Misschien gebruik maken van SDE subsidie voor het produceren van hernieuwbare energie via zon(nepanelen), wind, geothermie, water of biomassa? Hier lees je hoe en waar je een subsidieaanvraag kunt indienen.
Wanneer kun je SDE subsidie aanvragen?
Dit najaar is de eerste openstelling van de SDE++ regeling. Deze SDE++-najaarsronde opent 5 oktober 2021. De nieuwe regeling SDE++ – de verbrede opvolger van het Besluit stimulering duurzame energieproductie (SDE+) – stimuleert naast duurzame energieproductie ook CO2-reductie.
Zo wil de overheid ervoor zorgen dat de energietransitie in Nederland haalbaar en betaalbaar blijft.
Voorwaarden om SDE subsidie aan te vragen
Als bedrijf of organisatie kun je SDE subsidie aanvragen wanneer je hernieuwbare energie produceert of CO2-uitstoot reduceert met behulp van CO2-reducerende technieken en aan alle voorwaarden voldoet.
Bijvoorbeeld het aanleveren van verplichte vergunningen en het uitvoeren van een berekening of haalbaarheidsstudie ter onderbouwing van de verwachte opbrengst en terugverdientijd.
Hoeveel subsidie levert een beschikte SDE aanvraag op?
Het subsidiebedrag wordt per productiecategorie bepaald en is jaarlijks variabel, gekoppeld aan de relevante energieprijs op de markt en enkele andere factoren.