Vindsubsidies maakt overname door SilverTree Equity bekend

St Logo In Wit2

Vindsubsidies zal onder SilverTree haar positie als marktleider verder verstevigen

UTRECHT - Vindsubsidies heeft bekendgemaakt te zijn overgenomen door private equity investeerder SilverTree. SilverTree’s investering maakt Vindsubsidies’ ambitie om verdere groei en innovaties te realiseren mogelijk. Vindsubsidies kan hierdoor voort bouwen op haar leidende positie als het enige fullservice subsidieadviesbureau in Nederland.

SilverTree Equity heeft Vindsubsidies overgenomen van Idox, waarvan Vindsubsidies sinds 2012 deel uitmaakte en waaronder Vindsubsidies is uitgegroeid tot marktleider door het aanbieden van een fullservice subsidiedienstverlening, inclusief Nederlands meest uitgebreide subsidiedatabase, aan zowel mkb-bedrijven, multinationals en overheden als ook aan onderwijsorganisaties en kennisinstellingen.
Vindsubsidies levert aan al deze doelgroepen subsidie-informatie, consultancy en projectmanagement en heeft een bewezen track record op bekende regelingen zoals de WBSO, EIA, MIA, MIT, Horizon Europe, EFRO, Interreg, ESF en specifieke regelingen voor onderwijs- en kennisinstellingen. Dankzij het hoge niveau van de gespecialiseerde consultants en de subsidiedatabase, is Vindsubsidies van grote waarde voor haar 1000+ klanten.

Verder groeien en excelleren
Vindsubsidies zal onder SilverTree haar positie als marktleider verder verstevigen. Directeur van Vindsubsidies Henk Heerink: ,,Door verder te groeien en onze diensten zowel offline als online uit te breiden en naar het hoogste plan te tillen, kunnen wij onze klanten nog beter in hun behoeften voorzien. Onze positie als toonaangevend subsidieadviesbureau wordt onderstreept door onze  behaalde prestaties voor klanten en projecten binnen tal van subsidieprogramma’s op regionaal, landelijk en Europees niveau. We zijn zeer enthousiast over de samenwerking SilverTree Equity, waardoor wij nu als zelfstandig bedrijf onze diensten en markten verder kunnen ontwikkelen.’’

,,Wij willen de ingezette groei verder versnellen en SilverTree kan ons daarbij optimaal faciliteren. We hebben dan ook een groot vertrouwen in deze nieuwe investeerder en kijken er naar uit om zelfstandig onze dienstverlening in de subsidiemarkt verder uit te breiden’’, aldus operationeel directeur Leon Rohaan.

"Vindsubsidies is een marktleider die de innovatie-economie ondersteunt door organisaties te helpen bij het identificeren, aanvragen en winnen van subsidies voor investeringen in innovatie en talent’’, zegt John Messamore, Managing Partner bij SilverTree Equity.

Nicholas Theuerkauf, Managing Partner van SilverTree, vult aan: ,,De combinatie van deskundige adviseurs en de meest uitgebreide subsidiedatabase in Nederland zorgt voor een zeer aantrekkelijke waardepropositie. We zijn verheugd om het team van Vindsubsidies de komende jaren te ondersteunen bij het verder verbeteren van deze propositie.’’

Over Vindsubsidies
Vindsubsidies, opgericht in 1997, biedt met consultancy en een reeks aan online producten, waaronder subsidiedatabases, als enige bureau in Nederland een volledige service op subsidiegebied. Daarmee draagt Vindsubsidies dagelijks bij aan innovatie, vooruitgang en duurzaamheid binnen alle sectoren in Nederland, en binnen (internationale) samenwerkingsverbanden.
Bij Vindsubsidies werken uitsluitend hoogopgeleide, gespecialiseerde en ervaren consultants waarmee topkwaliteit kan worden geleverd voor het initiëren en managen van subsidieprojecten op regionaal, nationaal en Europees niveau. De progressie van Vindsubsidies is de afgelopen vijf jaar structureel beloond met een FD Gazellen Award voor snelstgroeiende bedrijven in Nederland. Vindsubsidies heeft kantoren in Utrecht, Deventer en Enschede.
Voor meer informatie: www.vindsubsidies.nl.

Contactpersoon Vindsubsidies:
Henk Heerink, henk.heerink@vindsubsidies.nl
Leon Rohaan, leon.rohaan@vindsubsidies.nl

Over SilverTree Equity
SilverTree Equity is een sectorspecifieke private-equity investeerder. SilverTree investeert uitsluitend in software, technologie en dienstverlenende bedrijven. Het bedrijf onderscheidt zich door de focus op waardecreatie, sectorspecialisme en een onderscheidend netwerk van operationele middelen en industriële relaties. Het SilverTree-team is met succes bij de afronding van meer dan 50 transacties betrokken geweest. Voor meer informatie: www.silvertree-equity.com.

Contactpersoon SilverTree Equity:
John Messamore, john@silvertree-equity.com.

Gepubliceerd op 30-03-2021