Langer indienen SPUK-NIP

Aanvankelijk konden gemeenten in 2023 tweemaal een aanvraag indienen voor het Nationaal Isolatieprogramma, echter is dit gewijzigd naar een doorlopend aanvraag termijn. De reden hiervoor is het beschikbaar stellen van extra budget.

Met deze specifieke uitkering voor gemeenten kunnen zij slecht geïsoleerde woningen verduurzamen. Het gaat dan om woningen van eigenaar-bewoners en woningen in (gemengde) verenigingen. Door de wijziging is er vanaf heden € 100 miljoen extra te besteden in 2023. Daarnaast wordt er ook extra geïnvesteerd in verduurzaming van kwetsbare wijken en dorpen die te maken hebben met een hoog aandeel energiearmoede.

In eerste instantie konden gemeenten tot 31 mei een aanvraag indienen en vervolgens weer van 1 september tot en met 31 oktober. Echter om ervoor te zorgen dat gemeenten beter rekening kunnen houden met het extra vrijgekomen budget is besloten de regeling niet te sluiten op 31 mei, maar door te laten lopen tot 31 oktober 2023.

Het is voor gemeenten binnen de openstelling mogelijk om meerdere aanvragen in te dienen. Wel worden zij verzocht deze waar mogelijk te bundelen. Als er toch meerdere aanvragen gedaan worden zal de gemeente een herziene beschikking ontvangen. Hierdoor komen er geen extra verantwoordingslasten voor hun bij.

Wil je meer informatie of hulp bij het indienen van je aanvraag? Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 30-05-2023