Miljoenen extra voor innovatieve start-ups in de zorg

laboratorium.jpg (2)

Miljoenen extra voor innovatieve start-ups in de zorg

BLOG - Het kabinet investeert € 12 miljoen extra in startende ondernemingen die innovatieve zorgtechnologieën ontwikkelen. De extra stimulans moet bijdragen aan de ontwikkeling van zorginnovaties die zelfredzaamheid sneller bij de patiënt brengen én een plek geven in de gezondheidszorg. Het kan daarbij onder meer gaan om gezondheidsapps, zelfrijdende rolstoelen en zorgrobots.

De € 12 miljoen wordt via de zogenoemde SEED Capital-regeling in drie investeringsfondsen geïnvesteerd.

Het gaat om de volgende drie fondsen:

  • Health Innovation Fonds III: een fonds dat kapitaal verstrekt aan jonge, marktgedreven bedrijven die zich richten op het verbeteren van de zorg;
  • Healthy Capital I: dit fonds richt zich op ondernemers die met e-health toepassingen de zorgmarkt willen openbreken;
  • Holland Venture Zorg Innovaties II: een fonds dat zich richt op innovatieve mkb'ers met een uniek en bewezen product of dienst op het gebied van medische hulpmiddelen en toepassingen.

Een SEED Capital-lening bedraagt maximaal 50% van het investeringsbudget, dus dankzij de extra overheidsinvestering van € 12 miljoen kunnen de drie genoemde fondsen zeker € 24 miljoen extra investeren in start-ups met slimme zorgideeën.

Een voorbeeld van een start-up die met behulp van de SEED Capital-regeling is doorontwikkeld, is FABpulous. Dit bedrijf heeft een apparaat ontwikkeld waarmee bij pijn op de borst in een vroeg stadium de kans op een hartinfarct kan worden bevestigd of uitgesloten.

Heeft u een innovatief zorgidee?
Vindsubsidies helpt u – behalve met subsidies – ook bij het aantrekken van andere financiering en/of investeringen. Bijvoorbeeld door u te begeleiden naar één van de genoemde investeringsfondsen. Want wilt u bij zo'n fonds enige kans maken, dan moet u behoorlijk wat voorwerk doen en goed beslagen ten ijs komen.

Scala aan mogelijkheden
Voor start-ups op zoek naar geld is er uiteindelijk een heel scala aan financieringsmogelijkheden. Vindsubsidies heeft financieringsspecialisten in huis die deze mogelijkheden kennen, de optimale financieringsmix kunnen vaststellen én weten hoe ze een succesvolle aanvraag moeten opstellen.

Neem vrijblijvend contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken.

Gepubliceerd op 23-01-2018