Maak net als ruim 20.000 andere bedrijven gebruik van de WBSO voor een vergoeding van R&D-projecten

Start je een R&D-project? Verlaag dan de kosten met de Wet Bevordering Speur & Ontwikkelingswerk (WBSO). Er is jaarlijks ruim een miljard beschikbaar voor innovatieve ondernemers. 

WBSO voor starters

Wanneer je bezig bent met de ontwikkeling of verbetering van een product, proces of nieuwe programmatuur, mag je tot 32% van de loonkosten van R&D-medewerkers en materiaalkosten (voor bijvoorbeeld testopstellingen en laboratoria) aftrekken van de loonbelasting. De WBSO subsidie is bestemd voor alle Nederlandse bedrijven die onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten uitvoeren. Voor starters geldt zelfs een extra aftrek. En ook als zelfstandige ondernemer kun je WBSO aanvragen, wanneer je zelf minimaal 500 uur besteedt een speur- en ontwikkelingswerk.

Haal meer uit je WBSO aanvraag

WBSO subsidie aanvragen doe je bij bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De aanvraag bestaat uit een projectomschrijving, waarin je het innovatiegehalte van je project aantoont, en een overzicht van de uren en kosten die je van plan bent daarin te gaan steken. Je vraagt altijd subsidie aan voorafgaand aan een project, bij de WBSO geldt dat je minimaal een maand voor de start van je project subsidie aanvraagt.

 

Meer weten over de WBSO aanvragen?


Hoe je de WBSO aanvraag onder de aandacht brengt, bepaalt de vergoeding

Er zijn nogal wat keuzes te maken, wanneer je een WBSO aanvraag indient. Deze kunnen allemaal invloed hebben op de hoogte van het subsidiebedrag. Denk daarbij aan hoe je het project zo optimaal mogelijk onder de aandacht brengt bij de subsidieverstrekker en voor welk type kosten je kiest in de begroting: werkelijk gemaakte kosten of een berekening met een forfaitair uurloon. Wij helpen je graag het onderste uit de kan te halen bij deze regeling. Bovendien maken we het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk, zodat het aanvragen van de WBSO subsidie jou weinig tijd kost.

Heb je een WBSO vragenbrief ontvangen?

Met een korte review door één van onze WBSO-specialisten geven wij je advies over jouw kansen op een positieve afloop. Dat betekent ook dat je kan rekenen op handvatten om de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Lees hier meer over de WBSO vragenbief


WBSO Consultant

Consultant Job Heitkamp helpt je graag verder

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

Anderen bekeken ook:

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij