Ontdek hoe gemeentes de subsidiedatabase gebruiken

Database

Ontdek hoe gemeentes de subsidiedatabase gebruiken

Ben jij een subsidieprofessional? Dan ben je vast bekend met de enorme hoeveelheid wijzigingen en nieuwe subsidies die er per dag bij komen. Het is tijdrovend om overal van op de hoogte te blijven en alle bronnen af te speuren. Precies daarom hebben wij de subsidiedatabase ontwikkeld. Al 21 jaar houden onze researchers dagelijks alle wijzigingen van subsidies en de nieuwe subsidies bij. Hierdoor krijg jij dagelijks de voor jou relevante wijzigingen in je mailbox, zo mis je nooit meer wat. Maar je kunt ook zoeken naar een passende regeling, bijvoorbeeld wanneer jij of je collega een nieuw project wil uitvoeren. Je checkt snel en eenvoudig of en welke regeling aansluit bij jullie project. Verschillende gemeentes gebruiken de database al, waaronder de gemeentes Almere en Apeldoorn. Zij vertellen je graag over hun ervaringen met de database.

Jan Kuit werkt als subsidiecoördinator voor de gemeente Almere. Hij is verantwoordelijk voor het vormen van projecten binnen de verschillende plannen die leven binnen de organisatie. “Wat ik veel zie is dat er plannen en visies worden gevormd die lang niet altijd een concreet doel hebben en een start- en einddatum. Juist voor subsidies is dit heel belangrijk. Ik help de verschillende afdelingen om er een subsidiewaardig project van te maken. Collega’s komen dan ook bij met projectideeën, ik voer vervolgens een initiële screening uit voor de subsidiemogelijkheden.” aldus Kuit. De gemeente Almere maakt ondertussen al 6 jaar gebruik van de database. Door het gebruik van de database zijn zij in staat om een goed overzicht te krijgen van subsidies die voor hen interessant zijn. Daarnaast geeft Kuit aan “door de dagelijkse nieuwsbrief blijven we continu op de hoogte van wijzigingen in het subsidielandschap en specifieke regelingen. Hierdoor kunnen we snel acteren en optimaliseren we onze subsidie-inkomsten.”.

Adriaan Hellemans bevindt zich sinds 2006 al actief in het subsidielandschap en werkt tegenwoordig als strategisch subsidie adviseur bij de gemeente Apeldoorn. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het inventariseren en aanvragen van subsidies op provinciaal, nationaal en Europees gebied: “vaak komt iemand naar me toe met de vraag “zijn hier subsidies voor?”, dit kan bijvoorbeeld zijn voor het aanleggen van een weg. Ik ga vervolgens kijken welke mogelijkheden hiervoor zijn en werk dit verder uit” aldus Hellemans. Dit is dan ook waar de subsidiedatabase van pas komt. Hellemans maakt sinds 2007 al gebruik van de subsidiedatabase, dit doet hij samen met 4 andere collega’s: “toen ik bij de gemeente Apeldoorn begon hebben we gekeken welke subsidiedatabase overeenkwam met onze wensen. Ik werkte al jaren met de database van Vindsubsidies en was er al aan gewend, maar we wilden wel goed bekijken of deze nog steeds de juiste keuze voor ons was. Na het vergelijken van andere subsidiedatabases bleek dat die van Vindsubsidies tot op heden nog steeds het meest volledig is. Daarnaast is het de prijs waard, als je subsidie inventarisatie moet doen en je moet alles via Google opzoeken dat is tijdrovend. De database werkt een stuk efficiënter en heb je binnen de kortste keren terugverdient.”

 

Ontdek de mogelijkheden!

Benieuwd wat de database voor jouw organisatie kan betekenen? Wij helpen je graag op weg. Mail naar info@vindsubsidies.nl of bel naar: 088-2020400

 

 

Gepubliceerd op 05-04-2022