Meer bekend over tweede verruiming van de TOGS-regeling

Meer Bekend Over Tweede Verruiming Van De TOGS Regeling

Het kabinet besloot op 7 april om de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) voor een tweede keer te verruimen. Over de verdere invulling van deze uitbreiding is nu meer bekend, zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Via de TOGS-regeling kunnen specifieke groepen ondernemers sinds 27 maart een eenmalige tegemoetkoming van € 4000 netto krijgen waarmee ze hun vaste lasten kunnen betalen. Door 7 april aangekondigde tweede uitbreiding krijgen diverse contactberoepen, zoals tattooshops, ook toegang tot de regeling.

Ook zijn kleinere mkb-winkeliers in de food, dienstverlening zoals taxi's, en toeleveranciers van eet-en drinkgelegenheden of (culturele) evenementen toegevoegd. Deze toegevoegde ondernemers kunnen vanaf 15 april 2020 gebruik maken van de verruimde TOGS.

Agrarische bedrijven en zorgondernemingen

De TOGS staat ook open voor agrarische bedrijven die bijvoorbeeld met hun camping of verhuur van vakantiehuisjes omzetverlies lijden. Ook deze bedrijven kunnen vanaf 15 april 2020 een aanvraag indienen.

Ook gedupeerde zorgondernemingen zoals praktijken van onder andere tandartsen en fysiotherapeuten zijn toegevoegd aan de nieuwe lijst met in aanmerking komende aanvragers. Zij kunnen naar verwachting vanaf 20 april een aanvraag indienen.

 

Gepubliceerd op 14-04-2020