INNOWWIDE weer open: steun voor zeer innovatief mkb bij internationalisering

innowwide.jpg (1)

INNOWWIDE weer open: steun voor zeer innovatief mkb bij internationalisering

De tweede call van INNOWWIDE is geopend voor het indienen van aanvragen. Het doel van het project INNOWWIDE, gefinancierd vanuit Horizon 2020, is om zeer innovatieve mkb-bedrijven en start-ups uit Europa naar de voorhoede van de internationale markten te brengen. Er kan subsidie worden aangevraagd voor haalbaarheidsprojecten.

Subsidie voor zaken doen in opkomende markten

In aanmerking voor ondersteuning komen mkb-bedrijven, waaronder jonge bedrijven en start-ups, uit alle sectoren die willen concurreren en zaken willen doen in nieuwe en opkomende markten overal ter wereld. Bedrijven moeten zijn gevestigd zijn in een EU-lidstaat of een met Horizon 2020 geassocieerd land.

Tot € 60.000 per haalbaarheidsproject

Te ondersteunen haalbaarheidsprojecten oftewel Viability Assessment Projects (VAP's) moeten worden uitgevoerd in samenwerking met lokale belanghebbenden en mogen niet langer dan zes maanden duren. De ondersteuning bedraagt 70% van de subsidiabele kosten en € 60.000 per project.

Aanvraag INNOWWIDE indienen tot eind maart 2020

Aanvragen voor de tweede call kunnen tot en met 31 maart 2020 worden ingediend bij het Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) in Madrid. Het budget van € 4,2 miljoen wordt gelijk verdeeld over aanvragen gericht op de volgende drie categorieën: ontwikkelingslanden, grote opkomende economieën (Brazilië, Rusland, India, China, Mexico) en ontwikkelde landen.

Meer weten over INNOWWIDE en subsidiemogelijkheden voor ondernemen in het buitenland?

Gepubliceerd op 16-01-2020