediend.

Lees verder
​Openstellingen Diverse Visserijregelingen Aangepast Of Geschrapt%0A

​Openstellingen diverse visserijregelingen aangepast of geschrapt

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft diverse aanpassingen doorgevoerd in openstellingen voor visserijregelingen. De wijzigingen in de openstellingsperiodes en subsidieplafonds zijn noodzakelijk om gelden beschikbaar te kunnen stellen voor de subsidiemodule voor tijdelijke stopzetting van visserijactiviteiten als gevolg van COVID-19 (COVIDVIS).

Lees verder
Subsidie Voor Tijdelijk Stopzetten Van Visserijactiviteiten Als Gevolg Van COVID 19

Subsidie voor tijdelijk stopzetten van visserijactiviteiten als gevolg van COVID-19

De regeling Tijdelijk stopzetten van visserijactiviteiten als gevolg van COVID-19 (COVIDVIS) is gepubliceerd. Doel van deze regeling is het ondersteunen van de stopzetting van visserijactiviteiten met een vissersvaartuig als gevolg van de crisis in verband met COVID-19. Er is een budget van € 9 miljoen beschikbaar.

Lees verder
Mogelijkheid Vervroegde Betaling Directe GLB Inkomenssteun In 2020%0A

Mogelijkheid vervroegde betaling directe GLB-inkomenssteun in 2020

Er is een wijziging van de Uitvoeringsregeling rechtstreekse betalingen GLB (GLBNL) gepubliceerd. ​

Lees verder
Deel Werkgevers Dreigt Steun Uit NOW Regeling Te Moeten Terugbetalen%0A

Deel werkgevers dreigt steun uit NOW-regeling te moeten terugbetalen

Bedrijven die vanwege de coronacrisis loonkostensubsidie hebben ontvangen vanuit de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW), moeten er in sommige gevallen rekening mee houden dat ze een deel of zelfs alle steun moeten terugbetalen.

Lees verder
Vanwege Corona Dit Jaar Geen CZ Zorgprijs En CZ Verwenzorgprijs

Vanwege corona dit jaar geen CZ Zorgprijs en CZ Verwenzorgprijs

In verband met de coronamaatregelen heeft het CZ Fonds (CZ) een streep gezet door de prijsvragen voor de CZ Zorgprijs 2020 en de CZ Verwenzorgprijs 2020.

Lees verder
SBIR Oproep Voor Ondersteuning Van COVID 19 Aanpak In Afrika

SBIR-oproep voor ondersteuning van COVID-19 aanpak in Afrika

Vanuit het Small Business Innovation Research Programma (SBIR) is de oproep 'Oplossingen voor gezondheidszorg, data en financiële bijstand in tijden van COVID-19 in Afrika' geopend.

Lees verder
Bedrijven NOW Steun Werknemers Ontslaan%0A

Bedrijven die NOW-steun krijgen, mogen vanaf juni werknemers ontslaan

Bedrijven die via de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) loonsubsidie hebben aangevraagd om werknemers te kunnen blijven doorbetalen, mogen vanaf juni werknemers ontslaan zonder hiervoor een boete te krijgen.

Lees verder
Subsidie Praktijkleren Eind Mei Open Voor Voorschot Mbo Praktijkleerplaatsen%0A

Subsidie praktijkleren eind mei open voor voorschot mbo-praktijkleerplaatsen

RVO meldt dat in de vierde week van mei het aanvraagloket van de Subsidieregeling praktijkleren (PRAKTIJKLEREN) wordt geopend voor het aanvragen van een voorschot voor praktijkleerplaatsen in het mbo.

Lees verder
Aanvragen Regeling Tegemoetkoming Voor Land En Tuinbouwondernemers COVID 19 Nu Al Mogelijk%0A

Aanvragen Regeling tegemoetkoming voor land- en tuinbouwondernemers COVID-19 nu al mogelijk

RVO meldt er nu al aanvragen kunnen worden ingediend in het kader van de Regeling tegemoetkoming voor land- en tuinbouwondernemers COVID-19. 

Lees verder
€ 750 Miljoen Extra Corona Overbruggingskrediet Voor Kleine Bedrijven%0A

750 miljoen extra corona-overbruggingskrediet voor kleine bedrijven

De Nederlandse staat maakt € 750 miljoen extra aan overbruggingskredieten mogelijk voor ondernemingen met een relatief kleine financieringsbehoefte van € 10.000 tot € 50.000.

Lees verder
Oproep 'Wetenschap Voor De Praktijk' Binnen Zonmw COVID 19 Programma

Oproep 'Wetenschap voor de praktijk' binnen ZonMw COVID-19 Programma

ZonMw heeft de derde oproep in het kader van het COVID-19 Programma opengesteld voor het indienen van aanvragen.

Lees verder
Al Ruim € 500 Miljoen Corona Overbruggingskrediet Aangevraagd

Al ruim € 500 miljoen corona-overbruggingskrediet aangevraagd

Sinds de openstelling op 29 april hebben al meer dan 1000 startups, scale-ups en innovatieve mkb'ers een aanvraag ingediend voor de Corona-OverbruggingsLening (COL) of het Tijdelijk Overbruggingskrediet Programma innovatieve Start en Scale ups (TOPSS).

Lees verder
Regeling RAAK Publiek Geopend

Regeling RAAK-publiek geopend voor het indienen van aanvragen

Het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA (Regieorgaan SIA) heeft de regeling RAAK-publiek, onderdeel van de Regionale actie en aandacht voor kenniscirculatie (RAAK), geopend voor het indienen van aanvragen.

Lees verder
Oproep 'Maatschappelijke Dynamiek' Binnen Zonmw COVID 19 Programma

Oproep 'Maatschappelijke dynamiek' binnen ZonMw COVID-19 Programma

ZonMw heeft de tweede oproep in het kader van het COVID-19 Programma opengesteld voor het indienen van aanvragen.

Lees verder
Al Aangekondigde Verruiming NOW Regeling Officieel Gepubliceerd

Al aangekondigde verruiming NOW-regeling officieel gepubliceerd

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft een wijziging van de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) gepubliceerd. Volgens SZW is in de praktijk namelijk gebleken dat de regeling op een aantal punten gewijzigd en aangevuld moet worden.

