Noordelijke mkb'ers: word VIA subsidie een KEI in innoveren!

dznn-heeft-met-alle-gemeenten-in-friesland-groningen-en-drenthe-een-contract_30_small-1.jpg (1)

Noordelijke mkb'ers: word VIA subsidie een KEI in innoveren!

NIEUWS - Innovatieve mkb'ers gevestigd en actief in Drenthe, Friesland of Groningen opgelet! Vanaf 1 juli 2017 komen er flink wat miljoenen beschikbaar via twee aantrekkelijke subsidieregelingen.

Kennis en Innovatie 2018
Met de regeling Kennis en Innovatie 2018, ook wel KEI 2018 genoemd, kunnen mkb’ers in Noord-Nederland meer kennis in huis halen. Kennis voor technologische innovatie, organisatie-innovatie of marktinnovatie. Binnen de KEI 2018 zijn hiervoor drie mogelijkheden:

  • Hooggekwalificeerd personeel gedetacheerd hebben. Plaats een medewerker van een andere, mkb’er, grote onderneming of kennisinstelling in een nieuw gecreëerde functie bij u in de organisatie en u kunt 40% subsidie op de loonkosten ontvangen;
  • Plaatsen van hooggekwalificeerd personeel. Plaats een eigen medewerker bij een andere organisatie in de Europese Unie en u kunt 40% tot 50% subsidie op de brutoloonkosten van de medewerker ontvangen. Op de kosten voor begeleiding kunt u 50% subsidie ontvangen;
  • Tijdelijk in dienst of gedetacheerd hebben van een promovendus. U kunt 50% subsidie over de brutoloonkosten of detacheringskosten ontvangen.

De subsidie kan oplopen tot maximaal € 200.000. Het budget voor deze regeling bedraagt € 4,7 miljoen.

Versneller Innovatieve Ambities 2018
De Versneller Innovatieve Ambities 2018, ook wel VIA 2018 genoemd, stimuleert innovatie en economische ontwikkeling in het mkb in Noord-Nederland. Ondernemers met een innovatief idee voor een nieuw product of procedé of een nieuwe dienst kunnen subsidie ontvangen voor ontwikkelingskosten.

Een deel van het subsidiegeld van de VIA is voor projecten die bijdragen aan CO2-reductie. En mkb’ers die hun krachten bundelen binnen een project, kunnen meer subsidie ontvangen. Bij uw aanvraag geeft u daarom aan of het gaat om een:

  • Individueel project. U kunt 30% van de subsidiabele kosten ontvangen;
  • Individueel project gericht op koolstofarme economie (CO2-reductie). U kunt 35% van de subsidiabele kosten ontvangen;
  • Samenwerkingsproject. U kunt 45% van de subsidiabele kosten ontvangen;
  • Samenwerkingsproject gericht op koolstofarme economie (CO2-reductie). U kunt 50% van de subsidiabele kosten ontvangen.

De subsidie per project kan oplopen tot maximaal € 100.000. Het budget voor deze regeling bedraagt € 15 miljoen waarvan € 10 miljoen voor activiteiten niet gericht op CO2-reductie en € 5 miljoen voor activiteiten wel gericht op CO2-reductie.

Aanvragen
Aanvragen voor beide regelingen kunnen tot en met 31 december 2018 worden ingediend. Is alle subsidie vergeven, dan sluit het loket eerder.

Iets voor u?
Vindsubsidies ondersteunt u graag. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om uw eventuele KEI- of VIA-project te bespreken.

Gepubliceerd op 28-06-2017