SDE subsidie aanvragen

Misschien gebruik maken van SDE subsidie voor het produceren van hernieuwbare energie via zon(nepanelen), wind, geothermie, water of biomassa? Hier lees je hoe en waar je een subsidieaanvraag kunt indienen.

Wanneer kun je SDE subsidie aanvragen? 

In 2020 is een laatste extra openstelling van de SDE+ regeling. Deze SDE+-voorjaarsronde opent 17 maart 2020 en sluit 2 april 2020. Er is een budget van € 4 miljard beschikbaar. De openstelling kent 3 aanvraagfases. De hoogte van de subsidie wordt deels bepaald door het moment van aanvragen.

Voorwaarden om SDE subsidie aan te vragen

Als bedrijf of organisatie kun je SDE subsidie aanvragen wanneer je hernieuwbare energie produceert en aan alle voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld het aanleveren van verplichte vergunningen en het uitvoeren van een berekening of haalbaarheidsstudie ter onderbouwing van de verwachte opbrengst en terugverdientijd.

SDE++ is aan te vragen vanaf het najaar van 2020

Wanneer je SDE subsidie wilt aanvragen na de voorjaarsopenstelling, dan is het volgende aanvraagmoment het najaar van 2020. Dan gaat de nieuwst SDE-regeling open: de SDE++. Er zijn verschillen met de huidige regeling. Een belangrijke verandering is dat naast hernieuwbare energietechnieken ook CO2-reducerende technieken worden gestimuleerd. Vindsubsidies houdt je via de wesbite en de subsidiedatabase Vindsubsidies.nl op de hoogte van het laatste nieuws rond de SDE++.

Hoeveel subsidie levert een beschikte SDE aanvraag op?

Het subsidiebedrag wordt per productiecategorie bepaald en is jaarlijks variabel, gekoppeld aan de relevante energieprijs op de markt en enkele andere factoren.

Meer weten over het aanvragen van SDE subsidie?

Vul onderstaand onderstaand formulier in en je wordt direct verder geholpen door één van onze medewerkers.


sdeplus

SDE+ Consultant Job Heitkamp helpt je graag verder

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

Anderen bekeken ook:

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij