Nog meer voordelen uit de begeleiding van uw stagiaire!

Lever je ook een bijdrage aan de opleiding van toekomstige werknemers door het aanbieden van stageplaatsen? De Nederlandse overheid stimuleert via de subsidieregeling praktijkleren werkgevers om mensen beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Daarom stellen zij een tegemoetkoming beschikbaar voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een stagiair.

Er kan subsidie aangevraagd worden voor bepaalde MBO, HBO, Promovendi, VMBO, VSO en PRO stagiaires. Hier zijn echter wel een paar voorwaarden aan verbonden. Zo komen op het MBO enkel de BBL opleidingen in aanmerking en op het HBO, deeltijd en duale opleidingen gericht op techniek, landbouw, natuur en gezondheidszorg.

Het gaat hierbij om stagiaires die voor langere tijd aan de werkgever verbonden zijn. Vaak worden zij zelfs al gezien als medewerker in plaats van stagiair. Denk hierbij aan iemand die slechts één keer per week naar school gaat.

Werkgevers kunnen de subsidie ieder jaar aanvragen na afloop van het schooljaar, in 2023 is dat tot 15 september. De hoogte van de subsidie wordt bepaald aan het aantal weken begeleiding dat de stagiair heeft gehad. Het subsidiebedrag per gerealiseerde praktijkleerplaats bedraagt maximaal € 2.700. Voor bijvoorbeeld MBO BBL studenten moet de begeleiding minimaal 40 weken zijn om voor het maximale subsidiebedrag in aanmerking te komen.

Wil je meer informatie of hulp bij het indienen van je aanvraag? Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 16-06-2023