Europastry

Onze fabriek en investeringen in duurzame bedrijfsmiddelen werd 4 sterren (excellent) BREEAM gebouwd en zo werd een miljoeneninvestering binnen de MIA ondergebracht.

Europastry is wereldmarktleider op het gebied van bevroren deegwaar en heeft in Oldenzaal een hypermoderne en duurzame donutfabriek gebouwd. Het bedrijf maakte hiervoor onder meer gebruik van de Energie Investeringsaftrek (EIA) en Milieu Investeringsaftrek (MIA).

De uitdaging: bouw duurzaamste donutfabriek van Europa
De groei van familiebedrijf naar een van de meest toonaangevende donutproducenten van de wereld, heeft uitbreiding van de fabriek in Oldenzaal noodzakelijk gemaakt. Europastry draagt duurzaam  ondernemen hoog in het vaandel. Vandaar dat zij zich de doelstelling heeft gesteld om de duurzaamste bakkerij van Europa te bouwen.

De oplossing: investering in hypermoderne en duurzame bedrijfsmiddelen, materialen en technieken
Om de innovatieve en duurzame doelstellingen van Europastry voor de nieuwbouw te halen, is er al vroeg in de voorbereiding gekozen voor een projectaanpak volgens BREEAM-NL. Hierdoor kon er voor veel onderdelen, en het pand in zijn geheel, subsidie worden aangevraagd.

De rol van Vindsubsidies: aanvragen fiscale korting/ BREAAM
Vindsubsidies heeft de subsidiemogelijkheden onderzocht voor de bouw van de fabriek en de investeringen in duurzame bedrijfsmiddelen, waaronder een nieuwe productielijn. Vindsubsidies heeft onder meer subsidie aangevraagd vanuit de EIA en MIA. 

Over Vindsubsidies:
Cor Brookhuis, Plantmanager bij Europastry: “Om in de visie op te nemen de duurzaamste bakkerij te zijn, is een stap. Dit ook echt te doen en financieel aantrekkelijker maken, is de volgende. Deze stap hebben we met Vindsubsidies kunnen maken, waarbij de interne focus volledig blijft liggen op de kwaliteit van het interne proces.”

subsidie administratie

In de voetsporen van Europastry treden?

Met Vindsubsidies ben je op weg naar een scorende subsidieaanvraag en een helder, overzichtelijk subsidietraject. Naar groei en naar innovatie.

Bel ons:
088-2020400

Mail ons: 
info@vindsubsidies.nl

naar boven

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem contact op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij