Mmox Logo

REACT-EU subsidie helpt MMOX om met technologie ondernemers sneller maximaal te beschermen tegen cyberaanvallen

MMOX Smart is de ontzorgdienst voor MKB+ ondernemers en instellingen op het gebied van cybersecurity. MMOX biedt daarin een totaaloplossing die is gebaseerd op een unieke data-technologie die cybercriminelen op het vroegste moment uitschakelen. ,,Hiermee wordt het risico op een cyberaanval maximaal gereduceerd’’, aldus Matthijs Blokker, oprichter en commercieel manager van MMOX.

MMOX is een aanbieder van cybersecuritydiensten voor het mkb. Het biedt ondernemingen een integraal dienstpakket voor het voorkomen, versterken, verhelpen en vergoeden van cyberaanvallen. MMOX heeft vanuit Kansen voor West dit jaar een aanzienlijke REACT-EU subsidie ontvangen. Hiermee kan het bedrijf versneld verder groeien en ontwikkelen waardoor nog meer mkb-ondernemers beschermd kunnen worden tegen cybercriminaliteit. Vindsubsidies heeft MMOX geholpen bij het aanvragen en inzetten van deze Europese subsidie.

Pexels Cottonbro 6654809

De uitdaging

‘Met MMOX hangen we geen twintig sloten aan de deur, maar wachten we de inbreker op de hoek van de straat op’

Matthijs Blokker commercieel manager van MMOX: ,,Wij richten ons primair op de preventie. MMOX investeert in innovatie, in nieuwe technologie met als doel het lokaliseren en afweren van hackers en andere cybercriminelen. Per bedrijf brengen we alles in beeld en weten we exact waar het gevaar zit. Onze technologie onderneemt al actie voordat de aanval is ingezet. Wij reduceren risico’s voor mkb-bedrijven door precies die maatregelen in te zetten die passen bij de kwetsbaarheden en dreigingen in de context van het bedrijf. Dit is onderscheidend ten opzichte van de traditionele aanpak waarbij bedrijven soms onnodig veel maatregelen treffen. Oftewel bij MMOX hangen we niet op voorhand twintig sloten aan de deur, maar wachten we de inbreker op de hoek van de straat op. Wanneer hij echt gaat inbreken, bekijken we hoe hij dat gaat doen en wat de risico’s zijn voor het specifieke bedrijf, en hangen we alleen dat slot op dat ook echt nodig is.’’

Mmox 2

Cybersecurity is een hot thema in ondernemersland

Ondernemers in Nederland zijn volop bezig met digitalisering, maar dit brengt natuurlijk ook de nodige risico's met zich mee. Daarom is een cybersecurity-oplossing gericht op het mkb super belangrijk. ,,Grof geschetst zien we vier typen cybercriminaliteit die veel voorkomen: het stelen van data, het stelen van geld, fraude en chantage en sabotage. Tegen al deze soorten aanvallen wil je je als ondernemer beschermen’’, aldus Blokker.

Vanuit het programma REACT-EU heeft Europa geïnvesteerd in bedrijven waarvan het waardevol is dat ze kunnen groeien, omdat ze ook in de herstelperiode na de Coronacrisis substantieel gaan bijdragen aan het sterker maken van de economie. Team IT van Vindsubsidies heeft deze argumenten voldoende onderbouwd in de subsidieaanvraag voor MMOX, en dat heeft geresulteerd in de toekenning van een aanzienlijke subsidie.

It2expertisesubsidies

Onze bijdrage

De rol van Vindsubsidies

‘De hoeveelheid kundigheid die Vindsubsidies meebrengt heeft ons verrast’
,,De samenwerking met team IT van Vindsubsidies is heel goed verlopen. Onze adviseur Roelof van de Klaauw denkt altijd proactief met MMOX mee en zoekt mogelijkheden die passen bij onze activiteiten, investeringen en projecten. Hierdoor zijn we in staat te blijven groeien en sneller te innoveren. Samen met zijn collega’s Aniek den Teuling en Johanne Tromp hebben ze de REACT-EU mogelijkheid enorm goed opgepakt en ingezet, met een fantastisch resultaat’’, aldus Matthijs Blokker.

,,Wat mij en mijn collega’s altijd verrast is de enorme hoeveelheid kundigheid die Vindsubsidies met zich meebrengt. De hoge kwaliteit van de adviseurs, en dan ook specifiek op IT gebied, is echt onderscheidend. Dat maak je niet vaak mee, maar het helpt ons om te excelleren binnen onze branche.’’

Bedrijven als Vindsubsidies maken subsidies voor alle typen bedrijven toegankelijk
Blokker: ,,Het is goed dat er bedrijven zoals Vindsubsidies zijn. Het loont ook absoluut voor bedrijven om de kennis van een externe subsidieadviseur in te schakelen. Zonder Vindsubsidies zouden alle subsidiegelden naar grote organisaties gaan. Organisaties met een eigen subsidieadviseur in dienst die precies weet hoe alles werkt en waar je moet inzetten. Kleinere bedrijven zonder eigen adviseur hebben deze kennis niet en zouden hierdoor allerlei kansen mislopen. Maar door de interventie van een externe subsidieadviseur, zoals  Vindsubsidies, worden subsidiegelden voor alle bedrijven toegankelijk.’’

Betrokken consultants

Aniek den Teuling

Aniek is sinds 2020 consultant binnen de expertise IT. Met haar achtergrond zet zij de IT-ontwikkelingen van de klant om in een projectplan of subsidieaanvraag.

Roelof van der Klaauw

Roelof is senior consultant bij Vindsubsidies met expertise in innovatiefinanciering in de IT-sector.

Betrokken expertises

ICT Subsidie Expertise
Ondernemers
Overheid
Onderwijs

IT

Elke sector kent zijn eigen IT-uitdagingen, maar er zijn ook dwarsverbanden.

Europese unie
Ondernemers
Overheid

Aanvragen Europese subsidies

Fullservice op subsidiegebied bij het waarmaken internationale ambities

Net als MMOX subsidie aanvragen voor jouw IT-project?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Nieuwsgierig hoe subsidies jou verder kunnen helpen?
Wij praten je bij.

We helpen je om subsidieprojecten zo succesvol en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor kun je gebruikmaken van oplossingen om zelfstandig aan de slag te gaan of expertise en kennis inschakelen van onze consultants voor maximaal resultaat.

Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken, een e-mail sturen naar info@vindsubsidies.nl of telefonisch contact opnemen via 088-2020400.  

Volg ons ook op: 

/media/j3ydyg1p/twitter-icon.svg  /media/ammnkxsl/facebook-icon.svg  /media/3mgove53/linkedin-icon.svg

Houd spam tegen