Succesvolle implementatie van SubsidieVolgSysteem bij de gemeente Ede

Wederom kunnen we met trots aankondigen dat een gemeente met succes het SubsidieVolgSysteem voor uitgaande subsidies (SVS-UIT) heeft geïmplementeerd. Na eerdere succesvolle implementaties bij onder andere de gemeenten Heerenveen en Oosterhout, is Ede de nieuwste toevoeging aan de lijst van gemeenten die gebruikmaken van het SVS-UIT aanvraag- en behandelingsportaal.

In 2022 heeft de gemeente Ede besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe integrale oplossing voor het beheer van uitgaande subsidies. Het hoofddoel van dit initiatief was om de dienstverlening klantgerichter en rechtmatiger te maken. Eind 2022 werd dan ook de beslissing genomen om SVS-UIT aan te schaffen. Met SVS-UIT kan de gemeente haar processen rondom subsidievaststelling automatiseren en standaardiseren.

Sinds begin januari 2023 is er nauw samengewerkt met de gemeente om de implementatie van SVS-UIT te realiseren, met als resultaat dat nu alle processtappen, van aanvraag tot en met vaststelling, zijn gefaciliteerd. Dit betekent dat de gemeente Ede nu efficiënter en effectiever kan werken met betrekking tot subsidieprocessen.

Om het subsidieproces zo optimaal mogelijk te maken, zijn er tevens diverse koppelingen gerealiseerd. Deze koppelingen omvatten zaak- en financiële systemen, evenals integratie met de digitale werkomgeving en applicatiebeheer. Deze synergie zorgt voor een naadloze stroomlijning van processen en bevordert een vlotte afhandeling van subsidies.

In 2021 heeft de gemeente Ede bijna € 40 miljoen aan subsidies toegekend, met focus op uiteenlopende gebieden zoals amateurkunst, beeldende kunst, dorps- en wijkwinkelcentra, jeugdactiviteiten, onderwijs en duurzaamheid. Vanaf nu zullen alle aanvragen en vaststellingsverzoeken volledig digitaal via SVS-UIT verlopen.

“We zijn vooral heel enthousiast over de mogelijkheden die SVS ons biedt om het proces rond subsidieaanvragen te stroomlijnen, zowel voor de aanvragers als voor onze medewerkers. We kunnen onze klanten nu real-time inzicht bieden in de status van de aanvraag én volledig digitaal werken. Dit past goed in onze visie op eigentijdse dienstverlening", aldus Darja Koorn-Morsink functioneel applicatiebeheerder van de gemeente Ede.

De gemeente Ede kijkt dan ook vol vertrouwen naar de toekomst met SVS-UIT als essentieel instrument voor een optimale doelmatigheid en rechtmatigheid.

Gepubliceerd op 01-08-2023