Viriciti Heliox Webinar

Subsidie voor gezamenlijke innovatieproject Brain Science Tools en Braincarta

Brain Science Tools is specialist op het gebied van neuroimaging en neuromodulatie. Brain Science Tools maakt gebruik van de innovatiesubsidie WBSO.

Voor een R&D-project met partner Braincarta succesvol de MIT R&D Samenwerkingsprojecten aangevraagd.

Viriciti DSC06180 1024X683

De uitdaging

Verbeteren kwaliteit hersenoperaties en hersenonderzoek

Brain Science Tools en Braincarta zetten in op de ontwikkeling van een navigatietechnologie van het brein voor neurologische en neurochirurgische toepassingen.


Op basis van verschillende technieken kunnen elektrische activiteit van een spierrespons en de doorbloeding van de hersenen met uiterste precisie worden afgebeeld op een 3D-kaart van de hersenen. Met een kleurcodering wordt aangegeven welke hersengebieden goed functioneren en reageren en welke minder of niet.

217615 Viriciti Electric Vehicle Monitoring 9E430d Large 1468397147

De oplossing

Verkorten duur operatie, betere navigatie en verminderen risico op complicatie

Het vooraf in kaart brengen van de hersenen op deze manier heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo wordt de duur van de operatie wezenlijk verkort, het risico op complicaties verminderd en de kosten verlaagd.

Brain Science Tools en Braincarta werken nu samen om de innovatie te certificeren voor medisch gebruik en bij de patiënt te brengen.

332653 U OV De Uithof 2 B6412d Large 1569510766

Onze bijdrage

De rol van Vindsubsidies

Vindsubsidies heeft beide bedrijven ondersteund bij het opstellen en indienen van een sterke subsidieaanvraag. De aanvragen voor MIT R&D Samenwerkingsprojecten worden op basis van kwaliteit gerankt.

Een competitieve aanvraag is dus essentieel om succes te behalen. Brain Science Tools en Braincarta worden nu ondersteund bij het uitvoeren van de projectadministratie en verplichtingen naar subsidieverstrekker RVO.

Net als Brain Science Tools subsidie aanvragen voor samenwerking en innovatie?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Houd spam tegen