Meeste NOW-geld naar kleine tot middelgrote bedrijven

focused-craftsman-lining-leather-in-workshop-4173286-min-1.jpg

Meeste NOW-geld naar kleine tot middelgrote bedrijven

De eerste aanvraagperiode van de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) eindigde op 6 juni 2020.

In deze aanvraagperiode hebben in totaal 144.000 werkgevers een aanvraag ingediend. UWV heeft tot nu toe € 4,5 miljard uitgekeerd aan 123.000 werkgevers. Zo kon voor ruim 2,1 miljoen werknemers het loon worden doorbetaald.

Van het uitgekeerde voorschotbedrag ging 71% naar kleine tot middelgrote bedrijven met maximaal 250 werknemers. Grotere werkgevers ontvingen samen 29%.

Kijk voor meer informatie – inclusief een overzicht van het aantal NOW-aanvragen tot en met 3 juni 2020, per arbeidsmarktregio en per gemeente.

Tweede aanvraagperiode​

Het kabinet heeft onlangs ook al de tweede aanvraagperiode voor NOW-steun aangekondigd, voor tegemoetkoming in de loonkosten van juni, juli, augustus en september van dit jaar. Deze tweede aanvraagperiode moet starten op 6 juli 2020.

Een aanvraag in de tweede aanvraagperiode moet op dezelfde manier worden ingediend als in de eerste aanvraagperiode. Wel worden de voorwaarden waarschijnlijk op een aantal punten aangepast. De regeling voor de tweede aanvraagperiode wordt binnenkort definitief vastgesteld.

Gepubliceerd op 11-06-2020