Subsidie voor uitvoeren klimaat- en energietaken

Provincies en gemeenten kunnen tot 28 april een aanvraag indienen om subsidie te krijgen voor het opbouwen van een interne organisatie gericht op het uitvoeren van de klimaat- en energietaken. De looptijd van de regeling is van 2023 tot en met 2025.

Doormiddel van het vergroten van de ambtelijke capaciteit kunnen de gemeenten en provincies daadwerkelijk aan de slag met deze taken. Zo kunnen zij er voor zorgen dat er expertise en ervaring in de organisatie wordt opgebouwd. De regeling vergoedt de loonkosten van de aan te nemen persoon. Indien het niet lukt interne capaciteit in te huren kunnen ze er voor kiezen om externe capaciteit in te zetten. Tevens mag 10% van de middelen ingezet worden voor overige kosten.

De extra capaciteit mag ingezet worden voor sectoren als gebouwde omgeving, elektriciteit, mobiliteit en industrie. Het gaat om een simpele aanvraag met beperkte administratieve lasten. De uitbetaling vindt plaats verdeeld over de verschillende jaren. Jaarlijks moeten deze uitgaven ook verantwoord worden. Per gemeente en provincie zijn de bedragen vooraf vastgesteld.

Wil je hier meer informatie over? Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 24-03-2023