Nieuwe openstelling Beter Aanbesteden

Vanaf 6 december 2023 tot 26 januari 2024 opent de aanvraagperiode voor de Subsidieregeling Beter Aanbesteden (BAB). De regeling, gericht op het verbeteren van kwaliteit en efficiëntie in aanbestedingsprocessen, staat open voor alle Nederlandse aanbestedende diensten en speciale sectorbedrijven.

Overheidsorganisaties, nutsbedrijven en andere Aanbestedingswet 2012-gerelateerde entiteiten kunnen aanspraak maken op een maximale bijdrage van € 25.000. De subsidie is bedoeld voor projecten die variëren van het ontwikkelen van nieuwe aanbestedingsstrategieën tot het implementeren van innovatieve technologieën om de efficiëntie te verhogen.

Om in aanmerking te komen, moeten projecten voldoen aan specifieke voorwaarden, zoals aantoonbare potentie om de kwaliteit en efficiëntie te verbeteren en een helder, haalbaar implementatieplan. Net als vorig jaar wordt verwacht dat het budget van € 200.000 snel overvraagd zal worden. Aanvragers dienen dus hun aanvraag zo vroeg mogelijk in te dienen voor de beste kans op succes.

Gepubliceerd op 22-11-2023