Veel aandacht voor EFRO-project BallJames van SciSports

balljames-fd-1.jpg (1)

Veel aandacht voor EFRO-project BallJames van SciSports

NIEUWS - SciSports scoort veel aandacht met het project BallJames, waarvoor Vindsubsidies EFRO-subsidie aan heeft gevraagd. BallJames is een innovatieve tool waarmee via 3D-data wordt gezorgd voor een compleet nieuwe beleving van voetbal. Kijkers kunnen de wedstrijd bijvoorbeeld bekijken door de ogen van een bepaalde speler en krijgen voortdurend interessante data gepresenteerd. Professionals uit de voetbalwereld wachten de verdere ontwikkeling van BallJames geïnteresseerd af.

SciSports helpt clubs, bonden, agenten en mediapartijen om data om te zetten naar kennis en is sinds een aantal jaar klant van Vindsubsidies voor het aanvragen van innovatiesubsidies. BallJames, waarvoor al ruim € 1,3 miljoen euro financiering is binnengehaald door SciSports, is de troef van het bedrijf. Het systeem registreert met veertien camera’s alles wat er op het veld gebeurt. De gegevens worden omgezet in driedimensionale pixels. Deze worden verwerkt en geven allerlei informatie over bewegingen, technieken, snelheden en eigenschappen van spelers. Voor de subsidieaanvraag voor het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) werd deze voetbalinnovatie nauwkeurig beschreven door Vindsubsidies-consultant en ex-profvoetballer Marnix Smit. Onlangs kwam de positieve beschikking binnen.

Vanuit de voetbalwereld is al brede belangstelling getoond voor het systeem dat niet alleen voor de kijker veel oplevert, maar ook heel zinvol is voor trainers, scouts en voetbalanalytici. Het verwerken van de 12.000 GB aan data van een wedstrijd duurt nu nog een etmaal en gebeurt op het kantoor van SciSports. De bedoeling is dat dit uiteindelijk realtime op locatie gebeurt.

Paul van den Berg, accountmanager bij Vindsubsidies over het project: ,,Met BallJames kun je zien wat sport met mensen doet. We hadden direct in de gaten dat het project kansrijk was voor Europees subsidiegeld. Naar nu blijkt wordt dit onderschreven door zowel de subsidieverstrekker, als de vele investeerders die ook potentie zien in dit project. We zijn blij met de beschikking en ondersteunen SciSports de komende tijd bij de administratieve afwikkeling voor de subsidie.’’

Gepubliceerd op 26-01-2017