Hogeschool de Kempel - Postdoc aanvraag

Hogeschool de Kempel is een zelfstandige hogeschool gespecialiseerd in één studierichting: de opleiding leraar basisonderwijs. In de lerarenopleiding wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen van pedagogisch handelen. Het gaat dan om de ontwikkeling van pedagogische kennis en kunde en het stimuleren van bewustwording van het eigen handelen.

Het expliciteren van het pedagogisch handelen van leraren is vaak nog lastig en blijft impliciet. Aanstaande leraren lijken zich wel bewust van het belang van hun pedagogische opdracht, maar kunnen hun pedagogisch handelen soms lastig verwoorden, onderbouwen of expliciteren. Het ontbreekt hen aan taal om situaties te herkennen en hun pedagogisch handelen te duiden.

Dit onderzoeksproject heeft als doel om (aanstaande) leraren te ondersteunen bij het expliciteren van hun pedagogische opdracht bij het creëren van een oefenplaats voor burgerschapsvorming. Met behulp van de centrale vraag: “Op welke wijze kunnen alledaagse ervaringen – gericht op pedagogisch handelen bij het creëren van een oefenplaats voor burgerschapsvorming –benut worden om het handelen van (aanstaande) leraren te verstevigen?” wil de postdocinzicht creëren in:

  • de manieren om alledaagse pedagogische ervaringen tot uitdrukking te brengen; en
  • de manier waarop deze ervaringen gebruikt kunnen worden om (aanstaande) leraren te ondersteunen bij hun pedagogisch handelen en het zodoende te verstevigen.

Om dit onderzoeksproject uit te voeren, heeft Hogeschool de Kempel subsidie aangevraagd bij het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA. Vindsubsidies heeft de hogeschool geholpen met het opstellen en aanvragen van de subsidie. Met dank aan de subsidie heeft de hogeschool € 75.000 subsidie ter beschikking die kan worden ingezet voor de inzet van een postdoc. Dit leidt tot de versterking van de kwaliteit van zowel het praktijkgericht onderzoek als het onderwijs van hogescholen.

Expertises & Regelingen

Onderwijs Arbeidsmarkt Subsidies
Onderwijs

Onderwijs & Arbeidsmarkt

Vind subsidies voor aansluiten van onderwijs en scholing van personeel.

Regionaal Investeringsfonds MBO
Onderwijs

Regionaal Investeringsfonds MBO

Voor goede aansluiting tussen beroepsonderwijs en de arbeidsmarkt.

In de voetsporen van Hogeschool de Kempel treden?

Wij ondersteunen organisaties bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. 

Nieuwsgierig hoe subsidies jou verder kunnen helpen?
Wij praten je bij.

We helpen je om subsidieprojecten zo succesvol en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor kun je gebruikmaken van oplossingen om zelfstandig aan de slag te gaan of expertise en kennis inschakelen van onze consultants voor maximaal resultaat.

Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken, een e-mail sturen naar info@vindsubsidies.nl of telefonisch contact opnemen via 088-2020400.  

Volg ons ook op: 

/media/j3ydyg1p/twitter-icon.svg  /media/ammnkxsl/facebook-icon.svg  /media/3mgove53/linkedin-icon.svg

Houd spam tegen