Viriciti Heliox Webinar

Miljoeneninvestering binnen de MIA ondergebracht

Onze fabriek en investeringen in duurzame bedrijfsmiddelen werd 4 sterren (excellent) BREEAM gebouwd en zo werd een miljoeneninvestering binnen de MIA ondergebracht.

Europastry is wereldmarktleider op het gebied van bevroren deegwaar en heeft in Oldenzaal een hypermoderne en duurzame donutfabriek gebouwd.

Het bedrijf maakte hiervoor onder meer gebruik van de Energie Investeringsaftrek (EIA) en Milieu Investeringsaftrek (MIA).

Viriciti DSC06180 1024X683

De uitdaging

Bouw duurzaamste donutfabriek van Europa

De groei van familiebedrijf naar een van de meest toonaangevende donutproducenten van de wereld, heeft uitbreiding van de fabriek in Oldenzaal noodzakelijk gemaakt.

Europastry draagt duurzaam ondernemen hoog in het vaandel. Vandaar dat zij zich de doelstelling heeft gesteld om de duurzaamste bakkerij van Europa te bouwen.

217615 Viriciti Electric Vehicle Monitoring 9E430d Large 1468397147

De oplossing

Hypermoderne en duurzame bedrijfsmiddelen, materialen en technieken

Om de innovatieve en duurzame doelstellingen van Europastry voor de nieuwbouw te halen, is er al vroeg in de voorbereiding gekozen voor een projectaanpak volgens BREEAM-NL.

Hierdoor kon er voor veel onderdelen, en het pand in zijn geheel, subsidie worden aangevraagd.

332653 U OV De Uithof 2 B6412d Large 1569510766

Onze bijdrage

De rol van Vindsubsidies

Vindsubsidies heeft de subsidiemogelijkheden onderzocht voor de bouw van de fabriek en de investeringen in duurzame bedrijfsmiddelen, waaronder een nieuwe productielijn.

Vindsubsidies heeft onder meer subsidie aangevraagd vanuit de EIA en MIA. 

332653 U OV De Uithof 2 B6412d Large 1569510766

Cor Brookhuis, Plantmanager bij Europastry:

“Om in de visie op te nemen de duurzaamste bakkerij te zijn, is een stap. Dit ook echt te doen en financieel aantrekkelijker maken, is de volgende. Deze stap hebben we met Vindsubsidies kunnen maken, waarbij de interne focus volledig blijft liggen op de kwaliteit van het interne proces.”

In de voetsporen van Europastry treden?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Houd spam tegen