Wijzigingen in DUMAVA regeling

Eerder berichtte wij al dat vanaf 18 september het opnieuw mogelijk is om de subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van maatschappelijke vastgoed. Inmiddels zijn ook de verwachte wijzigingen bekend die uit de internetconsultatie naar voren zijn gekomen.

Twee weken voor de openstelling van de regeling zal RVO het online aanvraagformulier beschikbaar stellen. Op deze wijze kunnen aanvragers hun aanvraag al voorbereiden. Hierdoor hoeven zij op 18 september enkel nog de aanvraag te verzenden.

In april en mei 2023 vond een internetconsultatie plaats, waarin geïnteresseerden werd gevraagd om mee te denken over en input te leveren voor een voorgestelde wijziging van de DUMAVA-regeling. Een eerste wijziging is dat het budget wordt verdeeld over twee categorieën. € 133 miljoen wordt gereserveerd voor aanvragen van € 500.000 en meer, en € 57 miljoen voor aanvragen onder de € 500.000. De tweede wijziging is dat als men bij integrale projecten de ambitie heeft om te renoveren naar de renovatiestandaard, er tot 35% subsidie aangevraagd kan worden. Als derde mogen vanaf de nieuwe openstelling ook scouting, muziekverenigingen en – stichtingen een aanvraag indienen.

De vierde wijziging heeft te maken met het sluit moment van de openstelling. Net als vorig jaar wordt verwacht dat er meer aanvragen ingediend worden dan waarvoor er budget is. Daarom is besloten dan wanneer het budget opraakt dat men tot de dag van opraken tot 17:00 kan indienen.

Wil je meer informatie? Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 16-06-2023