Provincie Overijssel Logo

POP3 voor het realiseren van de Europese, Nederlandse en provinciale plattelandsdoelen

Het derde Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) is onderdeel van het Europese Gemeenschappelijke Landbouwbeleid. Provincies werken samen met het Rijk in de uitvoering van dit programma en dragen een belangrijk deel van de cofinanciering.

POP 3 Programma Samenwerking

Samenwerking met RVO en Regiebureau POP

Binnen iedere provincie wordt POP3 ingezet voor het realiseren van de Europese, Nederlandse en provinciale plattelandsdoelen.

De provincie is als beheerorgaan verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma binnen haar eigen provincie en stemt deze uitvoering continue af met de overige provincies en het Rijk.

Provincies en Rijk werken in de uitvoering samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Regiebureau POP.

Provincie Overijssel Vindsubsidies

Projectmanagement

De rol van Vindsubsidies

Team Publieke Sector van Vindsubsidies geeft in de rol van programmasecretaris handen en voeten aan de uitvoering van het programma door en binnen de provincie Overijssel. Dit houdt in dat voor de verschillende POP3-maatregelen de openstellingen worden voorbereid en uitgevoerd in samenwerking met collega’s binnen de provincie.

Ook het voorbereiden en faciliteren van bestuurlijke besluitvorming, budgetbeheer, communicatie en afstemming met de overige provincies, het Rijk, RVO en Regiebureau POP behoort tot de taken. Financieel beheer van het programma en faciliteren van optimale benutting van de Europese en provinciale middelen in de provincie zijn het uiteindelijke doel. Daarbij wordt onder meer intensief samengewerkt met belangrijke partners in de provincie, zoals de waterschappen en overige aanvragers.

Provinciehuis Overijssel 1

,,Vindsubsidies brengt aanvullende specialistische kennis en expertise in binnen onze provinciale organisatie’’

Het Team Publieke Sector van Vindsubsidies werkt samen met tientallen decentrale overheden. De consultants ondersteunen gemeenten en provincies op tal van subsidiegebieden. Marco de Graaf, adjunct-directeur Economie en Cultuur, en Sander Karnebeek, Teamleider Economie van de Provincie Overijssel vertellen over de samenwerking met Vindsubsidies.

Expertises & Regelingen

Internationalisering Subsidies Expertise
Ondernemers
Overheid

Europese subsidies

Gebruik maken van Europese subsidies voor innovatieve projecten met impact

POP Plattelandsontwikkelingsprogramma
Overheid

NSP

De ambities van Nederland voor ontwikkelen van het platteland vinden we in NSP.

Ook grenzen verleggen binnen de Publieke sector?

Wij ondersteunen innovatieve organisaties bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Nieuwsgierig hoe subsidies jou verder kunnen helpen?
Wij praten je bij.

We helpen je om subsidieprojecten zo succesvol en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor kun je gebruikmaken van oplossingen om zelfstandig aan de slag te gaan of expertise en kennis inschakelen van onze consultants voor maximaal resultaat.

Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken, een e-mail sturen naar info@vindsubsidies.nl of telefonisch contact opnemen via 088-2020400.  

Volg ons ook op: 

/media/j3ydyg1p/twitter-icon.svg  /media/ammnkxsl/facebook-icon.svg  /media/3mgove53/linkedin-icon.svg

Houd spam tegen