Stimulering Sport

De conceptversie van de langverwachte Regeling Specifieke Uitkering Stimulering Sport 2024-2025 (SPUK-SPORT) is naar de Tweede Kamer gestuurd. Deze regeling is de beoogde opvolger van de vervallen Regeling Specifieke Uitkering Stimulering Sport en heeft als doel gemeenten te ondersteunen bij sportuitgaven voor de jaren 2024 en 2025. VWS streeft ernaar om deze regeling, ook bekend als de SPUK Stimulering Sport 2024-2025, op 1 april 2024 van kracht te laten worden.

De SPUK Stimulering Sport 2024-2025 is bedoeld om gemeenten te compenseren voor het verlies door de verruiming van de btw-sportvrijstelling. Tegelijkertijd stimuleert de regeling de ontwikkeling en instandhouding van sportaccommodaties. In 2019 zijn twee regelingen gestart, waaronder de Subsidieregeling bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA). Deze nieuwe SPUK-regeling bouwt voort op het succes van haar voorganger en draagt bij aan de verdere groei van de sportsector.

De regeling biedt financiële ondersteuning aan gemeenten voor sport gerelateerde uitgaven. Het voorschot wordt bepaald op basis van een verdeelsleutel, waarbij het beschikbare budget over de gemeenten wordt verdeeld. Voor 2024 is het voorschot vastgesteld van 1 april tot en met 30 april, en voor 2025 van 1 januari tot en met 28 februari.

Het is belangrijk om te weten dat de aanvraagperiode van deze subsidie kort is. Daarom raden we aan om snel actie te ondernemen zodra de regeling van kracht wordt. Het is een uitgelezen kans om jullie sportprojecten te ondersteunen en de gemeenschap te versterken.

Gepubliceerd op 20-02-2024