Mainlogo (2)

Gieterij Doesburg

Al 125 jaar vervaardigt en ontwikkelt Gieterij Doesburg hoogwaardige gietijzeren componenten. Door de jaren heen hebben zij veel ontwikkelingen doorgaan, waarmee zij in de sector altijd voorop hebben gelopen.

F5fd4928 91Ac 4859 99C1 1E606b3e62df (1)

Smeltovens

De uitdaging

Gieterij Doesburg heeft als doel om bij alles wat ze doen te streven naar energiereductie. Zij begeleiden en adviseren hun opdrachtgevers hierover, maar werken intern ook aan het reduceren van energie. Een van de ontwikkelingen om energie te reduceren zijn de nieuwe smeltovens waarin ze wilden investeren. De investering was echter fors en de terugverdientijd lang. Bovendien heeft de realisatie van nieuwe ovens een grote impact op de bedrijfsvoering. Vandaar dat men op zoek ging naar subsidiemogelijkheden. Dankzij o.a. de VEKI-subsidie heeft men sinds 2022 de nieuwe high efficiency smeltovens in gebruik. Dit heeft geleidt tot een energiereductie van 38%. Dit komt neer op een besparing van ca. 5.000 ton CO2 per jaar en is vergelijkbaar met de energie-uitstoot van ca. 650 huishoudens.

Sproetje Nieuw

De rol van Vindsubsidies

Onze bijdrage

Vindsubsidies heeft Gieterij Doesburg uitgelegd welke kansen er waren op het gebied van subsidies. Destijds was de VEKI regeling nieuw en onbekend en Gieterij Doesburg wilde hier meer informatie over. De aanvraag is grotendeels door Vindsubsidies geschreven, inclusief de exploitatieberekening. Daarnaast hebben wij tijdens het project de voortgangsrapportages en wijzigingsverzoeken verzorgd richting de RVO en aanvullend EIA-subsidie aangevraagd. De verkregen VEKI-subsidie voor de smeltovens is €905.424.

Na de succesvolle aanvraag van de VEKI kijken we nu gezamenlijk verder naar vervolgtrajecten voor de toekomst.

In de voetsporen van Gieterij Doesburg treden?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Nieuwsgierig hoe subsidies jou verder kunnen helpen? Wij praten je bij.

Wij helpen je om subsidieprojecten zo succesvol en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor kun je gebruikmaken van oplossingen om zelfstandig aan de slag te gaan of expertise en kennis inschakelen van onze consultants voor maximaal resultaat.

Je kunt hiervoor het onderstaande formulier invullen, een e-mail sturen naar info@vindsubsidies.nl of telefonisch contact opnemen via 088-2020400.