Lees verder
Eerste Oproep Nieuwe Zonmw COVID 19 Programma

Eerste oproep nieuwe ZonMw COVID-19 Programma

ZonMw heeft de oproep binnen het COVID-19 Programma opengesteld. Het betreft de eerste oproep binnen dit al eerder aangekondigde nieuwe onderzoeksprogramma (de zogenaamde 'second wave').

Lees verder
TOZO Uitbreiding Gepubliceerd%0A

TOZO-uitbreiding gepubliceerd

De kring van rechthebbenden in het kader van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO) is uitgebreidt. Deze uitbreiding werd eerder al aangekondigd, maar is nu officieël gepubliceerd.

Lees verder
Nevencodes Toegevoegd Aan De TOGS Regeling

Nevencodes toegevoegd aan de TOGS-regeling

Vanaf 29 april 2020 kunnen ondernemers ook aanspraak maken op de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) met één van hun geregistreerde nevenactiviteiten. Tot nu toe kon dit alleen op basis van de hoofdactiviteit.

Lees verder
Verhoging Plafond Regeling Seed Capital Technostarters

Verhoging plafond regeling Seed capital technostarters

Het plafond voor 2020 de regeling Seed capital technostarters (SCT) is verhoogd. De regeling was opengesteld van 1 januari 2020 tot en met 31 maart 2020. 

Lees verder
Verdere Versoepeling BMKB

Verdere versoepeling BMKB

Er is een wijziging van de regeling Borgstelling mkb-kredieten (BMKB) gepubliceerd. Ook deze, al eerder aangekondigde, wijziging is doorgevoerd vanwege de effecten van de coronacrisis. 

Lees verder
Nieuwe Garantie Ondernemingsfinanciering Speciaal Voor Bedrijven Getroffen Door Uitbraak Coronavirus

Nieuwe Garantie ondernemingsfinanciering speciaal voor bedrijven getroffen door uitbraak coronavirus

De Garantie ondernemingsfinanciering uitbraak coronavirus (GO-C) is gepubliceerd. Het doel van deze nieuwe regeling is het verlenen van steun aan bedrijven die getroffen zijn door de uitbraak van het coronavirus.  

 

Lees verder
TOGS Regeling Signalen, Uitbreiding En Eerste Resultaten

TOGS-regeling: signalen, uitbreiding en eerste resultaten

Eind maart besloot de overheid ondernemers in een aantal specifieke sectoren die zijn getroffen door de coronamaatregelen een eenmalig vast bedrag van € 4000 aan te bieden via de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS).

Lees verder
Tozo Regeling Uitgebreid Met Grenswerkers En AOW'ers

Tozo-regeling uitgebreid met grenswerkers en AOW'ers

Het kabinet gaat op verzoek van de Tweede Kamer regelen dat ook grenswerkers en AOW'ers aanspraak kunnen maken op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Lees verder
Overbruggingskrediet Voor Startups En Scale Ups Vanaf 29 April Beschikbaar

Overbruggingskrediet voor startups en scale-ups vanaf 29 april beschikbaar

Vanaf 29 april 2020 kunnen groeibedrijven een aanvraag indienen voor een speciaal overbruggingskrediet, de zogeheten Corona-Overbruggingslening (COL). Dit kan bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM's), die deze regeling op verzoek van het kabinet uitvoeren.

Lees verder
WBSO Soepeler Voorwaarden Voor Inkorten Huidige Aanvraag Én Indienen Nieuwe Aanvraag

WBSO: soepeler voorwaarden voor inkorten huidige aanvraag én indienen nieuwe aanvraag

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meldt dat er bij de WBSO nu een nieuwe mogelijkheid is tot het verkorten van de periode van een WBSO-aanvraag waarvoor men al een S&O-verklaring heeft ontvangen.

Lees verder
Accountants Vrezen Claims Door Fraudegevoeligheid NOW Regeling

Accountants vrezen claims door fraudegevoeligheid NOW-regeling

Het Financieele Dagblad (FD) meldt dat onder accountants onrust heerst over hun rol bij de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW).

Lees verder
RVO Zeker Niet Alle Aanvragen Noodregeling SET Covid 19 Gehonoreerd

RVO: zeker niet alle aanvragen noodregeling SET Covid-19 gehonoreerd

De Stimuleringsregeling e-health thuis (SET) werd in verband met de coronacrisis onlangs uitgebreid met de noodregeling SET Covid-19.

Lees verder
Concernbepaling Binnen NOW Regeling Onder Voorwaarden Verruimd

Concernbepaling binnen NOW-regeling onder voorwaarden verruimd

Om de werkgelegenheid te beschermen wijzigt minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) de concernbepaling in de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW).

Lees verder
Groeifaciliteit Vanwege Corona Problematiek Met Één Jaar Verlengd

Groeifaciliteit vanwege coronaproblematiek met één jaar verlengd

De Groeifaciliteit (GROEI), die ervoor moet zorgen dat ondernemingen voor de financiering van snelle groei dan wel bedrijfsovername minder moeite hebben met het aantrekken van risicokapitaal, is vanwege de coronaproblematiek met één jaar verlengd tot 1 juli 2021.

Lees verder
TOGS Regeling Nu Ook Open Voor Aanvragen Van Zorgondernemers%0A

TOGS-regeling nu ook open voor aanvragen van zorgondernemers

De Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) staat vanaf 22 april 2020 ook open voor aanvragen van zorgondernemers, zoals praktijken van tandartsen en fysiotherapeuten.

Lees verder
De Maatregelen Die Zijn Genomen Om De Verspreiding Van Het Coronavirus Te Beperken, Beïnvloeden Ook De Realisatie Van SDE+ Projecten In 2020

Soepeler ontheffing voor SDE+-projecten met realisatietermijn in 2020

De maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, beïnvloeden ook de realisatie van SDE+-projecten in 2020.

Lees verder
Tijdelijke Noodregeling Zelfstandige Ondernemers Corona

Tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers gepubliceerd

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO) is gepubliceerd. Doel van deze regeling, die deel uitmaakt van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis en eerder al van start ging, ​is het tijdelijk ondersteunen van zelfstandigen die als gevolg van de coronacrisis in financiële problemen zijn geraakt. Het betreft een tijdelijke voorziening voor drie maanden die met terugwerkende kracht ingaat per 1 maart 2020.

