Subsidie voor lentescholen mag toch worden ingezet

Subsidie Voor Lentescholen Mag Toch Worden Ingezet

Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) meldt dat alle scholen die een aanvraag voor een lenteschool in het kader van de Regeling lente- en zomerscholen VO (LZVO17) hebben ingediend, de subsidie toch mogen inzetten.

Alle scholen zijn tot en met de meivakantie fysiek gesloten en daarom vervalt de mogelijkheid voor een lenteschool op school, waardoor niet alle scholen aan de subsidievoorwaarden kunnen voldoen. Gezien de situatie is er sprake van overmacht. Bovendien zijn maatregelen gericht op het voorkomen van onnodig zittenblijven juist ook in deze tijd van belang. Daarom hebben alle scholen die een aanvraag voor een lenteschool hebben ingediend, op 3 april 2020 een e-mail ontvangen waarin de verschillende opties staan beschreven. De scholen hebben tot uiterlijk 10 april 2020 de tijd om hun optie door te geven. Bij geen reactie wordt ervan uitgegaan dat de subsidieaanvraag wordt ingetrokken.

Gezien de korte doorlooptijd zal het beschikkingsmoment worden uitgesteld. Op grond van de regeling zou het subsidiebedrag voor elke aanvraag op 10 april 2020 worden vastgesteld. DUS-I zal proberen alle wijzigingen zo spoedig mogelijk te behandelen, maar door deze uitzonderlijke situatie is het beschikkingsmoment verplaatst naar (uiterlijk) 21 april 2020.

Lees verder:

Zie voor meer informatie: https://www.dus-i.nl/subsidies/l/lente-zomerscholen

 

Gepubliceerd op 07-04-2020