Versnel de overgang naar circulaire bedrijfsmodellen

Heb je ambitieuze plannen om de overgang naar circulaire bedrijfsmodellen te versnellen? Dan is het Horizon Europe project Up2Circ op zoek naar jou! Binnenkort wordt de eerste oproep gelanceerd om maximaal 47 projecten te ondersteunen die de adoptie van circulaire bedrijfsmodellen willen valideren en concrete acties willen implementeren voor circulaire producten, processen en diensten.

Deze subsidie biedt een kans voor mkb-bedrijven uit EU-lidstaten die actief betrokken zijn bij de Up2Circ Academy. Om in aanmerking te komen, moeten bedrijven de circulaire beoordeling hebben afgerond met behulp van de Up2Circ Circularity Assessment Tool en actief hebben deelgenomen aan het online leerprogramma Up2Circ Academy.

Er zijn twee financieringsmogelijkheden beschikbaar voor mkb-ondernemingen: kleinschalige projecten (Haalbaarheidsstudies) en grootschalige projecten (Piloting en demonstratie). Kleinschalige projecten ontvangen tot € 15.000 financiering voor een maximale projectduur van zes maanden, terwijl grootschalige projecten tot € 50.000 kunnen ontvangen voor een maximale projectduur van twaalf maanden.

Belangrijk om te weten is dat de call opent op 1 april 2024, met een deadline van 31 mei 2024 voor het indienen van aanvragen. Het is ook goed om te weten dat er in 2025 een tweede open oproep wordt verwacht.

Gepubliceerd op 20-03-2024