Subsidie voor investeringen in de industrie

Industriële ondernemers hikken op tegen de investeringskosten om hun CO2-uitstoot te verminderen. Speciaal voor hen is er de subsidieregeling Versnelde klimaatinvesteringen industrie (VEKI). Hiermee kunnen zij maximaal € 15 miljoen subsidie krijgen voor investeringen met een langere terugverdientijd dan vijf jaar.

Een voorwaarde om voor de regeling in aanmerking te komen is dat de techniek die toegepast gaat worden zich reeds bewezen heeft. De investeringskosten kunnen betrekking hebben op Energie-efficiëntie, recycling en hergebruik van afval, lokale infrastructuur of andere maatregelen binnen het productieproces.

De VEKI is beschikbaar voor zowel kleine, middel en grote ondernemingen die binnen de categorieën C, D en E van de Standaardbedrijfsindeling van het CBS vallen. De hoogte van de toegekende subsidie is mede afhankelijk van de CO2-reductie. Dit mag niet hoger zijn dan € 80 per ton gedurende vijftien jaar vanaf ingebruikname. Aanvragen kunnen ingediend worden tot en met 9 januari 2024, zolang er budget beschikbaar is. In totaal is er € 138 miljoen te verdelen.  

Wil je hulp bij het aanvragen van de VEKI? Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 26-03-2023