Groningen trekt € 11,5 miljoen uit om gevolgen corona aan te pakken

bicycles-parked-beside-brown-wooden-fence-near-a-river-3424845.jpg

Groningen trekt € 11,5 miljoen uit om gevolgen corona aan te pakken

De provincie Groningen stelt in totaal € 11,5 miljoen beschikbaar om de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus aan te pakken.

De Groningse aanpak – een aanvulling op de ondersteuningsmaatregelen van het Rijk – betreft het ondersteunen van het bedrijfsleven, het midden- en kleinbedrijf (mkb), de retail, de vrijetijdseconomie en maatschappelijke en culturele instellingen.

De provincie gaat allereerst ondernemers ondersteunen bij het inrichten van hun onderneming voor de anderhalvemetereconomie. De provincie richt zich hierbij specifiek op kleine ondernemers in de zwaarst getroffen sectoren, zoals het mkb, de vrijetijdssector en culturele instellingen.

Voor de (middel)lange termijn richt de provincie zich op de toekomst van Groningen: het creëren van meer werk, (om)scholing en digitalisering, verduurzaming, het versterken van de vrijetijdssector en het stimuleren van toerisme. Ook houdt de provincie geld achter de hand als zich kansen voordoen waarbij Groningen de boot niet mag missen.

De Groningse aanpak moet nog worden besproken door Provinciale Staten. Naar verwachting kan de regeling voor de anderhalvemetereconomie ingaan vanaf begin juli.

Gepubliceerd op 09-06-2020