Lees verder
Indienen RIF Samenwerkingsovereenkomsten

Extra tijd voor indienen van RIF-samenwerkingsovereenkomsten

Van 1 juni tot en met 30 juni 2020 kunnen er weer aanvragen worden ingediend voor de Regeling regionaal investeringsfonds mbo 2019-2022 (RIF19).

Lees verder
Nieuw Onderzoeksprogramma COVID 19 Eind April Open Voor Indiening

Nieuw onderzoeksprogramma COVID-19 eind april open voor indiening

ZonMw gaat binnenkort van start met het nieuwe onderzoeksprogramma COVID-19 ('second wave'). Dit in aanvulling op de onlangs gehouden snelle incidentele subsidieronde COVID-19 ('first wave').

Lees verder
Extra Budget En Vervroegde Betaling Regeling Indirecte Emissiekosten ETS

Extra budget en vervroegde betaling Regeling Indirecte emissiekosten ETS

Er is een wijziging van de regeling Indirecte emissiekosten ETS (INEMISSIE) gepubliceerd. Ten eerste is het plafond voor 2020 verhoogd naar € 110,6 miljoen (was € 105,6 miljoen).

Lees verder
Kabinet Trekt € 300 Miljoen Extra Uit Voor Ondersteuning Culturele Sector%0A

Kabinet trekt € 300 miljoen extra uit voor ondersteuning culturele sector

Met deze steun worden culturele instellingen die van vitaal belang zijn voor de sector, door de financieel zware eerste maanden van de coronacrisis heen geholpen. En hiermee worden ze ook in staat gesteld te investeren in het komende culturele seizoen.

Lees verder
€ 650 Miljoen Voor Aanvullende Steunmaatregelen Agrarische Sector%0A

€ 650 miljoen voor aanvullende steunmaatregelen agrarische sector

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) komt de sierteeltsector, specifieke onderdelen van de voedingstuinbouw en de fritesaardappelsector tegemoet voor geleden schade door de uitbraak van COVID-19.

Lees verder
Verruiming Van De TOGS Regeling Nu Ook Officieel Gepubliceerd%0A

Verruiming van de TOGS-regeling nu ook officieel gepubliceerd

De Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) is officieel gewijzigd in verband met de uitbreiding van de sectoren die in aanmerking komen voor een tegemoetkoming.

Lees verder
Meer Bekend Over Tweede Verruiming Van De TOGS Regeling

Meer bekend over tweede verruiming van de TOGS-regeling

Het kabinet besloot op 7 april om de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) voor een tweede keer te verruimen. 

Lees verder
Verruimde Borgstelling 'Landbouwkredieten' Nu Ook Voor Visserij En Aquacultuursector%0A

Verruimde borgstelling 'landbouwkredieten' nu ook voor visserij- en aquacultuursector

De Tijdelijke borgstelling MKB-visserij- en aquacultuurkredieten (TBVA) is gepubliceerd. Doel van deze tijdelijke regeling is het ondersteunen van investeringskredieten van financiers aan mkb-ondernemers in de visserij- en aquacultuursector die getroffen zijn of worden door de uitbraak van het coronavirus.

Lees verder
Mediawijzer.Net Opent Challenge 2020 Nederland Mediawijs In Tijden Van Corona

Mediawijzer.net opent Challenge 2020: Nederland mediawijs in tijden van corona

Mediawijzer.net stelt jaarlijks de Mediawijzer Stimuleringsregeling (MEDIAWIJZER) open met als doel het versterken van mediawijsheidinitiatieven door netwerkpartners te verbinden.

Lees verder
Al Ruim 64.000 Bedrijven Hebben Zich Gemeld Voor Loonkostenregeling

Al ruim 64.000 bedrijven hebben zich gemeld voor loonkostenregeling

De teller van het aantal bedrijven dat een tegemoetkoming in de loonkosten aanvraagt bij het UWV staat inmiddels op 64.154, zo meldde de uitkeringsinstantie woensdagavond.

Lees verder
SNN € 1 Miljoen Voor Innovatieve COVID 19 Oplossingen In Noord Nederland

Kabinet breidt ondersteuning voor ondernemers vanwege coronavirus uit

Het kabinet heeft dinsdagavond aanvullende maatregelen genomen om ondernemers te ondersteunen vanwege de economische gevolgen van het coronavirus.

Lees verder
UWV Ontvangt Al 50.000 Aanvragen Voor Loonkostenregeling

UWV ontvangt al 50.000 aanvragen voor loonkostenregeling

Uitkeringsinstantie UWV heeft de afgelopen twee dagen al 50.000 aanvragen van bedrijven ontvangen voor de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW).

Lees verder
NGO's Mogen Bestaande Subsidie Buitenlandse Zaken Inzetten Voor Bestrijding Covid 19 Epidemie

NGO's mogen bestaande subsidie Buitenlandse Zaken inzetten voor bestrijding Covid-19 epidemie

 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ​het Subsidiebeleidskader NGO’s Corona crisis gepubliceerd.

Lees verder
NWO Call 'Corona Fast Track Data' Al Gesloten Voor Aanvragen

NWO-call 'Corona: fast-track data' al gesloten voor aanvragen

Afgelopen vrijdag (3 april) stelde NWO de call 'Corona: fast-track data' open. De call biedt ruimte aan ongeveer 30 toekenningen. Inmiddels heeft NWO een dusdanige hoeveelheid aanvragen ontvangen, waardoor het volledig beschikbaar budget benut zal worden. Daarom is de call inmiddels gesloten.

Lees verder
Kabinet Breidt Ondersteuning Voor Ondernemers Vanwege Coronavirus Uit

Kabinet breidt ondersteuning voor ondernemers vanwege coronavirus uit

Het kabinet heeft dinsdagavond aanvullende maatregelen genomen om ondernemers te ondersteunen vanwege de economische gevolgen van het coronavirus.

