Subsidieregels 'Gelderland Herdenkt - 75 jaar vrijheid' versoepeld

Subsidieregels 'Gelderland Herdenkt 75 Jaar Vrijheid' Versoepeld

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Gelderland hebben besloten om de subsidieregels 'Gelderland Herdenkt - 75 jaar vrijheid', onderdeel van de Regels regionale economie (REECOGLD), te versoepelen.

Door de uitbraak van COVID-19 en de bijbehorende maatregelen gaan de komende maanden activiteiten en evenementen rond het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid niet door. Door de nu besloten versoepeling blijven de verleende subsidies voor afgelaste evenementen die onderdeel zijn van het programma Gelderland Herdenkt beschikbaar. Daarnaast is de subsidieperiode van Gelderland Herdenkt verlengd tot 31 mei 2021, waardoor evenementen kunnen worden uitgesteld, met behoud van subsidie.

Budget van € 16 miljoen

Voor Gelderland Herdenkt is in totaal ongeveer € 16 miljoen uitgetrokken. Behalve door de provincie worden deze kosten gedragen door gemeenten, het vfonds, WO2-organisaties in de provincie en particuliere fondsen. Het geld gaat grotendeels naar activiteiten in de regio’s. Gelderland Herdenkt bestaat uit vijf regionale programma’s, een drietal grote Gelderse evenementen en een educatieprogramma.

Meer informatie:

Zie ook: https://www.gelderland.nl/1/Nieuwsoverzicht/75-jaar-vrijheid-steun-voor-organisatoren-en-vrijwilligers

Gepubliceerd op 25-03-2020