Peutz Logo

Topsectorensubsidie MIT Haalbaarheid voor online monitoringsysteem

Voor de ontwikkeling van een online monitoringsysteem voor onderwatergeluid heeft Peutz Groep de topsectorensubsidie MIT Haalbaarheid ontvangen. Peutz ontwikkelde het systeem om de hinder voor onderwaterleven te kunnen monitoren tijdens het heien funderingspalen voor windturbines in de zeebodem. Dit heien gebeurt wanneer er fundatie voor offshore constructies, zoals windturbines, wordt geplaatst.

De Peutz Groep is een groep van onafhankelijke bureaus van raadgevende ingenieurs op het gebied van akoestiek, lawaaibeheersing, bouwfysica, milieutechnologie en geveltechniek. Het bedrijf is sterk vertegenwoordigd in de utiliteitsbouw en on- en offshore industrie.

Online Monitoringsysteem Peutz

De uitdaging

Ingenieus meetsysteem voor onderwatergeluiden

Bij het heien in de zeebodem kunnen verstorende geluidniveaus voor het onderwaterleven ontstaan. Verschillende internationale overheden hebben in de afgelopen jaren de risico's vanwege onderwatergeluid in kaart gebracht, en dat heeft tot regelgeving geleid. Voor Nederland zijn in zogenaamde kavelbesluiten toelaatbare geluidniveaus voor onderwatergeluid vastgelegd voor de aanleg van windturbineparken.

Peutz heeft een meetsysteem ontwikkeld dat het optredende onderwatergeluid meet, registreert en real-time analyseert. Tijdens het heien wordt het geluidniveau real-time gemonitord op het installatieschip zodat de slagenergie aangepast kan worden indien nodig of wenselijk. Met het real-time onderwatergeluid monitoring systeem van Peutz is na de laatste heiklap direct duidelijk of voldaan is aan de gestelde geluidgrenswaarden.

Ingenieus Meetsysteem Onderwatergeluiden

ONZE BIJDRAGE

Ondersteuning van Vindsubsidies bij MIT en andere subsidies

Peutz heeft een subsidie toegekend gekregen van de regeling Mkb innovatiestimulering Topsectoren om de haalbaarheid van het project te onderzoeken.

Vindsubsidies heeft Peutz ondersteund bij het schrijven en aanvragen van de MIT-subsidie. De MIT Haalbaarheid werd in 2018 beschikt door de provincie Zuid-Holland. Vindsubsidies denkt voortdurend mee met Peutz over actuele subsidiemogelijkheden voor innovatieprojecten en investeringen.

Expertises & Regelingen

ICT Subsidie Expertise
Ondernemers
Overheid
Onderwijs

IT

Elke sector kent zijn eigen IT-uitdagingen, maar er zijn ook dwarsverbanden.

Wbso Subsidie Regeling
Ondernemers

WBSO

WBSO vergoedt deels de kosten van S&O-projecten voor ondernemers die zich bezighouden met innovatie.

Mkb Innovatiestimulering Topsectoren
Ondernemers

MIT

Tientallen miljoenen aan MIT-subsidie beschikbaar voor innovatie en samenwerking.

Wil jij in de voetsporen van Peutz treden?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Nieuwsgierig hoe subsidies jou verder kunnen helpen?
Wij praten je bij.

We helpen je om subsidieprojecten zo succesvol en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor kun je gebruikmaken van oplossingen om zelfstandig aan de slag te gaan of expertise en kennis inschakelen van onze consultants voor maximaal resultaat.

Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken, een e-mail sturen naar info@vindsubsidies.nl of telefonisch contact opnemen via 088-2020400.  

Volg ons ook op: 

/media/j3ydyg1p/twitter-icon.svg  /media/ammnkxsl/facebook-icon.svg  /media/3mgove53/linkedin-icon.svg

Houd spam tegen