Openstelling SDE++ later

De 2023 openstelling van de SDE++ is uitgesteld naar september van dit jaar. In maart werd nog aangekondigd dat de openstelling van 6 juni tot en met 6 juli zou zijn. De reden voor de uitstelling heeft te maken met een wijziging in de regeling.

In ons nieuwsbericht in maart was al te lezen dat in de nieuwe openstelling er gewerkt zou worden met zogenoemde “hekjes”. Met een hekje is een deel van het budget gereserveerd voor een specifieke categorie. Dit zijn vaak de minder rendabele technieken. In de nieuwe aanvraagronde van de SDE++ moeten zogenaamde ‘’hekjes’’ in het budget ervoor zorgen dat subsidieaanvragen met inzet van minder rendabele technieken meer kans maken op subsidie.

Om deze aanpassing in de regeling te doen moet er goedkeuring gevraagd worden aan de Europese Commissie in verband met de staatsteun regels. Echter heeft de Nederlandse regering deze goedkeuring tot op heden nog niet binnen. In afwachting daarop is besloten de openstelling uit te stellen tot september van dit jaar. Wel zullen binnenkort al de contouren bekendgemaakt worden zodat geïnteresseerde hun aanvraag voor kunnen bereiden.

De SDE++ zal in 2023 wederom open staan voor projecten op het gebied van hernieuwbare energie door middel van zon, wind, geo- en aquathermie, elektrische boilers, waterstof en CCS. Er is € 8 miljard beschikbaar voor bedrijven en non-profitorganisaties.

Wil je meer informatie of hulp bij het voorbereiden van je aanvraag? Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 27-05-2023