Uitslag en nieuwe ronde Woningbouwimpuls

Onlangs heeft het ministerie de uitslag van de vijfde ronde van de Woningbouwimpuls bekendgemaakt. Met de bekendmaking werd meteen ook een nieuwe zesde ronde aangekondigd voor het einde van het jaar.

In de vijfde ronde die tot en met maart open stond zijn er 42 aanvragen ingediend voor een financiële bijdrage voor het versneld bouwen van meer betaalbare woningen. Uiteindelijk zijn 28 aanvragen, verdeeld over 26 gemeenten, nu goedgekeurd. Zij ontvangen samen dus een bijdrage van € 117,6 miljoen.

Opvallend is dat door de aanpassing in de regeling er meer kleinere gemeenten en gemeenten in landelijke gebied een aanvraag ingediend hebben. Zo kregen onder meer Berkelland, Súdwest-Fryslân en een gebundelde aanvraag voor drie gemeenten van Stadsregio Parkstad Limburg een bijdrage.

Vanuit de vijfde ronde is iets meer dan € 130 miljoen aan budget overgebleven. Dit zal toegevoegd worden aan de zesde ronde. De vijfde tranche en het onderzoek naar de pijplijn aan projecten tonen volgens de minister immers aan dat er nog voldoende potentiële projecten in aanmerking komen voor een bijdrage uit de Woningbouwimpuls. Wel zal de zesde tranche de laatste zijn. Gemeenten hebben dus nog eenmalig de kans om financiële middelen te krijgen voor de versnelde bouw van woningen.

Wil je meer informatie? Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 18-06-2023