WBSO regeling

Ben je binnen jouw bedrijf bezig met onderzoek en ontwikkeling? Dan wil je vast de R&D kosten die je daarvoor maakt omlaag brengen. De Nederlandse overheid beloont innovatieve bedrijven en heeft daarvoor de Wet Bevordering Speur en Ontwikkelingswerk (WBSO) in het leven geroepen. Al meer dan 25 jaar maken jaarlijks tienduizenden bedrijven gebruik van deze subsidie.

Wat doet de WBSO regeling voor jouw bedrijf?

De WBSO vergoedt een deel van de (loon)kosten en uitgaven van R&D-projecten.

Wie kan gebruik maken van de WBSO regeling?

Alle Nederlandse bedrijven die loonbelasting betalen, maar ook door zelfstandig ondernemers die afdrachtsplichtig zijn voor de inkomstenbelasting en technisch iets nieuws ontwikkelen. Het maakt niet uit of je een gevestigde onderneming bent of nieuw op de markt. Voor starters geldt zelfs extra voordeel.

De voorwaarden van de WBSO regeling

Je kunt WBSO aanvragen voor de ontwikkeling van een product, een productieproces, programmatuur en voor het uitvoeren van technisch-wetenschappelijk onderzoek (TWO).

De kosten die binnen de WBSO regeling voor een deel in aanmerking komen voor subsidie zijn:

  • kosten (uren) die worden besteed aan S&O-werkzaamheden
  • materiaalkosten en uitgaven die worden gemaakt binnen het eigen S&O-project

Wat levert de WBSO op?

Via de subsidie mogen ondernemers die bezig zijn met de ontwikkeling of verbetering van een product, dienst of proces 32% van loonkosten en materiaalkosten aftrekken van de loon- of inkomstenbelasting. Onder materiaalkosten vallen onder meer: kosten voor prototype, proefopstellingen, machines of laboratoria. Voor starters geldt een verhoogd aftrekpercentage van 40% en voor zelfstandigen geldt een aftrekpost van € 12.775 per kalenderjaar. Ben je starter en zelfstandig? Dan is de aftrekpost zelfs deze aftrekpost zelfs € 19.146. Voorwaarde hiervoor is dat een zelfstandige minimaal 500 uur per jaar aan S&O besteedt.

Mee weten over wat de WBSO regeling jou oplevert? Een consult van slechts een uur is vaak voldoende om jou inzicht te geven.

Meer weten over de WBSO aanvragen?


Wat betaal je aan Vindsubsidies wanneer wij kunnen helpen?

Vindsubsidies werkt zowel op basis van uren x tarief als op basis van no cure, no pay. Dit laatste betekent dat je ons pas betaalt wanneer je ook zelf subsidie hebt ontvangen. Hiervoor geldt een fee, neem contact met ons op wanneer je wilt weten hoe hoog deze is.


WBSO Consultant

Consultant Job Heitkamp helpt je graag verder

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

Anderen bekeken ook:

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij