Helft van het budget ISDE is geclaimd

Ondernemers en particulieren kunnen via de ISDE subsidie krijgen voor o.a. de investeringen in warmtepompen, zonneboilers, isolatie en warmtenetten. Hiervoor is in 2023 in totaal € 380 miljoen beschikbaar. Inmiddels is hiervan bijna de helft geclaimd.

Het resterende budget is nog beschikbaar voor aanvragen tot het einde van dit jaar. Echter geldt wel dat de regeling eerder kan sluiten wanneer het budget op is. In de eerste maanden van dit jaar zijn er in totaal al 90.848 aanvragen ingediend voor apparaten en/of maatregelen.

Ondernemers moeten een subsidieaanvraag voor de ISDE indienen voordat zij over gaan tot het sluiten van de koopovereenkomst van bijvoorbeeld een warmtepomp. Daarnaast moet de installatie gebeuren door een erkent bouwbedrijf.

De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat of maatregel hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp of isolatie. En de energieprestatie daarvan. De indicatieve bedragen staan op de apparatenlijsten. Voor de aansluiting op een warmtenet geldt een vast bedrag van € 3.325 en voor een elektrische kookplaat € 400. De maximale subsidie voor kleinschalige windturbines is € 66,- per m2 rotoroppervlak.

Bij het investeren in industriële warmtepompen kan het soms zo zijn dat een andere subsidieregeling voordeliger kan zijn. Het is dus altijd slim om van te voren goed te oriënteren naar de subsidiemogelijkheden en een berekening te maken. Wij helpen daarbij uiteraard graag!

Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 29-05-2023