Lees verder
Kabinet Trekt € 12 Miljard Uit Als Extra Garantie Voor Ondernemers%0A

Kabinet trekt € 12 miljard uit als extra garantie voor ondernemers

Het kabinet trekt nog eens € 12 miljard uit om te voorkomen dat ondernemers op grote schaal failliet gaan. Het gaat om een borgstelling van de overheid, die ervoor zorgt dat ze op krediet kunnen blijven bestellen bij toeleveranciers.

Lees verder
Aanvraagperiode Noodregeling SET COVID 19 Op 8 April Alweer Ten Einde%0A

Aanvraagperiode noodregeling SET COVID-19 op 8 april alweer ten einde

Sinds de heropening van de noodregeling SET COVID-19 op 7 april om 9.00 uur worden heel veel nieuwe aanvragen ingediend voor deze regeling.

Lees verder
SIDN Fonds Zoekt Internetoplossingen Die Hulp Kunnen Bieden In Coronacrisis%0A

SIDN fonds zoekt internetoplossingen die hulp kunnen bieden in coronacrisis

SIDN fonds (SIDN), dat tot doel heeft bij te dragen aan een sterk internet voor iedereen, heeft de call 'Internet tegen corona' geopend voor het indienen van aanvragen. Met de call wil het fonds bijdragen aan sterke internetoplossingen die hulp kunnen bieden in de coronacrisis.

Lees verder
Regeling Indirecte Emissiekosten ETS Gewijzigd Voor Vervroegde Betaling Subsidie%0A

Regeling Indirecte emissiekosten ETS gewijzigd voor vervroegde betaling subsidie

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gaat de regeling Indirecte emissiekosten ETS (INEMISSIE) aanpassen om vervroegde betaling van de subsidie mogelijk te maken. Dit in verband met de COVID-19 situatie.

Lees verder
SET Covid 19 Officieel Gepubliceerd Én Weer Open

SET Covid-19 officieel gepubliceerd én weer open

Er is een wijziging van de Stimuleringsregeling e-health thuis (SET) gepubliceerd, waarmee formeel de noodregeling SET Covid-19 is gepubliceerd. Daarnaast is de noodregeling, na een tijdelijke stop, vanaf 7 april 2020 weer open.

Lees verder
Zonmw Regeling Voor Creatieve Oplossingen Coronavirus Erg Populair

ZonMw-regeling voor creatieve oplossingen coronavirus erg populair, 12 april dicht

De regeling 'Creatieve oplossingen aanpak coronavirus (COVID-19)' die ZonMw onlangs openstelde heeft tot nu veel aanvragen opgeleverd.

Lees verder
VWS Versoepelt Regels Verantwoorden Subsidies

VWS versoepelt regels verantwoorden subsidies

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft het Besluit versoepeling subsidieregels uitbraak coronavirus gepubliceerd. 

Lees verder
UWV Ontvangt Op Eerste Dag Al 35.000 Aanmeldingen Voor NOW Regeling

UWV ontvangt op eerste dag al 35.000 aanmeldingen voor NOW-regeling

Maandag, de eerste aanmeldingsdag voor de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW), zijn er tot 18.00 uur ruim 35.000 aanvragen binnengekomen bij het UWV. Dat meldt NU.nl.

Lees verder
Nieuwe Subsidieregeling Voor Regionale Aanpak Voortijdig Schoolverlaten

Nieuwe subsidieregeling voor regionale aanpak voortijdig schoolverlaten

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft de Regeling regionale aanpak voortijdig schoolverlaten 2020-2024 (RAVS) gepubliceerd. 

Lees verder
Subsidie Voor Lentescholen Mag Toch Worden Ingezet

Subsidie voor lentescholen mag toch worden ingezet

Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) meldt dat alle scholen die een aanvraag voor een lenteschool in het kader van de Regeling lente- en zomerscholen VO (LZVO17) hebben ingediend, de subsidie toch mogen inzetten.

Lees verder
NOW Regeling Toch Al Open Voor Aanvragen Vanaf 6 April

NOW-regeling toch al open voor aanvragen vanaf 6 april

Werkgevers kunnen toch al vanaf maandag 6 april 2020 9:00 uur aanvragen indienen voor de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW).

Lees verder
Extra Investering In Versnelde Onderzoeksprogramma's Naar Corona

Extra investering in versnelde onderzoeksprogramma's naar corona

Het kabinet trekt in totaal € 42 miljoen uit voor onderzoek naar de meest urgente coronavragen, zo heeft VWS-minister De Jonge gemeld in een brief aan de Tweede Kamer. 

Lees verder
Eerste Aanpassingen NOW Regeling Een Feit

Eerste aanpassingen NOW-regeling een feit

De Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) is aangepast.

Lees verder
Noodregeling SET Covid 19 Gaat In De Week Van 6 April Weer Open

Noodregeling SET Covid-19 gaat in de week van 6 april weer open

De begin deze week vanwege de grote belangstelling gesloten noodregeling SET Covid-19 gaat in de week van 6 april weer open.

Lees verder
Alle ESF Projecten Met Einddatum 1 Maart 2020 Of Later Met Zes Maanden Verlengd

Alle ESF-projecten met einddatum 1 maart 2020 of later met zes maanden verlengd

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft de Subsidieregeling ESF 2014-2020 (ESF) gewijzigd teneinde de duur van lopende projecten te verlengen in verband met de coronacrisis.

Lees verder
Ontslag Personeel Voor Sommige Bedrijven Interessanter Dan NOW Subsidie

'Ontslag personeel voor sommige bedrijven interessanter dan NOW-subsidie'

Het UWV zal binnenkort het aanvraagloket voor de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) openen.

Lees verder
RVO Bevestigt Langere Openstellingen Van De MOOI Regeling

RVO bevestigt langere openstellingen van de MOOI-regeling

De openstellingstermijnen van de regeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI), onderdeel van de regeling Topsector energieprojecten (TOPENERGIE), zijn met vier weken verlengd.

Lees verder
NWO Trekt € 13 Miljoen Uit Voor Onderzoek Naar Coronavirus

NWO trekt € 13 miljoen uit voor onderzoek naar coronavirus

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gaat in totaal € 13 miljoen beschikbaar stellen voor onderzoek naar het corona-/COVID-19-virus.

