SDE subsidie

Ga je hernieuwbare energie produceren, bijvoorbeeld via zonnepanelen, dan kun je hiervoor subsidie aanvragen. Hier lees je meer over de subsidie die daarvoor beschikbaar is: de SDE+ (SDE++ vanaf het najaar 2020).

Wat is de subsidie Stimelering Duurzame Energieproductie (SDE+)? 

De SDE+ (Stimulering Duurzame Energieproductie) is bedoeld voor bedrijven en organisaties die hernieuwbare energie produceren met behulp van zon, wind, geothermie, water en biomassa. Denk bijvoorbeeld aan het opwekken van energie via zonnepanelen of windmolens.

Wie kan SDE subsidie aanvragen?

De SDE subsidie kan worden aangevraagd door producenten (bedrijven en non-profitorganisaties) van:

  • Hernieuwbare elektriciteit
  • Hernieuwbaar gas
  • Hernieuwbare warmte

Wanneer kun je SDE subsidie aanvragen?

In 2020 is een laatste extra openstelling van de SDE+ regeling. Deze SDE+-voorjaarsronde opent 17 maart 2020 en sluit 2 april 2020.

Vanaf het najaar 2020 opent de SDE++. Deze regeling is de opvolger van de SDE+ subsidie. Een belangrijke aanpassing is dat niet alleen subsidie kan worden aangevraagd voor het produceren van hernieuwbare energie, maar ook voor CO2-reducerende technieken. Wij publiceren de exacte data van de openstelling via deze website en in onze subsidiedatabase.

Voorwaarden om van SDE subsidie gebruik te kunnen maken

De SDE+ subsidie kent verschillende voorwaarden. Een belangrijke vereiste is dat eventueel verplichte vergunningen goed zijn geregeld. Denk bijvoorbeeld aan een omgevingsvergunning wanneer zonnecollectoren of zonnepanelen niet op een bestaand dak worden geplaatst en een watervergunning voor zonthermie-projecten die zijn gecombineerd met wateropslag in de bodem. Onze SDE-adviseurs kunnen hierin ook meedenken en adviseren omtrent de aan te vragen vergunningen.

Verder is vanaf een bepaalde hoeveelheid te produceren energie een haalbaarheidsstudie verplicht.

Hoe kan Vindsubsidies helpen om SDE subsidie te benutten?

Subsidieadviesbureau Vindsubsidies heeft +20 jaar ervaring met het aanvragen van de subsidies. Vooral de laatste jaren focussen veel subsidieprogramma’s op duurzame energie. Voor het aanvragen van SDE subsidie zijn verschillende factoren belangrijk. Bijvoorbeeld het moment van aanvragen, de te kiezen (dak)opstelling en de verwachte terugverdientijd. Onze SDE-adviseurs denken mee in alle facetten die een SDE aanvraag met zich meebrengt, zodat je optimaal gebruik kunt maken van deze subsidiemogelijkheid.

Hoeveel kost de SDE dienstverlening van Vindsubsidies?

Wij werken op basis van no cure, no pay en uren X tarief. Vanzelfsprekend stemmen wij ons honorarium af op de diensten die wij voor jouw bedrijf of organisatie uitvoeren. Neem vrijblijvend contact met ons op wanneer je hierover meer wilt weten.

 

Meer weten over de SDE subsidie en onze dienstverlening?

Vul onderstaand onderstaand formulier in en je wordt direct verder geholpen door één van onze medewerkers.


sdeplus

SDE+ Consultant Job Heitkamp helpt je graag verder

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

Anderen bekeken ook:

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij