ZonMw-regeling voor creatieve oplossingen coronavirus erg populair, 12 april dicht

Zonmw Regeling Voor Creatieve Oplossingen Coronavirus Erg Populair, 12 April Dicht

De regeling 'Creatieve oplossingen aanpak coronavirus (COVID-19)' die ZonMw onlangs openstelde heeft tot nu veel aanvragen opgeleverd.

Vanwege de grote belangstelling heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) besloten om in totaal € 700.000 beschikbaar te stellen voor de inmiddels meer dan 130 creatieve ideeën die ZonMw heeft ontvangen en die nog steeds binnenkomen.De regeling wordt op 12 april 2020 gesloten voor het indienen van aanvragen.

ZonMw ontvangt naar eigen zeggen uiteenlopende ideeën uit heel Nederland. "Omdat er erg veel reacties blijven binnenkomen, kunnen we niet alles in één keer beoordelen", aldus Alice Lamain, één van de projectmanagers. "We moeten zorgen dat we alle binnengekomen creatieve oplossingen zorgvuldig verwerken. Daarom hebben we ook onze reactietermijn verlengd naar twee weken. We komen nu twee keer in de week met een beoordelingspanel bij elkaar en beoordelen dan 30 tot 50 creatieve oplossingen."

Strenge voorwaarden

Helaas kan niet alles wat binnenkomt worden goedgekeurd. Er wordt goed gelet op de gestelde voorwaarden. "We beoordelen natuurlijk ten eerste of het gaat om een oplossing voor het huidige probleem, namelijk de coronacrisis. Daarbij gaat het erom dat de oplossing van meerwaarde moet zijn voor de doelgroep; zorgverleners of kwetsbare mensen. Daarnaast wordt gekeken naar de impact van de oplossing op korte en lange termijn. Met andere woorden: wat zijn de verwachte effecten, de kosten-baten", legt Lamain uit.

Ook wordt gelet op het aantal mensen dat met de oplossing wordt bereikt, of het idee makkelijk in de praktijk is toe te passen en of het daadwerkelijk om een creatieve oplossing gaat.

Sluiting regeling

Omdat de belangstelling groot is en er inmiddels veel ideeën zijn ingediend, is besloten om de regeling te sluiten op 12 april 2020 om 00.00 uur. Alle creatieve oplossingen die na die tijd binnenkomen, zullen niet meer worden meegenomen in het beoordelingsproces. "De reden dat we deze regeling niet direct sluiten is dat we mensen die momenteel werken aan hun voorstel nog een kans willen geven", aldus Lamain. "Onze verwachting is dat er genoeg kwalitatief goede aanvragen zitten tussen de vele ontvangen ideeën en wat we de komende week nog binnenkrijgen."

Meer weten?

Zie ook: https://www.zonmw.nl/nl/actueel/nieuws/detail/item/regeling-creatieve-oplossingen-coronavirus-covid-19-zeer-gewild/

Gepubliceerd op 07-04-2020