Lees verder
NOW Regeling Gepubliceerd

NOW-regeling gepubliceerd

De Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) is gepubliceerd. 

Lees verder
Tegemoetkomingsregeling Coronacrisis Open Voor Aanvragen Non Foodsector

Tegemoetkomingsregeling coronacrisis open voor aanvragen non-foodsector

De Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) staat nu daadwerkelijk open voor aanvragen van ondernemers in de non-foodsector, zoals winkeliers.

Lees verder
Versoepeling Voorwaarden Betalingsverplichtingen Binnen Vroegefasefinanciering

Versoepeling voorwaarden betalingsverplichtingen binnen Vroegefasefinanciering

RVO meldt dat aanvragers die gebruik maken van de regeling Vroegefasefinanciering en haalbaarheidsstudie (VFF) zes maanden uitstel van aflossing van de lening en opschorting van de aanhangende rente kunnen aanvragen. 

Lees verder
NOW Regeling Voor Behoud Van Banen Is Klaar, Aanvraagloket 6 April Open

NOW-regeling voor behoud van banen is klaar, aanvraagloket 6 april open

Het kabinet wil tijdens de coronacrisis banen en inkomens van mensen beschermen. Daarom is op 17 maart een economisch noodpakket aangekondigd.

Lees verder
Tegemoetkomingsregeling Coronacrisis SBI Codes Non Foodsector Bekend

Tegemoetkomingsregeling coronacrisis: SBI-codes non-foodsector bekend

De Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) wordt ook opengesteld voor aanvragen van ondernemers in de non-foodsector, zoals winkeliers.

Lees verder
Dicht

Noodregeling SET Covid-19 tijdelijk gesloten vanwege grote belangstelling

In verband met de grote belangstelling voor de noodregeling SET Covid-19 worden er tijdelijk geen nieuwe aanvragen in behandeling genomen.

Lees verder
Tijdelijke Noodregeling Voor Zelfstandige Ondernemers Van Start

Tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers van start

Het kabinet wil in de coronacrisis banen en inkomens van mensen beschermen. Daarom is een economisch noodpakket aangekondigd.

Lees verder
EZK Opent Tegemoetkomingsregeling Voor Door Coronacrisis Getroffen Ondernemers

EZK opent tegemoetkomingsregeling voor door coronacrisis getroffen ondernemers

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) gepubliceerd én geopend voor aanvragen.

Lees verder
Health Care

Extra vergoeding inwerkkosten zorgprofessionals die helpen bij Corona-crisis binnen SectorplanPlus Zorg & Welzijn

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een extra categorie subsidiabele activiteiten toegevoegd aan de subsidie in het kader van het SectorplanPlus Zorg & Welzijn (SPLUSZW).

Lees verder
Bank Crisis Geld

Hogere garantstelling binnen GO en GOBANK vanwege coronacrisis

De Garantie ondernemingsfinanciering (GO) en Garantstelling gericht op bankgaranties (GOBANK) zijn, vanwege de effecten van de coronacrisis, aangepast. 

Lees verder
Ziekenhuis Corona Subsidie

VWS: extra financiële impulsen voor creatieve oplossingen coronavirus

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stelt extra geld beschikbaar om creatieve oplossingen te faciliteren met betrekking tot het coronavirus (COVID-19).

Lees verder
Ondernemer

Meer bekend over tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandigen

Het kabinet heeft op 17 maart een aantal uitzonderlijke economische maatregelen genomen om de gevolgen van het coronavirus op te vangen. Met dit pakket krijgen zelfstandige ondernemers extra ondersteuning.

Lees verder
Corona Virus Subsidies

SIM-openstelling niet verlengd, maar wel extra tijd voor aanvullen aanvraag

Als gevolg van de coronacrisis kan het voorkomen dat het niet lukt om een aanvraag voor de Subsidieregeling instandhouding monumenten (SIM) voor 1 april 2020 met alle benodigde documenten in te dienen.

Lees verder
Ehealth

Noodregeling SET Covid-19: maximaal € 50.000 voor digitale zorg thuis

Het ministerie van VWS heeft een speciale noodregeling ingericht binnen de Stimuleringsregeling e-health thuis (SET). 

Lees verder
Mit Haalbaarheid Klein

MIT Haalbaarheid juist door coronacrisis 'gewoon' open op 7 april

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de twaalf provincies hebben besloten de 7 april startende openstelling voor MIT Haalbaarheidsprojecten 'gewoon' door te laten gaan.

Lees verder
Corona Bmkb

Verruiming BMKB vanwege coronacrisis gepubliceerd

De regeling Borgstelling mkb-kredieten (BMKB) is tijdelijk uitgebreid vanwege de coronacrisis. In het kader van deze al eerder aangekondigde verruiming wordt de omvang van het borgstellingskrediet in de BMKB verhoogd van 50% naar 75%. Deze verruiming treedt met terugwerkende kracht op 16 maart 2020 in werking en is voorzien voor de duur van één jaar.

Lees verder
Landbouw

Borgstelling MKB-landbouwkredieten verruimd in verband met corona

De regeling Borgstelling MKB-landbouwkredieten (BL) is uitgebreid met een extra module. Gezonde land- en tuinbouwbedrijven die getroffen zijn of worden door de uitbraak van het coronavirus kunnen hierdoor gefinancierd blijven.

Lees verder
Den Haag

Coronavirus: miljarden voor diverse maatregelen om banen en inkomens te beschermen

Het kabinet heeft besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel van het pakket maatregelen is om banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen.

Lees verder
Corona 4928668 1920 (1)

Coronaproblematiek: verruimde BMKB-regeling versneld open

De regeling Borgstelling mkb-kredieten (BMKB) wordt versneld verruimd in verband met de coronaproblematiek. Met de verruimingsmaatregel wordt de omvang van het borgstellingskrediet in de BMKB verhoogd van 50% naar 75%.

Lees verder

 

Provinciaal nieuws (38)

Nieuwe Utrechtse Regeling Moet Cultuur En Erfgoedinstellingen Bij Herstart Na Coronacrisis

Nieuwe Utrechtse regeling moet cultuur- en erfgoedinstellingen bij herstart na Coronacrisis

De provincie Utrecht heeft de Opstartregeling voor cultuur- en erfgoedinstellingen in het kader van de Coronacrisis provincie Utrecht (OCECU) gepubliceerd.

