Tarief eerste schijf WBSO in 2021 incidenteel verhoogd

wbso.jpg

Tarief eerste schijf WBSO in 2021 incidenteel verhoogd


In 2021 wordt het tarief van de eerste schijf van de WBSO voor starters en niet-starters incidenteel verhoogd. De verhoging wordt gefinancierd uit eerdere onderuitputting.

Over de uitwerking van deze maatregel wordt op Prinsjesdag meer informatie bekendgemaakt. Dat hebben minister Wiebes en staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat), minister Koolmees en staatssecretaris Van 't Wout (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en minister Hoekstra en staatssecretaris Vijlbrief (Financiën) gemeld in een vrijdagmiddag aan de Tweede Kamer verstuurde brief over het 'Steun- en herstelpakket'.

Over de WBSO subsidie

Het doel van de WBSO is het stimuleren van speur- en ontwikkelingswerk (S&O) in het bedrijfsleven. De WBSO compenseert een deel van de loonkosten en overige kosten en uitgaven voor S&O. De bijdrage voor S&O-inhoudingsplichtigen bestaat uit een vermindering op de af te dragen loonbelasting en premie volksverzekeringen en bedraagt per kalenderjaar: 32% van de eerste € 350.000 van de totale S&O-grondslag, voor starters geldt een verhoogd tarief van 40% van de eerste € 350.000 van de totale S&O-grondslag (dit is de eerste schijf); en 16% van de resterende S&O-grondslag (dit is de tweede schijf).

Lees meer over de WBSO regeling.

 

Gepubliceerd op 31-08-2020