Past je project binnen één van de topsectoren? Dan ken je vast de populaire MIT-subsidie al!

Ben je mkb-ondernemer en bezig met een innovatief project binnen een van de topsectoren? Dan is de populaire regeling Mkb Innovatiestimulering Topsectoren wellicht iets voor jou. De regeling stelt jaarlijks tientallen miljoenen beschikbaar voor innovatie en samenwerking. Interessante subsidies voor jouw innovatieproject zijn MIT Haalbaarheidsprojecten en de MIT R&D Samenwerkingsprojecten.

MIT voor industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling 

Vele honderden bedrijven gingen je voor en maakten gebruik van de MIT. Er is geld beschikbaar voor industrieel onderzoek, experimentele ontwikkeling of een combinatie daarvan. De MIT-regeling is sinds 2015 verdeeld in een aantal regionale programma’s met elk een eigen budget. 

De subsidie kan oplopen tot € 20.000 voor een haalbaarheidsproject en € 350.000 voor een R&D-samenwerkingsproject.

Kom ik in aanmerking voor de MIT?

Samenwerkingsverbanden van mkb-bedrijven kunnen MIT aanvragen. De voorwaarde is dat het project vernieuwend is en past binnen de doelstellingen van de topsectoren en de regionale agenda’s. Wij kunnen je project screenen op MIT-potentie.

Topsectoren

Nederland heeft 9 topsectoren:

  • Agri & Food
  • Creatieve Industrie
  • Energie
  • Life Sciences & Health  (LSH)
  • Logistiek
  • High Tech Systemen en Materialen (HTSM)
  • Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
  • Water

MIT Aanvragen?

Bij het aanvragen van de MIT is het van belang rekening te houden met de regio waarin je aanvraagt. Afhankelijk van de vestiging van de projectpartners, de topsector waarbinnen het project valt en de omvang (in €) van het project wordt bepaald in welke regio (of bij welk uitvoeringsorgaan) de aanvraag wordt ingediend. De MIT kan ook interessant zijn voor je WBSO-project.

Ontdek hoe deze klanten hun grenzen hebben verlegd met een subsidie vanuit de MIT.

Heliox referentie

ViriCiti & Heliox

De innovatieve bedrijven ViriCiti en Heliox zijn bij de competitieve MIT- innovatiesubsidie met totaal 130 ingediende projecten in de top 5 geklasseerd met een project voor slimmer elektrisch openbaar vervoer.

Peutz referentie

Peutz

Voor de ontwikkeling van een online monitoringsysteem voor onderwatergeluid heeft Peutz Groep de topsectorensubsidie MIT Haalbaarheid ontvangen.

Brain Science Tools referentie

Brain Science Tools

Brain Science Tools is specialist op het gebied van neuroimaging en neuromodulatie en maakt gebruik van de innovatiesubsidie WBSO. Ook heeft het bedrijf met partner Braincarta succesvol de MIT R&D Samenwerkingsprojecten aangevraagd.

SciSports referentie

SciSports

SciSports helpt clubs, bonden, agenten en mediapartijen om data om te zetten naar kennis en maakte succesvol gebruik van de EFRO/MIT voor de ontwikkeling van BallJames, een innovatieve tool waarmee via 3D-data wordt gezorgd voor een compleet nieuwe beleving van voetbal.

Meer weten over de MIT in 2019?

Vul onderstaand onderstaand formulier in en je wordt direct verder geholpen door één van onze MIT experts.


 

M IT

MIT Consultant Tim Lage Venterink helpt je graag verder

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

Anderen bekeken ook:

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij