Wbso Subsidie Zelf Aanvragen

Wanneer kun je een subsidieaanvraag voor de WBSO indienen?

Vanaf dit jaar mogen bedrijven vier keer per jaar WBSO aanvragen indienen. Voor zelfstandigen geldt geen maximum. Je moet er rekening mee houden dat je de WBSO subsidie voorafgaand aan je S&O-project aanvraagt. Op dit moment is de voorwaarde dat je dit uiterlijk 1 maand voor de start van je activiteiten doet.

Wbso Subsidie Aanvragen Rvo

Na de beschikking

Wanneer de aanvraag is goedgekeurd en je de subsidie krijgt toegezegd, moet je de uren en kosten bijhouden om uiteindelijk aan de RVO aan te kunnen tonen dat je subsidie terecht hebt ontvangen. De RVO voert periodiek controles uit om te kijken hoe het project verloopt en of de projectadministratie in orde is.

Zelf WBSO aanvragen via RVO eLoket

Natuurlijk kun je als ondernemer zelf WBSO aanvragen via het RVO eLoket. Het RVO eLoket vind je op de website van de RVO. Je aanvraag moet dan wel aan alle voorwaarden en verwachtingen van de RVO voldoen. Veel ondernemers vinden het echter lastig om in de projectbeschrijving zowel het gewenste technische niveau van het project te benadrukken als ook het project helder en aantrekkelijk te omschrijven. Ook de administratieve formaliteiten, zowel tijdens de aanvraagfase als de uitvoering van administratieve verantwoording, is veel ondernemers een doorn in het oog.

WBSO aanvragen en administratie uitbesteden

Je kunt er ook voor kiezen om een WBSO-specialist jouw WBSO aanvragen te laten regelen. Vindsubsidies dient al meer dan 25 jaar WBSO aanvragen in voor innovatieve bedrijven. Onze consultants hebben meestal genoeg aan één uur om een inschatting te maken van je subsidiekansen en een eerste opzet voor de definitieve aanvraag te schrijven. Ook ondersteunen wij bij de financiële verantwoording. We stellen daarvoor een online tool beschikbaar waarin je de administratie en voortgang van al je innovatieprojecten eenvoudig en overzichtelijk bijhoudt.

Het kan natuurlijk ook dat je al een WBSO-aanvraag geschreven hebt, maar dat deze is afgewezen of voor verbetering vatbaar is. Laat dan een review uitvoeren door onze WBSO-adviseurs. Laat geen WBSO-geld liggen!