SDE Subsidie Aanvragen (1)

Wanneer kun je SDE++ subsidie aanvragen?

De openstelling heeft 5 fasen. Tijdens elke fase kun je alleen subsidie aanvragen voor projecten met een subsidiebehoefte tot een bepaald subsidiebedrag per ton CO2. Doordat projecten met een lagere subsidiebehoefte als eerste worden beschikt, hebben aanvragers met een relatief kosteneffectief project meer kans dat er nog voldoende budget beschikbaar is voor hun project. Zodoende wordt het beschikbare budget efficiënt besteedt.

Voorwaarden SDE Subsidie

Hoeveel geld is er voor de SDE++ subsidie beschikbaar?

In 2024 stelt de RVO maar liefst € 8 miljard voor de SDE subsidie beschikbaar. 

Voorwaarden om van SDE++ subsidie gebruik te kunnen maken

De SDE subsidie kent verschillende voorwaarden. Een belangrijke vereiste is dat eventueel verplichte vergunningen goed zijn geregeld. Denk bijvoorbeeld aan een omgevingsvergunning wanneer zonnecollectoren of zonnepanelen niet op een bestaand dak worden geplaatst en een watervergunning voor zonthermie-projecten die zijn gecombineerd met wateropslag in de bodem. Onze SDE-adviseurs kunnen hierin ook meedenken en adviseren omtrent de aan te vragen vergunningen. Verder is vanaf een bepaalde hoeveelheid te produceren energie een haalbaarheidsstudie verplicht.

Subsidies Adviesbureau Vindsubsidies

Hoe kan Vindsubsidies helpen om SDE subsidie te benutten?

Vindsubsidies heeft ruim 25 jaar ervaring met het aanvragen van subsidies. Vooral de laatste jaren focussen veel subsidieprogramma’s op duurzame energie. Voor het aanvragen van SDE++ subsidie zijn verschillende factoren belangrijk. Bijvoorbeeld het moment van aanvragen, de te kiezen (dak)opstelling en de verwachte terugverdientijd. Onze SDE-adviseurs denken mee in alle facetten die een SDE++ aanvraag met zich meebrengt, zodat je optimaal gebruik kunt maken van deze subsidiemogelijkheid.

Hoeveel kost de dienstverlening van Vindsubsidies?

Wij werken op basis van no cure, no pay en uren X tarief. Vanzelfsprekend stemmen wij ons honorarium af op de diensten die wij voor jouw bedrijf of organisatie uitvoeren. Neem vrijblijvend contact met ons op wanneer je hierover meer wilt weten.

Een team van specialisten staat voor je klaar

Anderen bekeken ook:

DHI Subsidie Internationaal
Ondernemers

DHI

Met DHI subsidie meer zekerheid voor je internationale avontuur.

Urban Energy Subsidie
Ondernemers

VEKI

Subsidie voor milieuvriendelijke investeringen voor jouw bedrijf.