SDE Subsidie Aanvragen (1)

Wanneer kun je SDE subsidie aanvragen?

Vanaf 5 oktober 2021 opent de SDE++, de regeling sluit op 11 november 2021. De SDE++ is de opvolger van de SDE+ subsidie. Een belangrijke aanpassing is dat niet alleen subsidie kan worden aangevraagd voor het produceren van hernieuwbare energie, maar ook voor CO2-reducerende technieken.

Wij publiceren de exacte data van de openstelling via deze website en in onze subsidiedatabase.

 

Voorwaarden SDE Subsidie

Voorwaarden om van SDE subsidie gebruik te kunnen maken

De SDE+ subsidie kent verschillende voorwaarden. Een belangrijke vereiste is dat eventueel verplichte vergunningen goed zijn geregeld. Denk bijvoorbeeld aan een omgevingsvergunning wanneer zonnecollectoren of zonnepanelen niet op een bestaand dak worden geplaatst en een watervergunning voor zonthermie-projecten die zijn gecombineerd met wateropslag in de bodem. Onze SDE-adviseurs kunnen hierin ook meedenken en adviseren omtrent de aan te vragen vergunningen.

Verder is vanaf een bepaalde hoeveelheid te produceren energie een haalbaarheidsstudie verplicht.

Subsidies Adviesbureau Vindsubsidies

Hoe kan Vindsubsidies helpen om SDE subsidie te benutten?

Subsidieadviesbureau Vindsubsidies heeft +25 jaar ervaring met het aanvragen van de subsidies. Vooral de laatste jaren focussen veel subsidieprogramma’s op duurzame energie. Voor het aanvragen van SDE subsidie zijn verschillende factoren belangrijk. Bijvoorbeeld het moment van aanvragen, de te kiezen (dak)opstelling en de verwachte terugverdientijd. Onze SDE-adviseurs denken mee in alle facetten die een SDE aanvraag met zich meebrengt, zodat je optimaal gebruik kunt maken van deze subsidiemogelijkheid.

Hoeveel kost de SDE dienstverlening van Vindsubsidies?

Wij werken op basis van no cure, no pay en uren X tarief. Vanzelfsprekend stemmen wij ons honorarium af op de diensten die wij voor jouw bedrijf of organisatie uitvoeren. Neem vrijblijvend contact met ons op wanneer je hierover meer wilt weten.

Anderen bekeken ook:

DHI Subsidie Internationaal
Ondernemers

DHI

Met DHI subsidie meer zekerheid voor je internationale avontuur.

Urban Energy Subsidie
Ondernemers

VEKI

Subsidie voor milieuvriendelijke investeringen voor jouw bedrijf.