Vindsubsidies breidt uit naar Duitsland met de overname van DORUCON

Vooraanstaand Nederlands subsidieadviesbureau Vindsubsidies kondigt de overname aan van DORUCON - DR. RUPP CONSULTING GmbH. Hiermee betreedt Vindsubsidies de grote potentiële Duitse markt van subsidies. De overname volgt op vijf eerdere succesvolle overnames in de Nederlandse markt. Waardoor Vindsubsidies de nummer één WBSO-subsidiebemiddelaar in Nederland is geworden. Vindsubsidies heeft een sterk technologie-gedreven strategie om verdere groei in Nederland en aangrenzende markten te ondersteunen.

DORUCON is een toonaangevend subsidieadviesbureau in Duitsland, dat innovatieve bedrijven ondersteunt, van multinationals tot mkb-bedrijven, bij hun essentiële subsidieaanvragen. DORUCON heeft de afgelopen jaren een versnelde groei doorgemaakt. Dit komt voort uit bestaande subsidieprogramma’s en een succesvolle strategie rond de nieuw geïntroduceerde “Forschungszulage”. Na de overname van DORUCON zullen Dr. Benjamin Hötzer en Dr. Marc Schaber gezamenlijk het management van het bedrijf overnemen van Dr. Jörg Rupp. Hij zal wel in een adviserende functie aan het bedrijf verbonden blijven.

Dr. Jörg Rupp, oprichter van DORUCON: "We zijn enthousiast om Vindsubsidies als partner te hebben in onze volgende groeifase. Hun technologie-gedreven aanpak en internationale ervaring zullen ons helpen de groei verder te versnellen en marktleider in Duitsland te worden. Door Benjamin en Marc als directeuren aan te stellen, toont Vindsubsidies vertrouwen in het huidige team om deze strategie uit te voeren."

Henk Heerink, CEO van Vindsubsidies, over de overname: "In de komende jaren is Vindsubsidies vastberaden om haar groei verder te versnellen met de steun van SilverTree Equity. We willen ons Europees marktaandeel blijven vergroten door sterke partners zoals DORUCON over te nemen en door te ontwikkelen."

John Messamore, Managing Partner van SilverTree Equity, merkte op: "We zijn blij om DORUCON welkom te heten bij de Vindsubsidies Groep, wat de eerste overname van het bedrijf buiten Nederland is." Nicholas Theuerkauf, Managing Partner bij SilverTree Equity, voegde eraan toe: "De subsidieadviesmarkt in Duitsland ontwikkelt zich snel en we zijn dan ook enthousiast en vastbesloten om in de komende jaren Duits marktleider te worden."

Dr. Benjamin Hötzer, CEO van DORUCON, over zijn nieuwe rol en toekomstplannen: "Sinds ik meer dan acht jaar geleden bij DORUCON ben gaan werken, ben ik nog steeds onder de indruk van de kwaliteit van het team. We zien een sterke culturele overeenkomst met Vindsubsidies en zijn blij om deel uit te maken van de strategie om een vooraanstaand, technologie-gedreven Europees subsidieadviesbureau te worden.” Dr. Marc Schaber, COO, deelt deze mening: “Ik ben verheugd om deze nieuwe rol op me te nemen in de volgende groeifase van DORUCON, waarbij ik samenwerk met Vindsubsidies om een toonaangevend Europees bedrijf op het gebied van subsidieadvies te creëren."

Overname Duits

Over DORUCON - DR. RUPP CONSULTING GmbH

DORUCON – DR. RUPP CONSULTING GmbH adviseert bedrijven in heel Duitsland en Europa, van start-ups en mkb-bedrijven tot grote ondernemingen, bij de realisatie van hun innovatieprojecten. DORUCON heeft meer dan 10 jaar ervaring met technologie- en innovatiefinanciering op staats-, federaal en EU-niveau. Ondersteunde financieringsprogramma‘s omvatten het Zentrale Innovationsprogramm Mittelstand (ZIM), KMU-innovativ, die Forschungszulage, de EIC Accelerator, GRW-financiering en go-innovativ (go-inno). DORUCON is gemachtigd door het Duitse ministerie van Economische Zaken om adviesvouchers uit te geven tot € 27.500 voor het go-inno-financieringsprogramma. DORUCON is gecertificeerd volgens ISO 9001:2015 door TÜV Süd en is het lid van de Offensive Mittelstand en de Bundesverband mittelständische Wirtschaft (BVMW). 

Over Vindsubsidies

Vindsubsidies, opgericht in 1997, biedt met consultancy en een reeks aan digitale diensten, waaronder een subsidiedatabase en het subsidievolgsysteem, als enige bureau in Nederland een volledige service op subsidiegebied. Daarmee draagt Vindsubsidies dagelijks bij aan innovatie, vooruitgang en duurzaamheid binnen alle sectoren in Nederland en binnen (internationale) samenwerkingsverbanden. Bij Vindsubsidies werken uitsluitend hoogopgeleide, gespecialiseerde consultants waarmee topkwaliteit kan worden geleverd voor het initiëren en managen van subsidieprojecten op regionaal, nationaal en Europees niveau. Vindsubsidies heeft kantoren in Amsterdam, Breda, Deventer, Druten, Enschede, Maastricht, Oosterhout, Utrecht en Venlo. 

Voor verdere vragen of opmerkingen over dit persbericht kan contact worden opgenomen via marketing@vindsubsidies.nl 

Gepubliceerd op 02-06-2023