Staat u al in startblokken? Binnenkort aanvragen voor duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers

employability.png (2)

Staat u al in startblokken? Binnenkort aanvragen voor duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers

BLOG - Binnenkort kan het weer: aanvragen voor de regeling ESF Duurzame Inzetbaarheid, waarmee u kunt investeren in uw medewerkers. Vanuit de regeling kunnen bedrijven en (overheids)instellingen subsidie krijgen voor projecten om mensen langer en productief en gezond aan het werk te houden en om in te zetten op duurzaam personeelsbeleid. En het mooie is dat er dit jaar nog meer subsidie kan worden aangevraagd.

Concreet moet de subsidie worden gebruikt voor het starten van een adviestraject of het implementeren van een advies en verbetering, afgestemd op uw organisatie. Het moet gaan om extern advies rond het welzijn en functioneren van uw personeel. Hoeveel meer subsidie kunt u dit jaar aanvragen?

De openstelling zal lopen van 25 juni tot en met 29 juni 2018. Voor dit tijdvak is € 15 miljoen beschikbaar. De maximale subsidie bedraagt € 12.500 per project. Voorheen was dit nog € 10.000.

Jammer genoeg zijn verdere details over de thema’s waarop de regeling zich gaat richten op dit moment nog niet bekend. In de voorgaande periode moest het gaan om trajecten op het gebied van gezond en veilig werken, het bevorderen van een leercultuur voor werkenden, het stimuleren van interne mobiliteit van werkenden en het bevorderen van een flexibele werkcultuur. Grote kans dat enkele van deze onderwerpen in de komende periode zullen terugkomen.

Interesse?
Op het moment dat de thema’s voor 2018 bekend zijn zullen wij hier uiteraard zo spoedig mogelijk over berichten, dus houd onze website goed in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Al een concreet project in beeld? Vindsubsidies heeft jarenlange ervaring met ESF-trajecten en onze specialisten nemen graag de mogelijkheden met u door! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Gepubliceerd op 17-05-2018