Subsidie voor waterstof in de maakindustrie

Bedrijven die in de komende jaren productielijnen en fabrieken willen bouwen met elektrolyse-installaties kunnen hier binnenkort mogelijk subsidie voor aanvragen. Momenteel kunnen geïnteresseerde bedrijven meedenken in het ontwerp van de regeling.

Via een marktconsultatie wordt de maakindustrie gevraagd naar haar plannen voor productielijnen en fabrieksomgevingen voor elektrolysers voor waterstof. Tot 19 juni hebben zij de tijd om via de website van RVO een reactie in te dienen. Het gaat om onderdelen zoals waterbehandeling, vermogenselektronica en compressietechnologie. Door te vragen naar de plannen wil RVO de regeling zo goed mogelijk afstemmen op de behoefte.

Uit de consultatie kan opgemerkt worden dat het subsidiepercentage naar alle waarschijnlijkheid 15% zal gaan zijn. Dit in verband met de commerciële schaal van de installaties. Voor MKB-ers kan het percentage hoger worden. Het maximale subsidiebedrag wordt nog in het midden gelaten. Er wordt namelijk gevraagd hoeveel subsidie er benodigd is om de plannen rendabel te maken.

Er wordt nog geen uitspraak gedaan over de termijn waarop de subsidieregeling verwacht mag worden. Hou daarom onze website goed in de gaten omtrent het laatste nieuws!

Wil je hier meer informatie over? Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 30-05-2023