Innoveer in de Zorg

Grijp jouw kans om te innoveren in de zorg- en welzijnssector met het Vlaams-Nederlandse Interreg-project CrossCare 2.0! De tweede oproep, genaamd WAVE II, is nu geopend en staat exclusief open voor mkb'ers die actief zijn in Vlaanderen en Zuid-Nederland.

Ben jij bezig met de ontwikkeling van een zorginnovatie, zoals een product, dienst of procesconcept? Dan is deze oproep mogelijk wat voor jou! Het CrossCare 2.0 project biedt coaching, ondersteuning en stimulans aan geselecteerde bedrijven om hun innovaties te demonstreren, te testen en te evalueren bij eindgebruikers. De geselecteerde bedrijven kunnen een subsidie ontvangen tot maximaal € 100.000 om hun project te ondersteunen.

Wie komt in aanmerking voor deze subsidie? Ondernemingen en zorg- en welzijnsorganisaties met een rechtspersoonlijkheid en minstens één vestiging in het programmagebied van de Grensregio Vlaanderen-Nederland. Dit omvat de Vlaamse provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant (enkel het arrondissement Leuven) en West-Vlaanderen (met uitzondering van de arrondissementen Veurne en Ieper), evenals de Nederlandse provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Uitzonderingen buiten dit gebied zijn mogelijk na expliciete goedkeuring door de CrossCare-stuurgroep.

De aanvraagprocedure verloopt in twee stappen. De deadline voor korte vooraanmeldingen is 23 april 2024, gevolgd door de deadline voor definitieve aanvragen op 5 juli 2024. Goedgekeurde trajecten in deze WAVE gaan van start op 1 oktober 2024.

Mis deze kans niet om jouw innovatieve ideeën te realiseren en de zorg- en welzijnssector te transformeren. Neem nu actie en dien jouw voorstel in voor de CrossCare 2.0 WAVE II oproep! We staan klaar om je te ondersteunen bij elke stap van het proces.

Gepubliceerd op 18-03-2024