Subsidieoproep ZonMw Programma Dagactiviteiten

Heeft jou gemeente plannen om de kwaliteit van leven van thuiswonende mensen met dementie te verbeteren? ZonMw heeft een oproep gepubliceerd binnen het kader van het Programma Dagactiviteiten voor thuiswonende mensen met dementie.

Deze oproep, getiteld 'Aan de slag met zinvolle dagactiviteiten voor thuiswonende mensen met dementie in jouw gemeente', biedt gemeenten de kans om zinvolle dagactiviteiten aan te bieden die perfect aansluiten op de behoeften van mensen met dementie en hun dagelijks leven.

Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend door gemeenten, in samenwerking met mensen met dementie en aanbieders van dagactiviteiten. Het is belangrijk op te merken dat de gemeente altijd de hoofdaanvrager moet zijn. Dit kan zowel namens een enkele gemeente, een samenwerking van meerdere gemeenten, of een (stads)deel van een gemeente zijn.

Het programma bestaat uit drie fasen: analyseren, organiseren en realiseren. Afhankelijk van de beginsituatie van de gemeente kunnen één of meerdere fases worden uitgevoerd. De fases hebben elk specifieke doelen en eisen die moeten worden nageleefd.

Het totale budget voor deze oproep bedraagt maar liefst € 5.165.384. Gemeenten kunnen subsidie aanvragen voor één fase, twee opeenvolgende fases of voor alle fases. De maximale subsidie per aanvraag is € 124.900. Het project loopt tot uiterlijk 15 september 2025.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 25 februari 2025. Beoordelingsrondes worden gehouden op 23 april 2024, 4 juni 2024, 10 september 2024, 22 oktober 2024, 3 december 2024 en 28 januari 2025. Ga aan de slag om de levenskwaliteit van thuiswonende mensen met dementie in jouw gemeente te verbeteren en dien de subsidieaanvraag tijdig in!

Gepubliceerd op 14-03-2024