Regeling Versnelde Klimaatinvestering

Energiebesparing belangrijk maar ook grondstofbesparing telt mee voor subsidiebedrag, hoe zit dat?

Een voorwaarde is dat er sprake is van een energiebesparing bij de investering, maar deze besparing hoeft niet het grootste aandeel te hebben in het totaal van besparingen. Het totaal van alle besparingen, dus ook op grondstoffen zoals papier en water, tellen mee bij het berekenen van de energiebesparing/CO2-reductie. Daardoor is de subsidie voor veel bedrijven interessanter dan de EIA want daarin mag alleen het gedeelte van de energiebesparing worden meegenomen. Er is bij een klimaatinvesteringen, buiten een energiebesparing vaak sprake van ook een materiaalbesparing.  

Minimale subsidie is € 125.000

Het minimale uit te keren subsidiebedrag is € 125.000 (het maximale € 15 miljoen). De subsidie wordt berekend over de meerkosten van de investering t.o.v. een minder milieuvriendelijk alternatief. In alle gevallen moeten het dus om flinke investeringen gaan.  

Hoe kan Vindsubsidies jou helpen?

Wellicht heb je de investeringsplannen al besproken met je vaste consultant of accountmanager van Vindsubsidies. Wil je de mogelijkheden binnen de VEKI nader bekijken, neem dan nog even contact op. Nog geen contact over de VEKI gehad of nog geen klant van Vindsubsidies, maar wel bezig met een klimaatinvestering? Dan kun je ook terecht bij ons team Energie & Circulair voor meer informatie.  

Wat kunnen wij voor jou doen? 

  • Beoordelen of jouw investering in aanmerking komt voor de VEKI  
  • Berekening uitvoeren om de totale CO2-besparing van een investering ten opzichte van de oude situatie in kaart te brengen 
  • De subsidieaanvraag indienen bij de RVO 
  • Als contactpersoon optreden richting de RVO 
  • Ondersteuning bij de administratieve afwikkeling 
  • Je krijgt een vaste consultant die jouw bedrijf en medewerkers begeleid 

Wat betaal je aan Vindsubsidies wanneer wij kunnen helpen? 

Vindsubsidies werkt zowel op basis van uren x tarief als op basis van no cure, no pay. Dit laatste betekent dat je ons pas betaalt wanneer je ook zelf subsidie hebt ontvangen. Hiervoor geldt een fee, neem contact met ons op wanneer je wilt weten hoe hoog deze is. Wij kunnen je wat betreft de MIA en VAMIL helpen wanneer je subsidie aan wilt vragen voor een bedrijf. 

Een team van specialisten staat voor je klaar

Zij vroegen al succesvol VEKI aan voor hun investeringen:

Vindsubsidies heeft dit jaar voor meerdere grote klimaatinvesteringen van klanten VEKI benut. Zo ontving drukkerij Campo Coprint de subsidie voor de investering in twee digitale drukpersen waarmee 'gasloos' kan worden gedrukt en grote hoeveelheden proceswater en papier worden bespaard. Een andere klant, Ten Cate Grass, investeert in een machine om hun extrusieproces te verduurzamen. Ook binnen deze investering wordt niet alleen op energie bespaart, maar ook op materiaal. Een derde voorbeeld is drukkerij Wihabo dat bezig is met de transitie naar volledig digitaal drukken. Twee klimaatonvriendelijke printsystemen met inefficiënte technologie zijn vervangen door 1 grondstof-efficiënte en energievriendelijke printmachine. Ook hier hebben een berekening van de energie- en grondstofbesparing geleid tot de toewijzing van een aanzienlijke VEKI-subsidie. 

Referenties

Campo Print Subsidie
Ondernemers

Drukkerij Campo Coprint - VEKI

Campo Coprint richt zich op bedrukking grote hoeveelheden polyester, zoals dekbedden en gordijnen.

Wihabo Drukkerij
Ondernemers

Drukkerij Wihabo - VEKI

Drukkerij Wihabo is bezig met de transitie naar volledig digitaal drukken.

Koninklijke Ten Cate - VEKI

Ten Cate gaat investeren in een machine om hun extrusieproces te verduurzamen.

Anderen bekeken ook:

Eia Fiscaal Voordeel Energie
Ondernemers

EIA

Investeer in energiezuinige technieken of bedrijfsmiddelen en ontvang fiscaal voordeel via de EIA.

Mia Milieu Subsidie
Ondernemers

MIA

Subsidie voor milieuvriendelijke investeringen voor jouw bedrijf.