Lees verder
Flevoland Subsidies Cultuursector

Flevoland komt met subsidies voor COVID-19 maatregelen cultuursector

De provincie Flevoland heeft twee nieuwe subsidieregelingen bekendgemaakt ter ondersteuning van de door de coronacrisis getroffen cultuursector. 

Lees verder
Gelderland Publiceert Twee Nieuwe COVID 19 Subsidieregelingen

Gelderland publiceert twee nieuwe COVID-19 subsidieregelingen

De provincie Gelderland heeft twee nieuwe subsidieregelingen gepubliceerd om organisaties te ondersteunen die zijn getroffen door de coronacrisis.

Lees verder
Gelderland COVID 19 Subsidieregelingen

Gelderland kondigt komst nieuwe COVID-19 subsidieregelingen aan

De provincie Gelderland meldt dat er vanaf 4 augustus 2020 twee nieuwe COVID-19 subsidieregelingen bijkomen. Het gaat om regelingen voor bedrijven en organisaties op het gebied van cultuur, erfgoed, recreatie en toerisme.

Lees verder
Overijssel Ondersteunt Bedrijven En Verenigingen Tijdens De Coronacrisis

Overijssel ondersteunt bedrijven en verenigingen tijdens de coronacrisis

De provincie Overijssel heeft drie nieuwe subsidieregelingen gepubliceerd ter ondersteuning van bedrijven en verenigingen tijdens de coronacrisis.

Lees meer
COVID 19 Maatregelen VTE Sector Fryslân Gepubliceerd

Subsidieregeling COVID-19 maatregelen VTE-sector Fryslân gepubliceerd

De provincie Friesland heeft de Subsidieregeling COVID-19 maatregelen VTE-sector Fryslân (COVIDFR) gepubliceerd.

Lees meer
Anderhalvemeterregeling Fryslân 13 Juli Open Voor Recreatie En Toerismesector

Anderhalvemeterregeling Fryslân 13 juli open voor recreatie- en toerismesector

Vanaf 13 juli 2020 kunnen ondernemers in de Friese recreatie- en toerismesector subsidie aanvragen uit de nieuwe (nog te publiceren) anderhalvemeterregeling.

Lees verder
Anderhalve Meter Regeling Provincie Groningen Gepubliceerd

Anderhalve-meter-regeling provincie Groningen gepubliceerd

De provincie Groningen heeft De anderhalve-meter-regeling provincie Groningen 2020 (AMGR) gepubliceerd.

Lees verder
Noodsteun Corona Naar Structurele Regeling Journalistiek

Zuid-Holland: noodsteun corona naar structurele regeling journalistiek

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Zuid-Holland keren terug naar hun oorspronkelijke plan om dit jaar te investeren in een structurele regeling voor ondersteuning van de Zuid-Hollandse journalistiek.

Lees verder
Aanpassingen Anderhalvemetereconomie Start 1 Juli

Groningse regeling voor aanpassingen anderhalvemetereconomie start 1 juli

De subsidieregeling van de provincie Groningen voor het inrichten van bedrijven en instellingen aan de anderhalvemetereconomie gaat 1 juli 2020 van start.

Lees verder
COVID 19 Maatregelen Gastvrijheidssector Bekend

Flevoland maakt regeling voor COVID-19 maatregelen gastvrijheidssector bekend

De provincie Flevoland heeft de Nadere regels subsidiëring COVID-19 maatregelen Flevolandse ondernemingen gastvrijheidssector (COVIDFOG) gepubliceerd.

Lees verder
Gelders Budget Voor Sociale Initiatieven COVID 19 Uitgeput

Gelders budget voor sociale initiatieven COVID-19 uitgeput

De provincie Gelderland meldt dat het subsidieplafond voor de subsidieregeling 'Sociale initiatieven COVID-19' is bereikt. Het is daardoor niet meer mogelijk een aanvraag in te dienen.

Lees verder
Recreatie En Toerismesector In Coronatijd

Nieuwe Friese regeling voor recreatie- en toerismesector in coronatijd

Ondernemers in de Friese recreatie- en toerismesector kunnen binnenkort steun krijgen uit een nieuwe regeling, waarmee de provincie Fryslân tot € 1500 subsidie kan geven voor aanpassingen die bedrijven moeten realiseren voor de anderhalvemetereconomie.

Lees verder
Herstelmaatregelen Coronacrisis Friesland

Fryslân trekt € 5 miljoen extra uit voor herstelmaatregelen coronacrisisDe provincie Fryslân zet € 5 miljoen extra in om bedrijven en organisaties te ondersteunen die getroffen zijn door de coronacrisis. Dat gebeurt met het herstelpakket 'Lok op 1: No en Moarn'.

Lees verder
Groningen Gevolgen Corona

Groningen trekt € 11,5 miljoen uit om gevolgen corona aan te pakken

De provincie Groningen stelt in totaal € 11,5 miljoen beschikbaar om de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus aan te pakken.

Lees verder
Flevoland COVID 19 Regeling Gastvrijheidssector

Flevoland komt met tijdelijke COVID-19 regeling voor de gastvrijheidssector

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Flevoland hebben de 'Tijdelijke COVID-19 regeling maatregelen bij gastvrijheidssector Flevoland' vastgesteld.

Lees verder
Overijssel Subsidie

Overijssel steunt mkb'ers bij aanvragen nationale Corona-steun

De provincie Overijssel heeft de Subsidieregeling financieringsvouchers mkb-ondernemingen, Coronacrisis 2020 (USOVFMC) gepubliceerd.

Lees verder
Subsidieplafond SMART COVID 19

Subsidieplafond van Gelderse regeling SMART COVID-19 al bereikt

De provincie Gelderland meldt dat het subsidieplafond van de regeling SMART COVID-19 is bereikt door alle aanvragen die op dit moment bij de provincie in behandeling zijn.

