Succesvolle implementatie van SubsidieVolgSysteem bij de gemeente Oosterhout

Met trots kondigen we aan dat we bij de gemeente Oosterhout de succesvolle implementatie van ons unieke SubsidieVolgSysteem voor uitgaande subsidies (SVS-UIT) hebben afgerond. Sinds 30 mei kunnen subsidieaanvragers gebruik maken van dit nieuwe systeem, dat het aanvraagproces aanzienlijk vereenvoudigt en efficiënter maakt.

De implementatie begon op 19 september 2022 met een kick-off. Na maanden van zorgvuldige ontwikkeling en testen is het systeem klaar om in gebruik genomen te worden. Vanaf nu kunnen subsidieaanvragers via dit systeem de eerste subsidieregelingen aanvragen, waarbij we gestart zijn met de incidentele regelingen. In de toekomst zullen ook de structurele subsidies beschikbaar zijn om aan te vragen via SVS-UIT.

Het SubsidieVolgSysteem biedt talloze voordelen voor zowel de gemeente als de subsidieaanvragers. Het stelt de gemeente Oosterhout in staat het volledige beoordelingsproces te doorlopen en tegelijkertijd de rechtmatigheid en doelmatigheid van de subsidies te monitoren. Hierdoor wordt het gehele subsidieproces efficiënter en transparanter.

Met een jaarlijkse uitkering van € 8,95 miljoen aan structurele subsidies, onder andere aan sportverenigingen, musea en dorpscentra, speelt de gemeente Oosterhout een cruciale rol in het ondersteunen van lokale initiatieven. Daarnaast wordt er jaarlijks € 844.000 aan eenmalige subsidies verstrekt, bijvoorbeeld voor podiumkunsten, klimaatbestendige tuinen en mantelzorg.

"Het SubsidieVolgSysteem is een waardevolle toevoeging aan onze dienstverlening aan de inwoners, ondernemers, stichtingen & vereniging van Oosterhout," aldus Sandor Meuwissen, Senior Projectleider Samenleving van de gemeente Oosterhout. "Dit systeem stelt ons in staat om het subsidieproces op een effectieve en gestroomlijnde manier af te handelen, er zijn simpelweg minder handmatige handelingen nodig."

Ben je benieuwd naar wat het SubsidieVolgSysteem voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op. 

Gemeente Oosterhout Implementatie
Gepubliceerd op 02-06-2023