Interreg Nederland - Duitsland

Interesse in subsidieprogramma’s die samenwerking in de Nederlands-Duitse grensregio’s ondersteunen? Dan zit je hier goed. Interreg Nederland -  Duitsland heeft tot en met 2020 honderden miljoenen euro’s beschikbaar voor projecten die de economie in deze gebieden aanjagen.

Waarvoor kan subsidie worden aangevraagd vanuit Interreg Nederland - Duitsland?

Interreg Nederland – Duitsland zoekt vooral projecten die zich richten op de verhoging van de innovatiekracht van de grensregio en het verminderen van de barrièrewerking van de grens. Ook voor projecten die zijn gericht op een koolstofarme economie is subsidiebudget beschikbaar.

Wie kan deze Interreg Nederland – Duitsland subsidie aanvragen?

In aanmerking voor ondersteuning komen grensoverschrijdende projecten van gemeenten, gemeentelijke samenwerkingsverbanden en ondernemers. Het programma, dat wordt medegefinancierd uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), is aan Nederlandse zijde gericht op (delen van) de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

Hoeveel bedraagt de subsidie vanuit het Interreg-programma Nederland – Duitsland?

De EFRO-subsidie is maximaal 50% van de totale subsidiabele kosten van een project.

Waar kan deze Interreg subsidie worden aangevraagd?

Aanvragen kunnen worden ingediend bij het regionale programmamanagement voor de Euregio, Euregio Eems Dollard, Euregio Rijn-Maas-Noord dan wel Euregio Rijn-Waal.

 

Ondersteuning nodig bij het uitvoeren of beheren van een Interreg-project in de regio Nederland – Duitsland?

Onze Interreg-specialisten hebben alle kennis in huis om een Interreg-project in te richten, subsidie aan te vragen en uiteindelijk ook in de uitvoering te begeleiden. Zowel aan de zijde van de aanvrager als ook een de zijde van het programmamanagement. Wij vertellen je graag wat we voor je kunnen doen.


 

Interreg Consultant Maarten Klumpers helpt je graag verder

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

Anderen bekeken ook:

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij