Past je innovatieproject binnen één van de topsectoren? Dan ken je vast de populaire MIT-subsidie al!

Ben je mkb-ondernemer en bezig met een innovatief project binnen een van de topsectoren? Dan is de populaire regeling Mkb Innovatiestimulering Topsectoren wellicht iets voor jou.  Interessante subsidies voor jouw innovatieproject zijn MIT Haalbaarheidsprojecten en de MIT R&D Samenwerkingsprojecten. We vertellen je graag wanneer je deze subsidie kunt aanvragen en aan welke voorwaarden je moet voldoen.

MIT subsidie voor innovatie, haalbaarheidsonderzoeken en samenwerking

De subsidieregeling Mkb Innovatiestimulering Topsectoren stelt jaarlijks tientallen miljoenen beschikbaar voor innovatie en samenwerking. Vele honderden bedrijven maken daar gebruik van. Interessante subsidies voor jouw innovatieproject zijn MIT Haalbaarheidsprojecten en de MIT R&D Samenwerkingsprojecten.

Wat levert de MIT subsidie jouw bedrijf op?

De subsidie kan oplopen tot € 20.000 voor een haalbaarheidsproject en € 350.000 voor een R&D-samenwerkingsproject. Bovendien moet je voor MIT R&D Samenwerkingsprojecten ook een partnerschap aangaan met ander innovatief mkb-bedrijf. Deze samenwerking wordt niet alleen beloond met subsidie maar is ook van toegevoegde waarde voor jouw project en onderneming.

Wanneer komt een project voor MIT subsidie in aanmerking?

Je kunt MIT subsidie aanvragen wanneer je als mkb-onderneming bezig bent met een innovatieproject binnen een van de topsectoren: Agri & food, Creatieve industrie, Energie, Life Sciences & Health (LSH),  Logistiek, High Tech Systemen & Materialen (HTSM), Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water. Verder gelden, onder meer, de volgende voorwaarden:

 • De looptijd van het project is niet langer dan 2 jaar.
 • Het project is technologisch vernieuwend of kent een nieuwe toepassing.
 • Het project creëert economische waarde voor de deelnemers.
 • Het samenwerkingsverband is van hoge kwaliteit.
 • Het projectresultaat levert een bijdrage aan meerdere sectoren.

Subsidie voor nieuw product of integratie van twee bestaande producten

Het mag binnen de MIT regeling gaan om de ontwikkeling van een heel nieuw product of proces, maar het kan binnen een samenwerkingsproject ook gaan om de integratie van twee bestaande producten die leidt tot een innovatief nieuw product.

Hoe wordt mijn MIT aanvraag beoordeeld?

Ingediende aanvragen voor MIT R&D Samenwerkingsprojecten worden op basis van kwaliteit beoordeeld. MIT Haalbaarheidsprojecten worden gerangschikt op volgorde van binnenkomst, dus om kans te maken moet je deze MIT aanvraag eigenlijk meteen op 13 april indienen.

Waar vraag je MIT subsidie aan?

Je vraag MIT subsidie aan bij de RVO. De MIT wordt uitgevoerd in verschillende regio's (Noord, Oost, West, Zuid en Zuid-Holland). Kijk bij samenwerkingsprojecten met partners uit verschillende regio's goed naar de regio waar je aanvraagt. De voorwaarden en het beschikbare budget kunnen verschillen. Het kan dus uitmaken waar je aanvraagt. In sommige gevallen kun je MIT aanvragen via een regionale organisatie, zoals in Noord-Nederland bij SNN

MIT in combinatie met WBSO

De MIT is ook interessant voor je WBSO-project. Wij scannen je WBSO-project graag op MIT-potentie!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Vindsubsidies heeft meer dan twintig jaar ervaring met het aanvragen van subsidie voor innovatieve ontwikkelingen en samenwerkingsprojecten. We hebben de afgelopen jaren ook veel succesvolle MIT-aanvragen ingediend.

Wat doen onze consultants voor jou?

 • Beoordelen of jouw (samenwerkings)project in aanmerking komt voor een MIT-subsidie.
 • Wanneer dit het geval is, krijg je ondersteuning bij het schrijven en indienen.
 • De subsidieaanvraag op tijd en volgens de laatste subsidiewetgeving en voorwaarden indienen bij de RVO.
 • Als contactpersoon optreden richting de RVO.
 • Vragen van de RVO over de subsidieaanvraag beantwoorden.
 • Het inrichten van de projectadministratie en het bieden van ondersteuning bij het bijhouden van de subsidieadministratie.
 • Indien gewenst aanwezig bij eventuele bezoeken van de RVO.
 • Ondersteuning bij het inrichting van de samenwerkingsovereenkomst met andere mkb-bedrijven.

Wat betaal je aan Vindsubsidies wanneer wij kunnen helpen?

Vindsubsidies werkt zowel op basis van uren x tarief als op basis van no cure, no pay. Dit laatste betekent dat je ons pas betaalt wanneer je ook zelf subsidie hebt ontvangen. Hiervoor geldt een fee, neem contact met ons op wanneer je wilt weten hoe hoog deze is.

 

Ontdek hoe deze klanten hun grenzen hebben verlegd met een subsidie vanuit de MIT.

Heliox referentie

ViriCiti & Heliox

De innovatieve bedrijven ViriCiti en Heliox zijn bij de competitieve MIT- innovatiesubsidie met totaal 130 ingediende projecten in de top 5 geklasseerd met een project voor slimmer elektrisch openbaar vervoer.

Peutz referentie

Peutz

Voor de ontwikkeling van een online monitoringsysteem voor onderwatergeluid heeft Peutz Groep de topsectorensubsidie MIT Haalbaarheid ontvangen.

Brain Science Tools referentie

Brain Science Tools

Brain Science Tools is specialist op het gebied van neuroimaging en neuromodulatie en maakt gebruik van de innovatiesubsidie WBSO. Ook heeft het bedrijf met partner Braincarta succesvol de MIT R&D Samenwerkingsprojecten aangevraagd.

SciSports referentie

SciSports

SciSports helpt clubs, bonden, agenten en mediapartijen om data om te zetten naar kennis en maakte succesvol gebruik van de EFRO/MIT voor de ontwikkeling van BallJames, een innovatieve tool waarmee via 3D-data wordt gezorgd voor een compleet nieuwe beleving van voetbal.

Meer weten over de MIT in 2020?

Vul onderstaand onderstaand formulier in en je wordt direct verder geholpen door één van onze MIT experts.


 

M IT

MIT Consultant Tim Lage Venterink helpt je graag verder

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

Anderen bekeken ook:

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij