Brian Science Tools Logo

Subsidie voor gezamenlijke innovatieproject Brain Science Tools en Braincarta

Brain Science Tools is specialist op het gebied van neuroimaging en neuromodulatie. Brain Science Tools maakt gebruik van de innovatiesubsidie WBSO.

Voor een R&D-project met partner Braincarta succesvol de MIT R&D Samenwerkingsprojecten aangevraagd.

Subsidie Neurologische Toepassingen

De uitdaging

Verbeteren kwaliteit hersenoperaties en hersenonderzoek

Brain Science Tools en Braincarta zetten in op de ontwikkeling van een navigatietechnologie van het brein voor neurologische en neurochirurgische toepassingen.


Op basis van verschillende technieken kunnen elektrische activiteit van een spierrespons en de doorbloeding van de hersenen met uiterste precisie worden afgebeeld op een 3D-kaart van de hersenen. Met een kleurcodering wordt aangegeven welke hersengebieden goed functioneren en reageren en welke minder of niet.

Klant MIT R&D Samenwerkingsprojecten

De oplossing

Verkorten duur operatie, betere navigatie en verminderen risico op complicatie

Het vooraf in kaart brengen van de hersenen op deze manier heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo wordt de duur van de operatie wezenlijk verkort, het risico op complicaties verminderd en de kosten verlaagd.

Brain Science Tools en Braincarta werken nu samen om de innovatie te certificeren voor medisch gebruik en bij de patiënt te brengen.

Brain Science Tools Braincarta Innovatie

Onze bijdrage

De rol van Vindsubsidies

Vindsubsidies heeft beide bedrijven ondersteund bij het opstellen en indienen van een sterke subsidieaanvraag. De aanvragen voor MIT R&D Samenwerkingsprojecten worden op basis van kwaliteit gerankt.

Een competitieve aanvraag is dus essentieel om succes te behalen. Brain Science Tools en Braincarta worden nu ondersteund bij het uitvoeren van de projectadministratie en verplichtingen naar subsidieverstrekker RVO.

 

 

Expertises & Regelingen

ICT Subsidie Expertise
Ondernemers
Overheid
Onderwijs

IT

Elke sector kent zijn eigen IT-uitdagingen, maar er zijn ook dwarsverbanden.

Life Sciences & Health Subsidie
Overheid
Onderwijs
Ondernemers

Life Sciences & Health

Voor innovatief onderzoek en om de ontwikkeling van technologieën, banen en welzijn te bevorderen.

MIT R&D

Subsidie voor samenwerking binnen de topsectoren

Net als Brain Science Tools subsidie aanvragen voor samenwerking en innovatie?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Nieuwsgierig hoe subsidies jou verder kunnen helpen?
Wij praten je bij.

We helpen je om subsidieprojecten zo succesvol en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor kun je gebruikmaken van oplossingen om zelfstandig aan de slag te gaan of expertise en kennis inschakelen van onze consultants voor maximaal resultaat.

Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken, een e-mail sturen naar info@vindsubsidies.nl of telefonisch contact opnemen via 088-2020400.  

Volg ons ook op: 

/media/j3ydyg1p/twitter-icon.svg  /media/ammnkxsl/facebook-icon.svg  /media/3mgove53/linkedin-icon.svg

Houd spam tegen