Lees verder
Covid 19 Maatregelen Vrijetijdssector (1)

Drenthe opent snelloket voor Covid-19 maatregelen vrijetijdssector

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Drenthe hebben besloten de subsidieregeling 'Snelloket Covid-19 maatregelen VTE-sector Drenthe' vanaf 29 mei open te stellen voor ondernemers in de horeca, dag- en verblijfsrecreatie in Drenthe.

Lees verder
Nieuwe Regeling Euregio Maas Rijn In Het Kader Van COVID 19 Uitbraak%0A

Nieuwe regeling Euregio Maas-Rijn in het kader van COVID-19-uitbraak

De provincie Limburg heeft de Nadere subsidieregels Interreg V-A programma Euregio Maas-Rijn – COVID-19 ondersteuning (EMRCOVID) gepubliceerd.

Lees verder
Nieuwe Gelderse Regeling Voor Ondersteuning Mkb En Onderwijs Na COVID 19 Crisis%0A

Nieuwe Gelderse regeling voor ondersteuning mkb en onderwijs na COVID-19 crisis

De provincie Gelderland heeft de Regels ruimte voor Gelderland 2016 (RUIMTEGLD) aangepast. Concreet betreft de wijziging de invoering van de nieuwe regeling SMART COVID-19 binnen hoofdstuk 6 van de Regels ruimte voor Gelderland 2016, oftewel de Regels regionale economie (REECOGLD). Daarnaast is het subsidieplafond voor de regeling 'Sociale initiatieven COVID-19' verhoogd.

Lees verder
%0Asteun Voor Opzetten Of Uitbouwen Drentse Digitale Winkelstraten

Steun voor opzetten of uitbouwen Drentse digitale winkelstraten

Door de coronamaatregelen valt voor veel winkeliers en horecaondernemers een groot deel van de normale inkomsten weg. Daartegenover stijgen juist de online aankopen.

Lees verder
Subsidie Beschikbaar Voor Drentse 'Coronakunst'

Subsidie beschikbaar voor Drentse 'coronakunst'

De provincie Drenthe opent een zogeheten 'Snelloket' voor subsidieaanvragen voor nieuwe cultuurprojecten die het gevolg zijn van of reageren op de coronacrisis.

Lees verder
Gelders Budget Voor Sociale Initiatieven COVID 19 Bijna Uitgeput

Gelders budget voor sociale initiatieven COVID-19 bijna uitgeput

De provincie Gelderland meldt dat het budget voor de subsidieregeling 'Sociale initiatieven COVID-19' bijna uitgeput is door alle aanvragen die op dit moment bij de provincie in behandeling zijn.

Lees verder
Innovatiefonds Overijssel Weer Open Voor Aanvragen

Innovatiefonds Overijssel weer open voor aanvragen

Innovatieve Overijsselse ondernemers kunnen weer aanvragen indienen bij het Innovatiefonds Overijssel (IFO).

Lees verder
Verdubbeling Van Gelders Budget Voor Sociale Initiatieven COVID 19%0A

Verdubbeling van Gelders budget voor sociale initiatieven COVID-19

De provincie Gelderland heeft het budget voor de subsidieregeling 'Sociale initiatieven COVID-19' verdubbeld van € 500.000 naar € 1 miljoen.

Lees verder
Nieuwe Gelderse Subsidieregeling Voor COVID 19 Steun Aan Gemeenten%0A

Nieuwe Gelderse subsidieregeling voor COVID-19 steun aan gemeenten

De provincie Gelderland heeft de nieuwe subsidieregeling 'COVID-19 Steun gemeente' bekendgemaakt. De nieuwe regeling is opgenomen binnen de Regels kwaliteit van het openbaar bestuur (KOBGLD).

Lees verder
EBG Adviesregeling Uitgebreid Met Advies Op Financieel Gebied

EBG Adviesregeling uitgebreid met advies op financieel gebied

De EBG Adviesregeling provincie Groningen 2020 (EBGAG20) is tijdelijk uitgebreid omdat veel ondernemers tijdens deze coronacrisis grote behoefte hebben aan advies of ondersteuning op financieel gebied.

Lees verder
Steun Voor Friese Leefbaarheidsactiviteiten Ten Tijde Van De Coronacrisis

Steun voor Friese leefbaarheidsactiviteiten ten tijde van de coronacrisis

De provincie Fryslân heeft de Tijdelijke subsidieregeling stimulering leefbaarheidsactiviteiten in verband met de coronacrisis (LCFR) gepubliceerd. Het doel van deze nieuwe regeling is het ondersteunen van kleine maatschappelijke initiatieven in Fryslân die de leefbaarheid ten tijde van de coronacrisis vergroten in wijk, dorp of gemeente.

Lees verder
Stichting Bevordering Van Volkskracht Start 'Corona Noodfonds'%0A

Stichting Bevordering van Volkskracht start 'corona-noodfonds'

De Stichting Bevordering van Volkskracht (VOLKSKRACHT) en de aan haar gelieerde stichtingen zijn een 'corona-noodfonds' gestart.

Lees verder
Wijziging Openstelling Regionaal Investeringsfonds Rivierenland

Wijziging openstelling Regionaal Investeringsfonds Rivierenland

Regio Rivierenland heeft de aanvraagperiode voor de Subsidieverordening Regionaal Investeringsfonds Regio Rivierenland (RIFRR) aangepast. 

Lees verder
Gelderland Trekt Half Miljoen Uit Voor Sociale Initiatieven In Coronatijd

Gelderland trekt half miljoen uit voor sociale initiatieven in coronatijd

De provincie Gelderland heeft een budget van € 500.000 beschikbaar gesteld voor de nieuwe subsidieregeling 'Sociale initiatieven COVID-19'.

Lees verder
Nieuwe Regeling Voor Innovatieve COVID 19 Oplossingen Noord Nederland%0A

Nieuwe regeling voor innovatieve COVID-19-oplossingen Noord-Nederland

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) heeft de Uitvoeringsregeling OP EFRO COVID-19 (OEC-19) gepubliceerd.

Lees verder
Steun Voor Door Coronacrisis Getroffen Lokale En Regionale Media%0A

Steun voor door coronacrisis getroffen lokale en regionale media

Minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media trekt eenmalig € 11 miljoen uit om huis-aan-huiskranten en lokale publieke omroepen te helpen die door de coronacrisis in nood zijn geraakt.

Lees verder
Langer Indienen Noord Hollandse HIRB+ Regeling%0A

Langer indienen Noord-Hollandse HIRB+ regeling

De provincie Noord-Holland heeft de openstelling van de HIRB+ Uitvoeringsregeling subsidie herstructurering en intelligent ruimtegebruik bedrijventerreinen Noord-Holland 2020 (HIRB+) verlengd. Dit als gevolg van de coronacrisis. De verlengde openstelling werd eerder al aangekondigd​.

Lees verder
Voucherregeling MKB Fryslân 2020 Nu Ook Voor Scholing Personeel

Voucherregeling MKB Fryslân 2020 nu ook voor scholing personeel

Friese mkb-ondernemers kunnen de Voucherregeling MKB Fryslân 2020 (MKBFR) vanaf 3 april 2020 ook gebruiken voor het om- of bijscholen van personeel. 

Lees verder
Corona Uitstel

Noord-Holland gaat openstelling HIRB+-regeling met een maand verlengen

De provincie Noord-Holland gaat de openstelling van de HIRB+ Uitvoeringsregeling subsidie herstructurering en intelligent ruimtegebruik bedrijventerreinen Noord-Holland 2020 (HIRB+) met ongeveer een maand verlengen. Dit als gevolg van de coronacrisis.

Lees verder
75 Jaar Gelderland Herdenkt

Subsidieregels 'Gelderland Herdenkt - 75 jaar vrijheid' versoepeld

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Gelderland hebben besloten om de subsidieregels 'Gelderland Herdenkt - 75 jaar vrijheid', onderdeel van de Regels regionale economie (REECOGLD), te versoepelen.

Lees verder

 

Overige nieuws (12)

75 Jaar Verenigde Naties

Extra call vfonds ter gelegenheid van 75 jaar Verenigde Naties

Het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) heeft een extra call geopend, speciaal voor projecten die aansluiten op de nationale viering van 75 jaar Verenigde Naties (VN) op 24 oktober 2020.

Lees verder
Rijkscultuurfondsen Ruim € 15 Miljoen Extra Steun Voor Makers En Instellingen%0A

Rijkscultuurfondsen: ruim € 15 miljoen extra steun voor makers en instellingen

De zes rijkscultuurfondsen (Filmfonds, Fonds Podiumkunsten, Fonds voor Cultuurparticipatie, Letterenfonds, Mondriaan Fonds en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie) trekken ruim € 15 miljoen extra uit ter ondersteuning van makers en instellingen. Het geld zal nog dit jaar worden ingezet via bestaande én nieuwe regelingen.

Lees verder
Invest NL Verdubbelt Overbruggingskrediet Voor Innovatieve Start En Scaleups

Invest-NL verdubbelt overbruggingskrediet voor innovatieve start- en scaleups

Invest-NL trekt € 100 miljoen uit voor het Tijdelijk Overbruggingskrediet Programma innovatieve Start- en Scaleups (TOPSS). Dit programma is de afgelopen weken opgezet in nauwe samenwerking met Techleap.nl en de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM's).

Lees verder
Corona Maatregelen Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Corona-maatregelen Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Ook het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI) neemt maatregelen in verband met het coronavirus. Het fonds zal voorlopig gewoon doorgaan met het in behandeling nemen van aanvragen bij alle regelingen, behalve bij de Deelregeling internationalisering creatieve industrie (SCIINTER) en bij de Vouchers Presentaties Buitenland. 

Lees verder
NOC NSF Logo

NOC*NSF gaat investeren in Coronanoodfonds Sport

NOC*NSF zet € 4 miljoen tot € 5 miljoen opzij als begin van een groter fonds om de financiële gevolgen van de noodzakelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk op te vangen. 

Lees verder
School

Regieorgaan SIA kondigt diverse aanpassingen aan vanwege coronavirus

Regieorgaan SIA, het NWO-onderdeel dat praktijkgericht onderzoek van hogescholen stimuleert, heeft diverse maatregelen aangekondigd in verband met het coronavirus.

Lees verder
Female Innovator Coronavirus 2019

Meer tijd voor indienen definitief voorstel Innovatiebudget NL DIGIbeter

De deadline voor het indienen van een definitief voorstel voor het Innovatiebudget NL DIGIbeter (INLD) is verschoven van 31 maart 2020 naar 26 april 2020. Reden voor dit uitstel is het coronavirus, waardoor een aantal teams meer tijd nodig heeft om het voorstel af te ronden.

Lees verder
Covid 19

Fonds NutsOhra wacht met openen zesde call programma Klein Geluk

Fonds NutsOhra (FNO) heeft besloten de zesde call van het programma Klein Geluk (voor mensen die langdurig zorg nodig hebben) tot nader bericht uit te stellen in verband met het coronavirus.

Lees verder
Rabobank Innovatie Prijs

Inschrijving Rabo Duurzame Innovatieprijs 2020 uitgesteld vanwege coronavirus

De inschrijving voor de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2020 (INNOPRIJS) is voorlopig uitgesteld vanwege het coronavirus.

Lees verder
Creative Industry

SCI schort regelingen voor projecten en presentaties in het buitenland op

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI) heeft de Deelregeling internationalisering creatieve industrie (SCIINTER) en de Voucherprocedure Presentaties Buitenland tot nader order opgeschort. Er kunnen hiervoor voorlopig dus geen aanvragen worden ingediend.

Lees verder
Doc

Gevolgen COVID-19 uitbraak voor subsidierondes ZonMw

Ook ZonMw neemt maatregelen naar aanleiding van de situatie rondom de uitbraak van het coronavirus. In de huidige situatie wordt er veel van de aanvragers, projectleiders, commissieleden, referenten en project- en onderzoekdeelnemers gevraagd. Om hen te ontzien heeft ZonMw onderstaande maatregelen genomen.

Lees verder
Research Library

NWO neemt maatregelen naar aanleiding van coronavirus

NWO heeft naar aanleiding van het coronavirus een richtlijn opgesteld om duidelijkheid te geven aan indieners met betrekking tot beslissingen over het doorgaan of uitstellen van het primaire proces.

Lees verder
naar boven

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem contact op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij